Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Žrací duel mezi Vladimírem Menšíkem a bernardýnem Bohoušem patří mezi moje nejoblíbenější komedie vůbec a nedám na ni dopustit. Když si jenom představím, kolik jídla oba duelanti jakoby snědli... Fíha! Ještě, že závěrečný chleba (ve skutečnosti politý benzínem) Bohouš nechtěl, jinak by tam žrali ještě dnes! :D ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

No možná jsem divnej, ale dosud mě tento film míjel. Že ho dávali na Silvestra každý rok a v průběhu roku ještě několikrát, to jsem si samozřejmě všiml. Možná proto jsem si na jeho shlédnutí počkal až do dneška - když to dávají tak často, tak mi to přece neuteče... Nyní mohu s klidným srdcem říct, že jsem zase o tolik nepřišel, byť musím uznat, že jde o scénáristicky výborné a nápadité, perfektně zahrané a skvěle zrežírované dílko. Taková kratší roztomilá srandička, kterou si klidně někdy střihnu znovu, třeba až nebude v uvolněné atmosféře plné klidu a hojnosti (žrádla) co dělat. Lepší 3*. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, že na to, jak tady všichni píší, že to znají ze silvestrovských programů, tak já to doteď nikdy neviděla. Je sice fakt, že posledních 8 let se na televizi na Silvestra nedívám, ale ani předtím jsem na tento skvost nikdy nenarazila. Sovák a Menšík byli páni herci a tady spolu s Bohoušem vytváří humorné trio. Ačkoliv jde o naprostou blbost, tak to neskutečně pobaví. "Tohle není Bohoušek, to je kredenc." K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=ORcl687smnI ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Tento improvizační koncert Menšíka s Baldurem a Sovákem jsem viděl naposledy během svého dospívání. Dávali to tehdy minimálně jednou za rok na Silvestra. Od té doby už silvestrovské veselice v televizi nesleduji, ale včera mi existenci této komedie připomněla jedna zdejší diskuze. Našel jsem si ji na YouTube a po mnoha letech pustil. Přinutila mě zvědavost, jestli bude na mě pořád fungovat jako tehdy. U mnoha filmů, které se mi v dětství líbili, objevím po letech, že to nebyla zas až taková sláva, jak se mi kdysi zdálo. Toto naštěstí není ten příklad. Pořád to funguje na plný počet. Doporučuji. ()

Bambulin 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz, hodně muziky. Kulisy, 3 herci a čokl. Výborní chlapy a skvělá Hadrbolcová. Rád se podívám, kdykoli to jen budou vysílat. Nejen kvůli vtipnému scénáři a improvizaci obou hlavních herců. Když si člověk stopne obraz při detailu na jídelní lístek, tak to je i sonda do toho, co se v 70-tých letech podávalo v restauracích a kolik to stálo. Myslím si, že leckterá dnešní restaurace nebo jiný pajzl by se mohla inspirovat. Namátkou si pamatuji na játra s rýží, roštěnou a kompot míchaný či jednodruhový. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (17)

  • Na konci filmu nechce Bohouš zjesť kúsok chleba - kedže mimo natáčania ho vždy zjedol, museli filmári ten kúsok natrieť benzínom. (kosticka7)
  • Sovák a Menšík nebyli zpočátku příliš spokojeni se scénářem. „Ježíši, to bude blbost,“ říkali si prý u jeho čtení. Nakonec sedli k lahvi vína a přepsali ho. Základ zachovali, ale své repliky vyškrtali a napsali k nim velkými písmeny „improvizace“. Režiséra Petra Schulhoffa pak postavili před hotovou věc. (HawkeyP)
  • Inspirací ke žravému bernardýnovi byl scenáristovi Františkovi Vlčkovi st. bernardýn herce Saši Rašilova st., kterému jednou hodil k vylízání plechovku od olejovek a on ji spolkl a za pár dnů z něj vyšla vyleštěná a placatá. (sator)

Reklama

Reklama