Reklama

Reklama

What Did Jack Do?

Krátkometrážní / Drama / Krimi
USA, 2017, 17 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv vyslýchá opičáka podezřelého z vraždy. (Netflix)

Recenze (40)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Když už nevíce co natočit, tak prostě natočíte výslech mluvící Opice v nádražní restauraci kdesi v mimozním světě neurčitelného časového zařazení. Klasický Lynch, který jde za hranice pochopení diváka, ať už obrazovou, dějovou ale i dialogovou formou, kdy se vše odehrává v prapodivných narážkách, parafrázích atp.... Ve výsledku mi nakonec vadila hlavně délka, ačkoliv je to kraťas, tak se dost táhne. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Já se bavil královsky. Lynch byl vždy (viz.Mazací Hlava) tak nějak komediální (ovšem,po svém!)...ale tady to rozbalil, naplno.:))))))))))))))) 15min. jsem se chechtal, jak blázen. Tak tohle byl ten film, co mu ´´produkoval´´ Netflix? Jestli ano,tak jsem čekal, že bude delší. Fňuk.;-) Klidně bych si dal i 30min. Nebo víc. A naprosto žeru to, jak se elegantně Lynch vrátil od dob Mazací Hlavy k čb kameře. Sedne mu to. Nic proti Lynchovkám v barvě, ovšem. Chci delší verzi, nebo aspoň pokr.! Toototabon Empire či Toototabon v Twin Peaks... nebo........Co udělal Lynch:) P.s. jestli někdy vznikne pořádný závěr 3.s. TP či snad dokonce celá 4.s....a Lynch tam nedá Jacka, tak je to u mě,blázen. Což si ostatně o něm myslí spousty zdejších respondentů a pumprdentů. Rabbits mají těžkou konkurenci.;-) ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Zase ďalšia Lynchova hra plná absurdných dialógov, nekonvenčných postáv a záhady, či len pocta filmu-noir? Niektoré otázky ostávajú opäť nezodpovedané a miera zábavy je tak na polceste. Pozornosť Davida Lyncha bola v roku 2017 venovaná tretej sérii Twin Peaks, tak táto jednohubka až toľko veľa kvality nedostala. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Lynch má smysl pro humor, a ne že ne. Hlavně teda pro ten absurdní, kterého je tady tolik, že jsem na konci měl dojem, že se dívám na nějakou jeho verzi seriálu Mighty Boosh. David Lynch zde vede dost absurdní dialogy s jedním opičákem a i když mi chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal, nakonec jsem se teda bavil přímo královsky, hlavně když opičák začal zpívat, to už jsem skoro nedával. Ale fakt mi to celé připomnělo jeden z mých dvou nejoblíbenějších seriálů vůbec - Mighty Boosh. Až mě napadlo, že by David Lynch měl natočit film, ve kterém v hlavních rolích budou hrát Julian Barratt a Noel Fielding - a pokud možno, měli by se všichni tři podílet na scénáři. Ty vole, to by byl nářez jak sviňa, něco tak absurdního svět ještě nespatřil, ale obává se, že na to tenhle svět není ještě připraven. Původně jsem chtěl dát jenom silné 4*, ale málokterý krátký film mě dokáže takhle pobavit, tak těch 5* (byť slabších) můžu bez problému dát. A taky je to Lynch, že jo. Btw, Lynch asi opičky rád, nejmíň jedna mu poskakovala v závěrečných titulcích Inland Empire. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Mňa to veľmi nenadchlo. Je to bizarné, ale to, že chlap sa rozpráva s opicou o niečom nestačí, aby som tomu dal vyššie hodnotenie. Ono keby to bolo jednoduché, miesto toho sme ale zaplavený menami a divnými odbočkami od témy. To by možno ani nevadilo, keby sme sa v závere dostali k nejakému rozuzleniu. Teda, ono tam svojím spôsobom je, ale divák nie je o nič múdrejší. Ale páčil sa mi koniec s dlhým záberom na chodbu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Čašníčku, ktorá prinesie Jackovi a detektívovi kávu, hrá manželka Davida Lyncha Emily Stofle. (Melios)

Související novinky

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

Reklama

Reklama