foto

Pauly Shore

  • nar. 1.2.1968 (50 let)
    Hollywood, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul Montgomery "Pauly" Shore je americký komik a herec. Vyrůstal v Beverly Hills, kde v roce 1986 vystudoval stejnojmennou střední školu. Na vysokou školu se nikdy nepřihlásil, protože bylo jeho cílem po vzoru svých rodičů dosáhnout úspěchu ve Stand-up vystoupeních. Jeho matka Mitzi založila legendární hollywoodský klub – The Comedy Store, kde účinkovaly takové hvězdy jako např.: Tim Allen, Steve Martin, Robin Williams, Jim Carrey a mnozí další.

Po třech letech na pódiích v různých klubech nastal zlom v jeho kariéře. Stanice MTV mu nabídla nabídku na spolupráci v hudebním pořadu, který moderoval do roku 1994. V roce 1990 mu navíc MTV nabídla vlastní televizní show s názvem Totally Pauly, čímž se dostal do povědomí ještě více diváků.

První menší filmové role přišly již v roce 1988. Důležitým filmovým mezníkem je rok 1992, kdy natočil film CALIFORNIA MAN s Brandonem Frasorem a Seanem Austinem. Následovaly další filmy jako ZEŤÁK, VOJNA NENÍ KOJNÁ, SOUDCEM Z NOUZE nebo BIO-DOME.
 
Přes počáteční úspěch každý další film znamenal propad. Jeho humor byl označován za hloupý, hrubý a nezábavný. V roce 1997 napsal scénář k vlastnímu televiznímu sitcomu jednoduše pojmenovaného PAULY. Sitcom byl kritiky rozcupován a po sedmi epizodách skončil. Pauly Shore se po tomto dalším neúspěchu stáhl do ústraní a začal se věnovat dabování animovaných filmů, jmenujme např: CASPER – PRVNÍ KOUZLO, GOOFY NA VÝLETĚ.  V roce 2003 se pokusil o další návrat na filmová plátna, když napsal scénář, produkoval a režíroval film s názvem – SLÁVA JE JEN PRO MRTVÉ.  Jednalo se o komediální autobiografický mockument (falešný dokument), který mu ovšem žádný velký úspěch nepřinesl. Poté následovaly menší filmové role.

Zajímavosti:
Je vegetarián a žid.
Byl zvažován do role Leonarda Hofstadtera v seriálu Teorie velkého třesku.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Sandy Wexler
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
Whiskey Business (TV film)
2011 Bucky Larson: Zrozen být hvězdou
Stonerville
2009 Den naruby
Dr. Dolittle 5: Lucky jede do Hollywoodu
2007 Junior Defenders
Natural Born Komics
2005 Můj velký tlustý nezávislý film
2003 Sláva jen pro mrtvé
2001 Myčka
2000 An Extremely Goofy Movie
Princess and the Barrio Boy, The (TV film)
Red Letters
Závada Blair Witch (TV film)
1999 Hugh Heffner - skutečný příběh (TV film)
1998 Casper a Wendy (TV film)
1997 Casper - První kouzlo (TV film)
Útěk z inferna
1996 Bio-Dome
1995 Goofy na výletě
Soudcem z nouze
1994 Vojna není kojná
1993 Zeťák
1992 California Man
Spolužáci
1989 Cesta domů
Dream Date (TV film)
Phantom of the Mall: Eric's Revenge
Wedding Band
What's Alan Watching? (TV film)
1988 Navěky svoji?
Sladkých osmnáct

TV seriály

2017 Zviřátka (TV seriál)
Squirrels. (S02E04)
2015 Havaj 5-0 (TV seriál)
Smrtící jízda (S05E22)
2007 Vincentův svět (TV seriál)
Mám tě! (S03E16)
2005 Vincentův svět (TV seriál)
Propast (S02E14)
Vila (S02E03)
2000 Futurama (TV seriál)
Jak ztratit holku za 1000 let (S02E19)
1997 Pauly (TV seriál)
1989 Ženatý se závazky (TV seriál)
Druhý plat (S03E14)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Two for the Road (S02E04)

Dokumentární

2018 Jen další imigrant (TV seriál)
The Arrival (E01)
2017 Funny: The Documentary
2016 Everybody Has an Andy Dick Story (TV film)
2014 Pauly Shore Stands Alone
Robin Williams Remembered (TV film)
2013 Skum rocks!
2005 Moje super úžasné šestnáctiny (TV seriál)
2004 Film Trix 2004
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
2001 Comedy Store: The E! True Hollywood Story, The (TV film)
1999 Savannah: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Junket Whore
1992 Time Out: The Truth About HIV, AIDS, and You

TV pořady

2008 The Doctors (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2002 Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Tribute to Sam Kinison, A (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 Limp Bizkit - Break Stuff (hudební videoklip)
1999 Limp Bizkit feat Method Man - N 2 Gether Now (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace