Reklama

Reklama

Napětí

Trailer 1

VOD (1)

Londýn, zima 1974. Celá Británie se kvůli hornickým stávkám připravuje na výpadky elektrického proudu. V tuto nejistou dobu začínající zdravotní sestra Val poprvé přichází do kdysi významné, ale dnes již hodně zanedbané Východní londýnské královské nemocnice. Val je sirotkem a to, že se stala zdravotní sestrou, je jejím splněným snem. Naivní iluze začíná ztrácet hned po příchodu, kdy se setkává s přísnou vrchní sestrou, která ji vysvětlí, jaká pravidla musí bezpodmínečně a bez diskusí dodržovat. Jedním z těch pravidel je i to, že sestra se musí své práci naprosto odevzdat a obětovat. V její první den byla většina pacientů a zaměstnanců kvůli očekávaným výpadkům elektřiny evakuována do jiné nemocnice. Může se zdát, že o to méně bude mít Val práce, ale bohužel je jedna z mála, která musí zůstat na noční směnu. Ocitá se v temné, ponuré, rozpadající se a téměř opuštěné budově, kde jen několik zaměstnanců a nemohoucích pacientů neschopných převozu. Světla zhasnou, nemocnicí pomalu protéká šero měnící se v temnotu. V té temnotě se něco skrývá. Děsivé a nelidské zlo. A Valina nevinnost je přesně to, co skryté zlo probudilo. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

tron 

všechny recenze uživatele

Prišlo, neurazilo, ale ani neuspokojilo. Žánrový klenot sa nekonal. Odpad tiež nie. Od atmosféry nočnej nemocnice som si veľa sľuboval, ale nakoniec ma na celom filme najviac zaujala scéna s pesničkou. Ústredná hrdinka fajn, ale dosť jej to kazia nezaujímavé vedľajšie postavy hrané neviditeľnými hercami. Tešil som sa, lebo som čakal niečo na spôsob Strážcu mŕtvych od Bornedala, ale napokon sa z toho vykľulo niečo iné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poctivá britská dobová duchařina, která má určité aktuální sociální přesahy, ale primárně naštěstí nezapomíná na to, že by měl horor diváka aspoň trochu postrašit. Poloopuštěná nemocnice uprostřed Londýna v sedmdesátých letech, v době pravidelných celonočních odstávek elektrického proudu, je pro takové postrašení místem jako stvořeným. The Power se rozbíhá možná lehce pomalu, ale u té ústřední noční sekvence jsem si spokojeně vrněl. Fakt hezky natočená věc, která umí znepokojit a vyvolat mrazení. Už jsem se těšil, že to v tomhle módu vydrží až do konce, a ono bohužel ne. Závěr je tedy za mne trošku těžkopádný, na druhou stranu nabídl relativně smysluplné zakončení a celkově pozitivní dojem nezkazil. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pí rejžová by se měla napříště radši držet trochu při zemi a namísto k horrorovým celovečerákům psát scénáře spíš k reklamám na vložky, prací prášky apod. A přitom film začal slibně - depresivní atmosféra East Endu během hornických stávek ve čtyřiasedmdesátém, výpadky nočního proudu, tísnivé prostředí omšelého viktoriánského špitálu, ve kterém nedávno došlo ke zločinu a duch zemřelé se hodlá mstít... Že se z toho všeho ale nakonec vyklubalo uplakané patetické melodrama o zneužívání žen zlými muži, je věc druhá. A jedna řečnická otázka: je náhoda, že všichni bílí (respektive Anglosasové), kteří se v téhle důsledně multirasové (tak půl na půl) šarádě objeví, jsou svině, přičemž mezi barevnými není svině ani jedna? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Efektný horor, ktorý by bol aj efektívny, ak by ústredná téma viac ladila s hororovým žánrom. Ono tá téma hororom je, ale nie tým v zmysle štylistických prostriedkov žánru, ale v realite. Ale ako metaforu "skrývania sa neustále v tme" bez odvahy niečo povedať sa to prijať ako výpoveď v hororovom háve dá. No a podľa mňa je The Power nakrútené skutočne skvostne, atmosféra, interiéry nemocnice aj samotná tma sú uhrančivé a občas divák ani nedýcha. Škoda, že hlavná téma je nám už od začiatku vtĺkaná do hlavy príliš explicitne a vo výsledku nás tak už nemá ani čo prekvapiť a tým pádom aj finále nezaujme tak ako výborná prvá hodina. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme zase jednu kolosální hovadinu a tentokrát z brexitu. Mulatka se chová jakoby dostala svou první menstruaci a vytěkaná je ještě více za světla jak za tmy. Máme tady jednu nemocnici kde vypadává proud a v noci je tak celá po tmě, no a my tuhle vytěkanou mulatku pozorujeme jak se plíží po chodbách a občas do ní vstoupí jakýsi tajemný duch, který s ní dělá zajímavé taneční kreace. A mě tohle plahočení po jipkách a onkologiích fakt nebere. Škoda, těšil jsem se a přišlo zatím největší hororové zklamání v roce. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Výpadky elektriny spôsobené štrajkom baníkov odkazujú na skutočné udalosti, kedy britský premiér Edwarda Heathe oznámil 13. decembra 1973 opatrenie, ktorým zaviedol "pre nepotrebné podniky" tzv. "3-dňový pracovný týždeň", čo sa uplatnilo od 31. decembra 1973 a malo za cieľ znížiť komerčnú spotrebu elektriny. To viedlo k štrajku baníkov, ktorý zabránil dodávkam uhlia do elektrární. Vláda síce zapojila alternatívne zdroje, ale väčšina domácností a oblastí v celom Spojenom kráľovstve v tomto období nestále zažívala viacero výpadkov elektriny. Opatrenie bolo zrušené 7. marca 1974. (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný v Bawdsey, Suffolk v lete 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno