Reklama

Reklama

Půlnoční evangelium

(seriál)
  • USA The Midnight Gospel
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vesmírný reportér překračuje v simulátoru univerza hranice ulítlých světů a řeší existenční otázky týkající se života, smrti a všeho mezi tím. (Netflix)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (3)

Chuť krále (2020) (E01) 

Tak jsem dostal to, co jsem čekal a zároveň jsem to vůbec nedostal. Skutečně je to jakýsi animovaný podcast, kde jde skutečně hlavně o dialogy a ten děj odehrávající se na pozadí s tím souvisí snad jen v jedné scéně. Byl jsem připravený na něco vyloženě filozofického, ale to jsem právě nedostal, místo toho je to spíš takové... klábosení. Prostě dva lidi si povídají o různých tématech (drogy, meditace, buddhismus... prostě všechno co mě míjí) a já celou dobu čekal, co hlubokého z toho vyleze a nakonec až na jednu věc všechno byly takové jednoduché myšlenky, ve kterých jsem nenašel nic zajímavého co si z nich vzít. Navíc je z toho místy cítit ideologie New Age, takže jestli ji tvůrci uznávají a budou ji zde protěžovat stále víc a víc jako tu jedinou správnou, asi to po pár dílech vzdám, jelikož by mi to fakt nic nedalo. Ale další díly zkusím určitě, ten koncept není špatný, své kouzlo má a dokonce i nějaký funkční humor se do toho povedlo vecpat, jenom teda doufám, že se příště už dočkám skutečně něčeho hlubšího... 3* ()

Důstojníci a vlci (2020) (E02) 

Vlastně stejné dojmy jako z pilotu z toho mám, jen klady a zápory jsou jiné. Vizuálně je to zajímavější, dějově je to o ničem, má to podmanivější atmosféru, ale k žádnému většímu filozofování opět nedošlo. Jen k dalšímu (krapet chaoticky působícímu) klábosení na téma smrt a co je po ní. Do toho něco z buddhismu a něco z křesťanství (takže zase New Age), nějaký ten osobní zážitek a humor, co se mi do toho moc nehodí, hlavně ta scéna na záchodě. Na konci to vítězoslavně dojde k tomu, k čemu vlastně dochází křesťanství. Jako ok, ale furt od toho čekám něco hlubšího a jestli se toho v příští epizodě nedočkám, asi tenhle seriál nechám být, protože s tvůrci a jejich hosty nejsem na úplně stejné vlně... V něčem jo, ale toho v čem ne je víc. 3* ()

Lovci bez domova (2020) (E03) 

Tak tady mi to sedlo o dost víc než předtím. Navíc s hostem tohoto dílu opět ne vždy souhlasím, ale bylo zajímavé si poslechnout ve zkratce jeho životní příběh a taky se mi líbilo, že je naladěný na stejné vlně, jako hosté z předchozích dílů (koneckonců se v tomhle seriálu asi hosté s jiným pohledem na život neobjeví), aspoň se na rozdíl od nich snaží vše chápat v širším kontextu a s nejednou myšlenkou měl podle celkem pravdu. Z čehož plyne, že mi to konečně přišlo hlubší a byl bych rád, kdyby to tak bylo i u dalších epizod, Jen ten humor se mi do toho vůbec nehodí, navíc mi přijde poněkud infantilní a místy fekální. 4* ()

Reklama

Reklama