Reklama

Reklama

Dva androidi, Otec a Matka, uprchnou ze zničené a neobyvatelné Země, aby se usadili na planetě Kepler-22b a založili rodinu se šesti lidskými embryi. O dvanáct let později už zbývá jen jediné dítě, Campion. Zatímco matka s otcem začínají selhávat, příchod Nebeské archy - kosmické lodi s náboženskou komunitou přeživších lidí - představuje nebezpečí, kterému se Matka musí postavit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (55)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda, ale aj trailer, mi atmosférou pripomenuli jeden staručký diel z The Twilight Zone ešte z konca 50. rokov. Dejovo ale spolu nemajú toho veľa spoločného, len že sa odohrávajú na opustenej planétke a máme tu androida a človeka. V pilote sme svedkami rýchleho skákania v čase, až má človek dojem, že týmto rokom sa mohla venovať celá prvá séria. Napriek tomu sa nedá povedať, že by epizóda ubehla ako voda, rozhodne však nenudila a uviedla nás do nového sveta. Najviac zaujala apokalyptická snová scéna Matky, osobne dúfam, že sa dočkáme viacerých retrospektívnych akčných scén. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý svět netrpělivě očekává rasové a genderové obsazení. Bílý a černý android, to je jasná volba. Máma feministka, otec podpantoflák. Nový inverzní svět. Ještě mohli nechat rodit tátu. Pro tentokrát ho ušetřili. Seriál nechutně zapadá do roku 2020. Scifi je dokonalý inkubátor, kde si můžeme otestovat podobné zvrhlosti. Aby toho nebylo málo tak zde figuruje superžena, která rozmetává muže na cucky. Uspokojivé že...  8.5/10 ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K pilotům bývám přirozeně shovívavý. Seriál je zajímavě rozehrán, je to sci-fi jako křen, je tu spoustu načrtnutých témat, kterým je zatím lejno rozumět, ale motivaci ke zkouknutí dalšího dílu rozhodně dávají. Zatím jsem se ale nezamiloval do představitelů hlavních rolí, ani k překvapivě levně vypadajícímu vizuálu (i když ta krvavá jízda na konci rozhodně levná nebyla). ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... neviem. Niektoré scény fascinujúce. Ale veľa ich nie je. Atmosféra zvláštna, vlastne ani neviem, či dobrá alebo zlá. Lacný vizuál neviem, či bol nejaký čudný umelecký zámer, ale ak bol, tak fakt netuším, čo ním chcel Ridley Scott povedať. Jeho fascinácii umelým životom vcelku rozumiem, toto mi nevadilo. U iných scén som len valil oči a vravel si "wtf". Vlastne ani neviem, či chcem vedieť, akým nepredvídateľným smerom sa budú uberať scenáre v ďalších dieloch. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení prvních 5ti epizod: Je to takový klasický Ridley sci-fi styl. Spousta divných lidí a vyšinutých androidů přecházejících mezi meditací a brutalitou. Čekám kdy přijde zlom, protože načrtnutý děj zatím nemá moc velký potenciál a tak doufám, že to hlavní bude o něčem, co se tam objevuje zatím jen v náznacích (díry v zemi, kostry, jiní obyvatelé planety atd.) Aaron Guzikowski umí dobře vypilované pointy, tak snad to nakonec bude spíše jako Zmizení než jako Covenant. Zatím je to lepší průměr. 70% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama