Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ten film je vesmes excelentni, bohuzel ale jen v prvnich dvou tretinach, kdy vas dostava vyborne vykresleni emo/goticky May a jejiho ukazkove psychoticky obsesivniho charakteru. Z pozadi navic pulzuje silna podpora hororove atmosfery tvorene jednou sympatickou panenkou v boxu a i diky povedene hudbe to ma naslapnuto na super vysledek. Ve finale se to ale kapku zvrtne, zacne se to snazit o typicky americke sokujici brutalni finish a uplne zbytecne to kazi celkovy vysledek. Stale ale velmi prijemne prekvapeni, ktere je zde tezce nedocenene. 7/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sugestivní sonda do života jedné psychotičky... Bizarní, těžce uchopitelný film (se skvělou (!) Angelou Bettisovou), který samozřejmě není žádným laciným béčkovým horrorem ani povrchní podívanou pro teenagery, ale spíše těžkým psycho(pato)logickým dramatem - trýznivým thrillerem, bez servítků obnažujícím duši a mysl psychicky nemocné, citlivé a upřimné, v >reálném< světě však nešťastné bytosti, neustále >bité životem< ke všemu svému trápení a osamělosti... "Nikdo nechce být sám," říká May a nakonec ze vší té marnosti umí najít už jen tu >SVOJI< cestu... Ano, May se tolik snažila, May není panenka, May je opravdová... "Tolik krásných částí, když si neumíš najít přítele, udělej si ho..." ...May už není sama... - Za pozornost stojí i skvělá hudba (Alien Tempo, Experiment 13, Jaye Barnes, Luckett), podmanivým způsobem dokreslující depresivní atmosféru filmu. - - - P.S. Na ČSFD až nepochopitelně podceněný film (viz IMDb: 6,8). Pozn.: Tenhle film opravdu potřebuje originální znění, ev. s titulky! ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Aj hodnotenie väčšiny užívateľov naznačuje, že toto je film pre "minoritnú" skupinu divákov. Pre tú, ktorej neprekážajú "čudní" hrdinovia a "čudné" príbehy.V rukách neobratného režiséra sa May mohla pošmyknúť do kategórie trápnej úchylárne, ale Lucky McCee preukázal dostatok citu a vkusu, vďaka ktorému možno aj v kuse mŕtveho mäsa uzrieť istú zvrhlú krásu. A Angela Battis, príťažlivá asi ako Frankensteinova nevesta, tá sa narodila práve pretúto rolu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a so šikovným, bizarnejším spracovaním. Veľkou výhodou filmu je, že dejová linka je dobre napísaná, nenudí a rýchlo to odsýpa. Na druhú stranu by to ale bolo lepšie, keby hlavná hrdinka (inak A. Bettis hrala výborne) bola trochu viac tajomnejšia a sofistikovanejšia, a nie že hneď bolo každému jasné, že je riadne vyšinutá. Strácalo to to čaro psychológie hlavnej hrdinky. Ale aj tak, slušná záležitosť. 70/100 ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Je to zvrhlé, divné a páči sa mi to! A nech mi niekto nehovorí, že to naňho bolo "príliš". Pre mňa je "príliš" Hannah Montana a Teletubbies. Pri tých malých zmrdoch ešte aj May vyzerá ako rodinná komédia so Stevom Martinom. Aj keď... Je to predsa o hľadaní priateľstva, no nie? :) Takže sociálny námet by tu bol. Plus k tomu (sprvoti) zábavne čudná hlavná hrdinka, ktorá svojim správaním vytvára až Burtonovskú atmosféru. Jeremy Sisto ma potešil v roli hororového maniaka a ten jeho amatérsky film... No krásne. Baviť sa o Anne Faris v roli lesbičky je snáď už zbytočné, komentárov k jej očarujúcemu výkonu je tu iste dosť. A ako film prechádza do poslednej fázy, nastáva to správne peklo se všim všudy. Áno! Takto to mám rád! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)

Reklama

Reklama