Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U malého ostrůvku ztroskotá loď poté, co najede na mělčinu. Zdá se, že bójky vyznačující bezpečný průplav někdo úmyslně posunul. Jen jediný člověk přežije potopení lodi i následné řádění žraloků – dobrodruh Robert Rainsford (Joel McCrea). Na ostrově Bob objevuje starou pevnost obývanou ruským podivínem hrabětem Zaroffem (Leslie Banks) a jeho ještě podivnějšími nemluvnými sluhy. Zdá se, že Bobova loď nebyla první, která se v těchto místech v poslední době potopila. Bob se tak v domě setkává se sourozenci Evou a Martinem Trowbridgeovými, také ztroskotanci. Ve vhodné chvíli Eva Robertovi svěří své obavy z nepochopitelného chování jejich hostitele. Té noci Martin Trowbridge záhadně zmizí. Lov na lidi může začít. (dopitak)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Originální název filmu má dva odlišné významy v závislosti na kontextu: "nejnebezpečnější hra", ale také "nejnebezpečnější lovná zvěř". Hrabě Zaroff  (Leslie Banks) v hovoru tento výraz používá střídavě v obou významech. (Flaxik)
  • Hrabě Zaroff tvrdí, že je kozák. Kozáci byli známí pro svou rovnost a neměli žádné tituly. (liquido26)
  • Dobové filmové deníky uváděly v seznamu herců také Lona Chanyeho Jr., Raye Millanda, Waltera McGraila a Korneliuse Keefea. Nikdo z nich se však ve snímku neobjeví. (liquido26)
  • Herec hrající Kozáka Ivana je Noble Johnson, afroameričan a kamarád z dětství Lona Chaneyho. Jedná se o nejstarší známý případ černého herce hrajícího bělocha. (liquido26)
  • Během první světové války utrpěl Leslie Banks zranění, které mu znehybnilo levou půlku obličeje. Po svém propuštění z armády se však vrátil na pódium a během šesti let se z něj stala mezinárodní divadelní hvězda. (liquido26)
  • Scéna v místnosti s "trofejemi" měla být mnohem delší. V původní verzi měl film 78 minut. Bylo tam více hlav ve sklenicích, ale také vyhublý námořník, vycpaný a připevněný ke stromu, ke kterému ho připíchnul Zaroffův šíp, a další vycpané tělo se dvěma vycpanými loveckými psy, kteří ho svírali svými zuby. Publikum bylo na prvním promítání při pohledu na vycpané lidi zděšené a když začal Zaroff detailně popisovat, jak každý z nich zemřel, začali kino opouštět, a proto byly tyto scény odstraněny. (liquido26)
  • Výkřiky námořníků na potápějící se lodi jsou stejné jako výkřiky námořníků v King Kongovi, když je King Kong setřásá ze stromu do propasti. (liquido26)
  • Kulisy pro scény v džungli byly rovněž využity pro filmování King Konga, který se natáčel ve stejnou dobu. (liquido26)
  • Koncom 60-tých rokov vyčíňal na severe Kalifornie vrah, ktorý si hovoril Zodiac, pričom jeho identita je dodnes zahalená rúškom tajomstva. Polícii posielal šifrované listy, z ktorých sa podarilo rozšifrovať iba jeden. Uvádzal v ňom, že k jeho činom ho motivoval práve tento film. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama