Reklama

Reklama

Archiv

Trailer 1

V roce 2038 se odborník na robotiku vyrábí kopii svojí zemřelé manželky i s jejími vzpomínkami. Prototypy, které vytvořil jako první, ale začínají čím dál víc žárlit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět dobré sci-fi, tak si najděte modře hodnocené kousky na csfd. Jedním z nich je i Archiv. Komorní záležitost, která si hraje s diváckým očekáváním, přičemž nabízí i nečekaný dějový zvrat a dobrou futuristickou atmosféru v nejspíš hodně skromném budgetu, který nemůžu než pochválit. Kdy jste naposledy viděli ve filmu lidi převlečené za pochodující roboty uvěřitelným způsobem? Stejně tak kulisy jsou naprosto uvěřitelné, ač velmi levné. Vše pak navíc táhne nahoru skvělý hudební doprovod a hlavně zasněžené horské prostředí, čehož kameraman plně využívá. Problém mám jedině s poněkud přestřelenou stopáží, což jde znát hlavně na lehce utahané první polovině, a taky s tím, že režisér nemá úplně cit pro minimalismus, o který snímek spíš zoufale prosí a vy budete také, když si vzpomenete třeba na Ex Machina. Jinak ovšem velmi poutavá podívaná a v rámci žánru zas něco trochu chytřejšího a osobně myslím, že v jistých směrech i originálního. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne úplně záživná sci-fi o tom jak si Theo James staví repliku mrtvé manželky chvilku připomíná Black Mirror, chvilku zase Ex-Machinu z wishe a dohromady funguje s bídou na půl plynu. Jestli se něco Rotherymu povedlo, pak je to ne zrovna nejoriginálnější, ale v rámci možností solidně překvapivý závěr...40% ()

Reklama

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Chlapík zneužívá laboratoř, aby si pěkně v klidu vyrobil robotickou kopii své mrtvé manželky. Celkem mu to jde, má i pár prototypů. Ty se ale začnou chovat jako normální ženy, tedy začnou lhát, sabotovat, žárlit, podvádět, chovat se majetnicky a tak... Tak, jak to píšu, to asi zní zajímavě. Pravý opak je ale pravdou. Takové obrovské snůšky zbytečných žvástů, jakýchsi vzpomínek a kila zbytečně natočených záběrů se jen tak nevidí. Výsledkem je fatálně nudná, nezajímavá, komorní hovadina, která se táhne jak sliz. (8%) ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Vidím, že hodnotenia sa líšia a to razantne, niet sa čo diviť. Tajomno, ktoré nám je pomaaaaaaaly predkladané tajomnom aj zostane. Nevysvetlené výlety AI krabice č.2 k vodopádu a k jazeru. Ženy roboty, ktoré dostanú citový software začnú na seba žiarliť, ale žiadne súboje neuvidíme. Staviteľ robotov, ktorému dochádza čas a firme trpezlivosť si nakoniec vytvorí dokonalú ženu, ktorej chce nahrať hoci sa vzpiera SW svojej mŕtvej priateľky, ....alebo nieje mŕtva? Hviezda za scénu kde si robotka k nemu ľahne do postele, scenériu s vodopádom a záverečnú scénu. ws ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po smrti blízké osoby existuje možnost uchovat po určitý čas její vědomí a komunikovat s ní. A protože je hlavní hrdina geniální robotik, rozhodne se uplácat tělo, do kterého by zesnulou polovičku nahrál. Nejdřív se mu povede jen obyčejná škatule, potom něco na způsob robota Emila a napotřetí to konečně začne vypadat jako člověk. Problém je, že všechny mašiny mají vlastní vědomí a navíc to jsou holky a tři ženský v chalupě nikdy nedělají dobrotu. On to mohl být docela dobrý thriller, kdyby se všechny ty robotice pustily pořádně do sebe i do předmětu svých tužeb, ale Rothery vsadil na pomalou romantiku a povrchní filozofování, což nedělá dobrotu, když to člověk neumí. A to je přesně tenhle případ. Pár dobrých věcí se tu najde, slušný je i vizuál a konečně špatní nejsou ani herci, ačkoliv Toby Jones a Rhona Mitra se tu jen mihnou. Nicméně celkově se to táhne jako smrad. A nepomůže ani závěrečný zvrat, který je tak trochu očekávaný a navíc mi nějak nedával smysl. Nic moc debut. 30% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film mal mať pôvodne premiéru na South by Southwest v marci 2020, ale kvôli pandémii COVID-19 bol zrušený. Namiesto toho dostal digitálne vydanie s obmedzenými premietaniami v kinách po celých Spojených štátoch 10. júla 2020. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Budapešti (Maďarsko) a v uliciach Chicaga (Illinois, USA). Vonkajšie zábery z vodopádov sú z Månafossen v Nórsku. Natáčalo sa od konca októbra 2018 a skončilo sa vo februári 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama