Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o rodinném rozvratu je dílem nezávislého režiséra Hala Salwena, jenž se do diváckého podvědomí zapsal snímkem HALÓ, TADY DENISA. Jeho snímek, který tempem i struktorou připomíná staré crazy komedie a gotesky, se točí kolem odhalování manželské nevěry, na něž se nabalují další gagové situace - honička za useknutým prstem, zpackaná bankovní loupež nebo znemožnění známé televizní moderátorky. (Kryšpín)

(více)

Recenze (9)

dawexx 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl kdysi dávno někdy večer na ČT2 úplnou náhodou, ale pamatuju si, že to byla poměrně slušná zábava a především honička za useknutým prstem byla fakt o život (divákův). A poprvé jsem tady zaznamenal Lieva Schreibera. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý nízkorozpočtový film kdysi uvedený na ČT 2 o jednom docela normálním manželském páru, který se pohybuje z jedné extrémní situace do druhé. Začne to standardní diskuzí manželů, která vyústí v honbu za useknutým prstem. Děj se přesouvá do banky, která je vzápětí vykradena poněkud hovadským lupičem a kolotoč událostí nedá na sebe dlouho čekat. Nakonec se dočkáme špičkového pojetí manželské krize v tzv. survival (ha ha) situacích. Film je prošpikován sadou ultra hutných hlášek, zvlášť dementní zlodějíček se činí (skvělý Danny Hoch), jsou zde třeba určité zvraty a komplikace typické například pro klasické francouzské komedie, ale film i dokáže sklouznout do nudnějších vod. Přesto si snímek, pokud někdy dojde k nějaké repríze, rád a s chutí zopakuji. Dávám lepší čtyři hvězdy a malé bezvýznamné plus pro mladého Liv Schreibera v jeho první velké komediální roli. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taketo male jednoduche a hlavne zabavne filmy mi dnes strasne chybaju. Preco sa uz netocia? Jednoducha zapletka o odseknutom prste behom ktorej manzelsky par riesi krizu svojho vztahu a zaroven zazije kopec sialenych prihod. Skvely kasting. Liev Schreiber a Caroleen Feeney predvadzaju kvalitne vykony. Ale najviac ma uchvatila postava lupiča, ktory prepadne banku a nie je schopny povedat jedinu vetu bez ultimativnych zabavnych nadavok. Vysledok nie je ziadne veldielo ale prijemny zabavny maly film. 7/10. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Všetko bolo vynikajúce - nápad, scenár, dialógy, zvuková stopa ... Je to pohľad do ľudskej povahy a charakteru. Irónia, sarkazmus, čierny humor odhaľujú absurdnosť nášho každodenného života. 6/10 ()

Chino 

všechny recenze uživatele

Díky ohromujícímu přívalu komicky sprostých slov v první půli filmu, jenž svým množstvím trumfoval snad i Peklo na Zemi, šlo ze začátku skutečně o dobrou zábavu. Škoda, že se konec změnil v ukrutně nudnou a bezduchou záležitost. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Šup a prst je fuč, no co potom následuje? parádní komedie, Liv Shreiber a jeho hon za prstem z rozčílenou manželkou udělají sobě a ostatním docela slušné peklo, s chutí jsem se zasmál. 75% ()

Washik 

všechny recenze uživatele

Myslím že to běželo v rámci "nezávislého filmového léta na čt2"..super věc. Natočit celý film o honbě za prstem je určitě originální nápad. Mám rád ty filmy s "poučením na konec"... ()

Reklama

Reklama