Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic zastírat, na film mě nalákal Mel Gibson. Jenže já jsem celou dobu nepochopil, jestli je to pro děti nebo spíš pro dospělý. Námět, kde nějakej mladej šmejd pošle nájemnýho vraha na Santu Clause jasně nabádá k dětskému divákovi, jenže zpracování je poměrně krvavé, brutální (což popírá tu původní myšlenku) a ve výsledku neskutečně nudné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zabiják Goggins jde po krku Santovi Melu Gibsonovi a není to vůbec zábava, to jako fakt? Fatman má základní premisu, která se mohla vtipně vydat tisíci možnými směry, ale plácá se v nudném žánrovém mixu, který postrádá nadhled i charisma. Není tam jediný dobrý vtip a celý potenciál se opravdu zasekává jenom na tom zajímavém nápadu, přičemž to zachraňují jenom oba cool herci (I když ani jeden podle mě netuší, jestli hraje v komedii nebo vážném dramatu). Okamžitě chci remake s Brucem Willisem jako Santou a Nicem Cagem jako šíleným zlobivým hošanem. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Celý námět stojí na originálně bizarní představě podnikání (vládní, polovojenské) instituce Santa Clause, nic extra nevysvětluje ani neukazuje, ale pro vtipné (dospělé) nuance a narážky nechodí daleko. Plus má vynikajícího Mela Gibsona v titulní roli snad napsané na tělo, stejně jako si chladnokrevného nájemného zabijáka vychutnává Walton Goggins. Ovšem dějově spíš jen směřuje k závěrečné (jediné) akční přestřelce, jež tedy nezklamala (a stejně jako komplet film není vůbec špatně natočená), ale chtělo to něco víc. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z určitého pohľadu zaujímavá alternatíva sveta Santa Cluasa, ktorú predovšetkým nie je potrebné brať vážne. Celá koncepcia, ako aj príbeh, je postavená na známych základoch a funguje ako solídne akčné B-čko. Ten rozdiel je v tom, že v podaní Mela Gibsona tu máme takého Santu (mimochodom, rola mu svedčí), ktorého deti predstavujú úplne inak. Santa a jeho tým pracujúci pre armádu USA (kvôli finančným problémom – dôvody nie sú až tak prekvapivé); likvidácia Santa Cluasa profesionálnym zabijakom, pretože dieťa nedostal vytúžený darček – hlavne, aby ste nekrútili s hlavou. Všetko je potrebné brať s rezervou ako aj to, že hlavný boss je namyslené dieťa, ktorý by potreboval hlavne rodičov a dostať na zadok pár menších hits. Ten záver a finálne rozuzlenie nie je tak silný, akým by mal byť (viac však by som teraz neprezradil). Dal by som aj „trojku“, už len kvôli celkom solídnym výkonom Marianne Jean-Baptiste a Walton Goggins, ale kvôli menšej sily záveru je to len silnejšia „dvojka“. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Vianočný úlet, ktorý smerom hore ťahajú dve Géčka. Gibson v roly zadlženého a životom frustrovaného hotshot Santu a Goggins v roly samotárskeho a Vianoce nenávidiaceho nájomného vraha s traumou z detstva. Dole to zas pre zmenu ťahá nesúrodé tempo, nejasný štýl a smer akým sa chce film uberať. Či chce byť čiernou komédiou, kritikou dnešnej mládeže a spoločnosti celkovo, alebo bizarnou drámou. Po pravde sa tu toho moc neudeje, človeka núti zotrvať hlavne zvedavosť ako táto šialenosť dopadne a kvalitné výkony oboch Géčiek. Kto to nevzdá bude na konci odmenený aspoň parádnym westernovým stand offom, ktorý sa naozaj vydaril na výbornú. Jo a aby som nezabudol, aj keď mi bola po pravde pani Santová naozaj sympatická, tá farba pleti bola naozaj mimo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)
  • Filmovalo sa v januári a februári 2020 v kanadskej provincii Ontario a americkom štáte Vermont. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno