Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Novinka na Netflixe, dokument o legende menom Schumacher spĺňa aj tie najprísnejšie kritériá.  Máme tu takmer všetko od detstva až po tragédiu, no najväčší priestor dostáva samozrejme jeho kariéra v F1. V niektorých momentoch ma dokument dojal, zvlášť keď viete ako na tom Michel v súčasnosti je. No..., viete..., vlastne my to iba tušíme, pretože ak som tomuto filmu nedal plný počet, tak jedine preto, že som nedostal to jediné, kvôli čomu som to chcel vidieť a to ako sa Michel vlastne má. Dozvieme sa iba to, že Michel je tu a je iný, ale to som vedel aj z trailerov a článkov. Trailer zvykne odhaliť len niečo, ale nie všetko a tak som naivne očakával, že ukážu aspoň niečo. Nevadí, plne to chápem a rešpektujem jeho a ich právo na súkromie. Smutný dokument. 80%. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jako malého kluka mě formule moc nebavila, Schumacherova neustálá vítězství v rudém monopostu mě ale poznamenala natolik, že se Ferrari stalo jednou z mých nejoblíbenějších značek vůbec. Hned z počátku mého rostoucího zájmu v roce 2015, který později přerostl v lehký fanatismus, jsem tak měl jisto kterému z týmů budu v F1 fandit. Až takovou sílu aura Michaela Schumachera měla, a proto si i kvalitní dokument zasloužila, což mě při oznámení jeho vzniku naplňovalo očekáváním, ale i strachem. Výsledkem toho snažení je, že tomu není prakticky co vytknout. K nejdůležitějším fázím Schumiho kariéry se zde vyjádří ti nejpovolanější, jenž ho kromě zaslouženého vyzdvihování do nebes, umí i patřičně, avšak korektně zkritizovat a tím i poukázat na rozdvojenou osobnost, kterou trpí zřejmě všichni nejzarputilejší sportovci na planetě, chovajíc se jinak v tomto případě kokpitu a mimo něj. Extra musím pochválit závěrečnou i otevírací sekvenci, která v kombinaci s opravdu povedeným soundtrackem působí opravdu opojně. Hudba mě v kombinaci s emotivním finále nejdůležitějšího závodu kariéry dohnala k slzám a co více si o takového počinu přát? 9/10 ()

Reklama

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Nudné, vleče se to dvě hodiny jak klikatice na starym Nurburgringu a z hlediska nových informací o ničem. Se šmrncem Drive to Survive, dokumentu Senna nebo filmu Rush (ačkoli všechny měly svoje chyby) se to vůbec nedá porovnávat, o arcidílech Formula: Febbre Della Velocita (1978) či Zlatý věk Formule 1 (2013) ani nemluvě. Koukatelný je od prvních krůčků Šumáka cca po první dílčí úspěchy ve F1, zbytek je mišmaš, zlomená noha v r. 2000 po nehodě je prakticky nevysvětlena a anabázi u Mercedesu, soubojům s Alonsem v Rencku apod. se nevěnuje skoro vůbec. Zato zde máme zbytečných 15 minut s Corinnou (kterou jinak nesmírně obdivuju) na témata typu, jak se MSC choval, když odcházel z domu, apod. Nerozebírá ani polozapomenuté prasárny typu zablokovaná kvalda v Monacu, nebo že podle mně úmyslně špatným startem v Suzuce 2000 prohrál Irvinovi titul, aby on o rok později mohl být pro Ferka oním spasitelem... Coby materiál o MSC doporučuji spíše knížku od J. Allena, která je podle mně mnohem vydařenější a samozřejmě i celistvější (vyjma hromady chytrých plků právě od Irvineho). _____ P.S. paradoxně je to asi jediný dokument, který pamatuju o živém/neživém člověku. Já osobně realisticky pokládám MSC za mrtvého a beru to tak, že jeho duše už si zase volně závodí se Sennou. Samozřejmě je to jen názor, zaručené informace má jen pár lidí na zemi. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s mnohými, že k dokumentu o Sennovi se to nedá ani přirovnat. Ale Senna byl naprosto jiný člověk, než Schumacher....Nebudu hodnotit, jak moc věrně je zdokumentována jeho kariéra, tu zas tak přesně neznám. Ale při pohledu na Corinnu vím jedno:  ona ho hluboce milovala, miluje a milovat bude, až za hrob, jak se říká...ta v životě nedá souhlas s odpojením od přístrojů. Tohle bude asi muset rozhodnout Bůh (nebo příroda pro ateisty). Závěr filmu je  srdcervoucí, mladý Mick vlastně odpověděl, jak na tom otec je - nemohou spolu porozprávět o jeho závodění, otec mu nemůže poradit a předat své bohaté zkušenosti...ten smutek je všeříkající. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 to bolo zaujímavé a aj napínavé. Potom to už tvorcovia odfrkli, nech tam je všetko, ale už nešli do hĺbky. Možno pre fanúšikov Formuly 1 a najmä Schumachera má tento dokument väčší zmysel, ale inak sa nejedná o nič výnimočné. Mňa ako nefanúšika ale dokázal tento film udržať a baviť. 7,1/10. ()

Reklama

Reklama