Reklama

Reklama

VOD (1)

Kamala Khanová se vydá na AvengerCon, kde zjistí, že sama má schopnosti. (Disney+)

Recenze (33)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si někdo stěžuje, že má Ms. Marvel kvalitu Disney Channel, pak by si měl něco z jeho produkce pustit. Jasně, zatím je to hodně stylizované a asi i dál bude, ale celkově tenhle koncept působí hodně pohodově. Hrátky s ilustracemi krásně doplňují reálný svět a Iman je neskutečně sympatická. Má mnohem více osobního charismatu než třeba America Chavez (Xochitl Gomez) z druhého Doctora Srange. Trochu se bojím těch schopností, které mi na celé epizodě sedly asi nejméně, ale jo. Celkem rád přepnu od klasik k něčemu, co je vytvořené primárně pro puberťačky. Nejsem cílovka, ale ten přístup mě podobně jako v předloze baví. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cílovka je jasná. A tím nemyslím jen věk. Ale na druhou stranu...tohle je asi nejméně protivný způsob, jak zapracovat na multi-kulti snášenlivosti. Osobně nemám žádný problém s tím, že je to celé vyčůraně zkonstruované, aby si přišli na svoje i arabové. Takový seriál může u mladých odstránit víc předsudků, než proslovy a články různých aktivistů. Navíc Kemala i její rodina jsou v pohodě. Vyzněním a hravostí Ms. Marvel krásně zapadá k soňáckému Spider-Manovi. Je to moderní, spousta kresbiček a pubertálností, prostě oslovuje dnešní mlaďochy. I v tom je Ms. Marvel podobná Paralelním světům a jak věkem, tak náturou, by byl pro Kemalu spidy Morales, bezva sidekicker. To se ale stát nemůže, takže si bude muset vystačit s vcelku nevýrazným kamarádem a svými schopnostmi....které jsou zatím  znázorněny velmi rozpačitě. Green Lanternovské dětinskosti, to je přesně ten styl, který nesnáším. Ale uvidíme...po první epizodě soudit nelze. Zatím mě to úplně neodradilo, ale nadšení vypadá jinak. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Dobrý, ale zatím snad nejpomalejší rozjezd ze všech těch marvelovských seriálů. Reprezentace je důležitá a myslím, že jsem ještě nikde neviděl sympatičtěji vyobrazenou muslimskou rodinu než tady u Kamaly, ke konci jsem si dokonce pohrával s myšlenkou, že bych se chtěl začít učit mluvit urdsky. Bokem toho je to ale zatím jako epizoda teenage seriálu ze světa Avengers, ve kterém se ovšem nic superhrdinského ani jinak akčního nestane. Od režisérů třetích Mizerů jsem zkrátka čekal něco víc. Potenciál tam ale je, o tom žádná. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl nového seriálu mě tedy vůbec nezaujal. Uvidíme jaké budou další epizody, ale vypadá to na nejhorší seriál od Marvelu, do teď se mi všechny líbily, ale zde je velmi chabý příběh, nevidíme nic zajímavého. Taktéž mě zrovna moc nezajímá pákinstánsko-muslimská rodina a hlavní hrdinka mi není sympatická. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

That WAS FUCKING SOMETHING !!! Kurňik už hnedka uvodním songem od Weeknda sem si to uplně zamiloval, miluju Kamalu, naprosto s ní ve všech případech sympatizuju, to jak je to ze školního prostředí s věcmi se, kterými se denně potýkám atd. prostě nádhera. Iman si Kamalu strašně dává na to, že to je její první role. A celé odvypravování strašně žeru. Absolutní bomba, 68% nechápu. Za mě dnešní ep. 9/10 je to super. Sice na Moon Knighta to mít nebude, ale je krása. Jestli to takhle hodlá pokračovat rád budu solit pětikvalty. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (31)

  • V pokoji Bruna (Matt Lintz) si můžeme všimnout plakátu Nikola Tesly. Jedná se o referenci na jeho vědeckého rivala Thomase Alvu Edisona, který sehrál menší roli v komiksech Ms. Marvel. (Kubaaa97)
  • Ve scéně z obchodu Circle Q si můžeme všimnout za Brunem (Matt Lintz) bankomatu s QR kódem. Pokud jej naskenujeme, dostaneme se na digitální kopii sešitu „Magnificent Ms. Marvel #1“ z března 2019. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama