Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Stephanus je nečekaně penzionován. Lékař se ještě nehodlá vzdát své profese, rozloučí se s kolegy v nemocnici, vrátí se do rodné vesnice a k radosti místních obyvatel začne pracovat jako obvodní lékař. Znovuobjevení dětské lásky se ho hluboce dotkne, ale jeho zážitky z vesnice nejsou jen pozitivní. Zabrání mu oddat se vzpomínkám nebo experimentovat s myšlenkou na nový život. (Boskovice Festival)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (3)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Z niterné potřeby vyrovnání se s privatizační ideologií "normálního konzervativního světa" vzešlý příběh s klasickým filmovým zasazením lékaře do vesnického prostředí. Úctyhodná reflexe společenského rozštěpení, která ještě bude v budoucnosti doceněna. Trochu příliš doslovné provedení, spoléhající na dialogy a téměř výhradně diegetickou hudbu, prvek naděje v mládí, krásná pocta J.Menzelovi i při absenci D.Bláhové v roli sestry. (Závěrečná zpráva) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Doktor, blížiaci sa ku dôchodku, sa vráti do svojej dediny, aby sa stal obvodným lekárom. Tam sa dostane do stretu záujmu s mladým starostom – doktor (spoločne s jeho priateľom z detstva, miestny farár) je proti plánom, ktoré má starosta. __ Príbeh filmu síce vychádza zo známeho konceptu, ale obsahom a formou do určitej miery dáva zrkadlo pred „súčasnosťou“. Z hereckej stránky je každý na dobrom mieste, aj vedenie príbehu je na slušnej úrovni (nie je potrebný rozobrať všetky menšie nedostatky). Problémom je, že silnejšej a dynamickejšej konfrontácii dvoch strán, predstavené doktorom a starostom, nedôjde. Finálne vyvrcholenie – doktor zachráni starostov život – a s tým súvisiaci menší „monológ“ doktora sú dobré, ale dostatočnú silu na posunutie filmu do vyššej úrovni už nemajú. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Reklama

Galerie (39)

Reklama

Reklama