Reklama

Reklama

Městečko South Park - Série 11 (2007) (série)


Noc oživlých houmlesů (S11E07)

(epizoda)
  • USA Night of the Living Homeless

Obsahy(1)

South Park zaplaví bezdomovci, dospělí jsou zděšením bez sebe a kluci vymyslí geniální plán, jak houmlesáky vystěhovat do jiného města. (TV Prima)

Recenze (5)

FandaF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super díl :) Masakr na tom je, že to je v podstatě pravda :) Nejen Santa Monica ale i velká část LA je dnes (r.2021) plná bezďáků... Rok z roku je to horší - počty stále rostou. Pokrok progresivistů nezastavíš... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úprimne vtipná epizóda, ktorá sa venuje problémom bezdomovcov, ktorý sa presunuli do South Parku. Záverečná pieseň nemala chybu a aj vďaka odkazu na Romerovu Noc oživlých mŕtvol za 4*. ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl který nemá chybu.Tady se člověk opravdu nasměje.Díl má sice v názvu parodii na Noc oživlých mrtvol,ale dějově spíše paroduje Úsvit mrtvých.Jeden z nejlepších dílů. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Epizoda paroduje klišé a stereotypy ze zombie filmů. Bezdomovci v této epizodě představují zombies a jejich vykřikování slova "drobné" nahrazuje slovo "mozky" a paroduje film Noc oživlých mrtvol (1968). Většina hudby je převzata ze zombie filmu Úsvit mrtvých (1978). Letecký záběr stovek nemrtvých bezcílně bloumajících městem je stejný jako úvodní záběr z filmu Den mrtvých (1985). Southparkský expert na bezdomovce je parodií na doktora Logana (Richard Liberty) opět ze stejného filmu a některé jeho průpovídky jsou převzaty z filmu Věc (1982). V jedné scéně je Randy nucen zastřelit člověka, co právě ztratil domov a stal se z něj bezdomovec. To paroduje scénu z filmu Úsvit mrtvých, ve které je jedna z postav nucena zastřelit nakaženého člověka. (Zdroj: ČSFD)
  • Scéna, v níž se vědec střelí do hlavy a přežije, je narážkou na film Klub Rváčů (1999), kde se hlavní postava střelí podobným způsobem. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama