Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po přestěhování do nového domu začne mladá dívka projevovat podivné a rušivé chování, dokud jednoho dne nezmizí za skříní. Zatímco zdevastovaný otec nemá ponětí o zmizení své dcery, objeví se exorcista, který mu pomůže. (Flekoun58)

Recenze (38)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Maminka, tatínek a dceruška jedou v autě. Tatínek nekouká na cestu, a tak se vymlátí. Tatínek zůstává s dceruškou sám. Dceruška je ošklivá jako opice a také tak vřeští. Dcerušku sežere skříň. Skříně žerou neposlušné děti. Zpět. Žerou trpící děti. Tatínek chce dceru zpátky. Je však nutné vyrvat ji ze spárů skříňového démona. Klasická laciná bubákovina z Asie, co ani nejde tamější cestou, ale hledá inspiraci v lepších kouscích z Ameriky. Strašidelné to není, hraje se na trapné lekačky. A aby divák věděl, kdy se má leknout, tak se do něčeho pořádně třískne. Ano, duchařské horory už několik let zmírají na úbytě a tenhle to jen potvrzuje. Ani se nedivím, že exorcista během čekání na duchy usnul, jelikož já měl co dělat, abych ho nenásledoval. Korunu všemu nasadila téměř závěrečná scéna, kde by jeden z kapesníku vymačkal celý džber. Korejci by se měli držet zombíků, anžto bubáci jim nejdou... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nový dům, táta, dcera, užvaněný lovec duchů, holčičkový démon ve skříni a poučení o tom, že dětem musíme věnovat péči a lásku. Zoufale neoriginální, naivní a zábavné. Budu se opakovat, když napíšu, že děti patří k nejstrašidelnějším monstrům, ale prostě je to tak. No a asijské děti často nepotřebují ani maskovat, aby dokázaly postrašit. Ty z místní skříně masky měly a byly výborné, takže potud dobré. Líbila se mi temná atmosféra, které chybělo snad jen trochu víc napětí, ale to se dalo celkem v pohodě přejít i díky několika povedeným lekačkám. A konečně bavili i herci a to tak že všichni. Konec byl tak trochu úsměvný, ale do daného konceptu zapadal. Spokojenost. 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeong-woo Ha je skvelý ťahúň celého filmu. Jeho minimalistické herectvo sa do filmu skvelo hodí. Kwang-bin Kimov debut je pomerne konzistentný a v rámci svojej mytológie aj funkčný. Minimálne môžeme s pokojným svedomím povedať, že príbeh mal hlavu aj pätu. To, že to malo niekoľko chuťových scén - pasca démona alebo putovanie svetom za skriňou, robí z tohto diela zábavnú jednohubku. Postavy sú dobre zadefinované a majú prirodzený vývin. V zásade hodnotím nie kvalitu filmu, lebo tá ako vravím funguje. Hodnotím potenciál za tým, ktorý zostáva nevyužitý. Ten film totiž mohol byť zaujímavou vsuvkou do žánru. A hoci neprejde päť minút, aby s touto možnosťou tvorca nekoketoval, to, že ju nakoniec za celé trvanie príbehu nenaplní má skrátka pachuť premárnenej šance. A to zamrzí. Vtip na Jeong- woo Haovu účasť v populárnej sérií Along with the Gods pobaví. Každopádne milé prekvapenie, ktoré je tak na pol cesty za tým byť niečím viac, ako len filmom na jedno pozretie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE NÁŠ NOVÝ DOMOV...“ /// Taková ta věta, která přináší jasno do hororový problematiky. Tenhle dům má skříň… Táta a holčička, nový bydlení v osamělým baráku a malá má novýho kámoše. Vymýtání, ve kterým se setkáváme se šťastnou mrtvou (blackmetalovou) mládeží. Příběh o tom, proč nejsou v Koreji zapotřebí dětský domovy… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jakej je rozdíl mezi americkou a korejskou skříní. 2.) Zmizel mi parchant a mám si prej nastudovat tenhle film. 4.) Thx za titule „teiko“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další "dětský" horror, tentokrát z Koreje. To sice znamená, že atmosféra je o něco temnější než obvykle, že dětští bubáci jsou víc strašidelní, že hlavní holčička s dospělým obličejem je málo roztomilá a o to víc přesvědčivá (skvělý výkon), ale pořád je to jen dětský horror, nic víc. Ponurou atmosféru nejdřív zařízne příchod žoviálního užvaněného "exorcisty", aby její zbytek dovymrvil sluníčkový happyend, ve kterém se z velitelky vražedných dětských démonů opět stane politováníhodná uplakaná dívenka stýskající si po mamince, tedy happyend jdoucí přímo střemhlav proti korejské tradici krvavých a neradostných filmových konců. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama