Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Bohouš, tentokrát pod taktovkou režiséra F. Filipa.
Z notorického sázkaře Konvalinky (Vladimír Menšík) se stal postrach podniku. Dokáže proměnit v sázku cokoli. Při jedné takové sázce, kdy se nestydí pro výhru zneužít ředitele, si ho všimne bratr majitele Bohouše (Miloš Kopecký), který je zde na návštěvě u kamaráda. Po zjištění, kdo Konvalinka ve skutečnosti je, se rozhodne sázkaře vytrestat. Jelikož pracuje jako vedoucí malé jihočeské hospůdky, rozehraje velkou akci k potrestání Konvalinky. V tomto plánu mu sekundují jeho koumácký tchán (Josef Hlinomaz) a Bohoušův syn bernardýn Pepa. K jejich smůle se do komplotu vloží žena vedoucího hospůdky (Iva Janžurová), která Pepu nesnáší a tak se bohužel potrestání nezdaří. A nebo ano? (KOCOUR-1)

(více)

Recenze (54)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohouš je zkrátka Bohouš a jen jeden. Pokračování Bohoušův syn už není tak zajímavé. A to navzdory tomu, že se v něm pohybují výborní herci. První díl měl neopakovatelnou atmosféru. Druhý díl naštěstí neleze podruhé do stejné řeky. I tak ale chybí humornější hlášky, kterých se to v prvním díle jen hemžilo. Vůbec samotná pomsta nedává smysl. Jiří Sovák se totiž chtěl vsadit sám od sebe a Vladimír Menšík rozhodně nepodváděl. I tak ale pořád dobří herci udělají i z prkotiny docela slušnou podívanou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K filmu "Bohoušúv syn" som sa dostal iba vďaka tomu, že som si ho všimol v biografii českého herca Vladimíra Menšíka. Dostal som chuť si pozrieť nejaký krátky, starší, televízny titul, v ktorom si zahral. Tak som sa do toho pustil. Vôbec som netušil, že to voľne nadväzuje na snímok "Bohouš", ktorý natočil režisér Petr Schulhoff v roku 1968. Ten som nevidel. Neviem, či to bolo práve týmto aspektom, že som sa pri sledovaní komédie "Bohoušúv syn" z roku 1975 moc nebavil. Vladimír Menšík exceloval a ostaní herci boli tiež dobrí, dokonca mi nevadil ani ten uslintaný bernardín. No ako celok to na mňa nezapôsobilo. S týmto stávkovým úletom ma pán režisér František Filip veru nepotešil. A navyše na mňa takáto socialistická nostalgia všeobecne nijak zvlášť nefunguje. ** ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pokračování kratší televizní komedie Bohouš s názvem Bohoušův syn (mimochodem bernardýn pojmenovaný jako Josef) už postrádá na originalitě souboje psa a jedlíka. První třetina z podniku o Menšíkovi, který se rád sází, je zcela zbytečná, druhá třetina je velmi vtipná a zbytek je už zase spíš jen na dojetí. Navíc celá sázka je vycucaná z prstu a působí hrozně uměle. Přesto ale nelze říct, že by to bylo špatné, člověk se určitě zasměje, ale jedničce to nesahá ani po druhý buřtík na buřt věnci. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo obrovské překvapení, léta jsem žil v domnění, že Bohouš nemá druhý díl, čili moje vlastní premiéra proběhla 28.9. 2012 a stála za to ! Výborná česká klasická crazy komedie 70. let plná vynikajících českých herců, užil jsem si to parádně. ( A ještě víc to, že svým hodnocením dostávám druhého Bohouše tam, kam patří, totiž do červených:) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější je tahle komedie v manželských přestřelkách Janžurové a Kopeckého. "Lojzíčku, víš, že já nikdy nevím, jestli ty jseš ještě v pubertě nebo už jsi senilní?" Menšík taky dobrej, na rozdíl od jeho manželky v podání Tvrzníkové, protože ta kdyby tu nebyla, tak se houby stane. Apropós houby. O těch to je taky. Jinak slabší dílko. S původním Bohoušem to má společného jenom toho bernardýna. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení způsobil bernardýn osmileté Mahuleně Bočanové zranění na hlavě, ze kterého pochází její jizva o 32 stezích. (hermiona)
  • Ve scéně s chlebíčky někdo ze štábu rukou zjevně nadhodí tác. (Nethall)
  • Stanice vlakového nádraží, kde se točila závěrečná scéna, je ve skutečnosti stanice Písek - město. Jako exteriér restaurace posloužila Chata Živec v Píseckých horách. (yarsk)

Reklama

Reklama