Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kamala s Brunem zkoumají zdroj jejích nových schopností, čímž se začne nebezpečné dobrodružství. (Disney+)

Recenze (26)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

- “Nesnapchatujte v mešitě!”  - “To byl instáč…” Nebo ty ukradené Versace boty před mešitou… tohle se musí v islámské komunitě opravdu líbit :D. Asi jako předávání tampónů na záchodě. Prostě jako parodie to v momentech funguje. Zbytek tragédie (na koho byla cílená ta scéna “Dirty dancing” teda fakt nevím… a už vidím jak islám-náctka vlhne nad 35let starým filmem z prohnilého západu). ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda seriálu Ms. Marvel vsadila na představení hlavní postavy Kamaly Khan, druhá epizoda poté sází na představení Kamaly Khan se svými nově nabitými schopnostmi. Po dvojici Adil El Arbi a Billall Fallah se režie druhé epizody chopila Meera Menon a k žádným zásadním změnám vlastně nedochází. Příběh ovšem postupuje, vztahy se budují, nové záhady přibývají a celé to prozatím pořád funguje jako solidní coming-of-age říznutá superhrdinským originem.   Důležitou roli pořád sehrává, že je Kamala Khan z muslimské rodiny a to je jednoduše fajn. Spousta xenofobních lidí to od seriálu automaticky odradí, v rámci Marvel Cinematic Universe se ovšem alespoň skutečně jedná o něco progresivního a nevšedního, kdy především zajímá k zajímavému střetání muslimské víry se životem teenagerské dívky. Nadále hraje prim, že je Kamala díky vyrůstání v Americe v podstatě dítětem dvou kultur, které by od sebe vlastně nemohli být více odlišné a je očividné, že právě střetávání kultur bude hrát jednu ze stěžejních rolí v celém seriálu.   Nadále se dokazuje, že Kevin Feige a spol. ani tentokrát nešlápli vedle, Iman Vellani je totiž skutečná castingová trefa, které role Kamaly neskutečně sedí, začíná se u ní projevovat solidní mimické nadání a dokáže prodat ono nadšení ze svých schopností, očividné procitnutí citů i pocity pod psa. Už úvodní scéna, kdy Kamala nově nabitá neskutečným sebevědomím vpadne do školy jasně naznačuje, že může mít Vellani skutečně jedno velké překvapení, kdy bude zajímavé její výkon sledovat i po zbytek následujících 4 epizod.   Menší překážkou chvílemi zůstává pokus o humor, který se většinu času úplně nechytá a pokusy o něj vlastně nejsou dvakrát vtipné. Nejzábavnějším momentem zůstává tréninková montáž, nic tak zábavného se už ovšem po zbytek epizody neobjeví. Imaginace Kamaly Khan, která byla tolik zajímavá v první epizodě, už tak dvakrát působivá vlastně není a například scéna, kdy dojde na Be My Baby proslavené z úvodní scény Hřísného tance působí tak trochu křečovitě.   Jinak ovšem nadále platí, že seriály očividně dostávají u Marvel Studios zhruba stejnou péči jako filmy a častější nadávky, které osočují Ms. Marvel ze seriálu, který jakoby vypadl z Disney Channel fakt upřímně nechápu. První dvě epizody jsou ovšem rozhodně fajn rozjezdem, náznaky dějového vývoje působí zajímavě a už samotný cliffhanger naznačí, že Kamala Khan se bude muset během svého originu dle očekávání tak trochu spálit..... ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bude krásné sledovat, jak moc některé lidi bude vytáčet prvních 20 minut. Celou dobu jsem se potutelně usmíval a představoval si, kolika jedincům z té přeslazené teen linky asi rupne cévka (za předpokladu, že je před zapnutím epizody neodpálí už Disney+ kategorie „Oslavujeme černošské příběhy"). Ale zpátky k věci. Hlavní dějová linka se nám pomalu rozbíhá a schopnosti dostávají konečně nějaký rozumný rozměr. Neříkám, že jsem z nich nějak extra nadšený, ale oproti minulé epizodě mají nějaké rozumné opodstatnění a „tvar". Zatímco posledně kolem sebe Kamala máchala náhodnou hroudou energie, tady už člověk tuší, co se to sakra děje. Celkově mě pak baví hlavně snaha o vytvoření další mytologie, která principiálně připomíná třeba deset prstenů z Shang-Chiho. A pokud této linky dostaneme mnohem více, nebudu se zlobit. Rezervy tam pořád jsou, ale Ms. Marvel je zatím solidní žánrovka. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel uz neponukol ani len chytlavu pesnicku, ci nejake nekorektne stereotypne azijske joke-y :D. Cringe like hell a hlupucky scenarik. Tato epizoda potvrdila, ze sa jedna o zalezitost pre nastrocne publikum. My ostatni si tu neprideme prakticky na nic. Niekomu mozno parodia na vzdusne zamky, bollywood, ci len poblaznene "mlade masko" ucarovalo. :) . Pre mna vsak strata casu a posledny diel. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádné zlepšení žádné zhoršení v podstatě takový datadisk k prvnímu dílu. Kamala balí jakéhosi chlápka do toho pomáhá s volební kampaní známé. Zhruba 2 minuty zde zkoumá své schopnosti a zjistí, že ten náramek má od jakési příbuzné o , které se nesmí mluvit a  na konci zachrání jakéhosi spratka (kdyby ho nechala umřít dám automaticky 5 hvězd škoda co za prase jí zmrzlinu s pizzou? ).  60 procent ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Nápis „Eid Mubarak“, který vidíme u festivalu, je tradiční arabský pozdrav při konání oficiálních svátků. Používá se při konání Íd al-fitru (Svátku přerušení půstu), jenž se slaví po skončení ramadánu a při konání Íd al-adhá (Svátku oběti), kdy se připomíná Ibrahímova oběť Bohu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama