Reklama

Reklama

Clean

Trailer 1

Clean se po smrti svojí dcerky živí poctivě jako popelář a pomáhá své sousedce Diandě. Když ji jednoho dne zachrání před pouličním gangem, nevědomky tím roztočí spirálu násilí, kterou už nedokáže zastavit. Členové gangu a mafiánská rodina, která financuje jejich obchod s drogami, se chtějí pomstít. Nutí ho vrátit se do starého života plného krvavého násilí. Clean jde do všeho naplno a neúprosně vrací úder... (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody jako popelářský Equalizer v poněkud melancholickém podání. Víceméně hodinu sledujeme zachmuřelého Brodyho, který pozoruje špínu maloměsta kolem sebe a vypadá to, že brzy ublíží sobě nebo někomu jinému. Poté dojde k záchraně místní holčiny, což spustí nepěkné události, které se musí ukončit brokovnicí. Brody fajn, atmosféra za začátku příjemně temná a špinavá a závěrečná konfrontace působivá, přestože nijak strhující. Ale vše mezi tím je nudná a nezajímavá vata, která slibuje něco velkého, což nepřijde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Popelář nebyl vždycky popelář. Divák se dovtípí poměrně brzy, rybinou páchnoucí špína z ulic města Utica chvíli před tím, než bude vyčištěna. Vyrýsovaný Brody jako démony posedlý anděl, který ve vlastním Buicku Grand National stráží druhé, aby zachránil sebe. K tomu mu dopomáhej hasák, sekyrka a speciálně upravená brokovnice.. Taxikaření ekvalizérů, co nikdy nebyli. Do děje vtahující velmi pozvolna, aby přes mustr žánrových klišé přesvědčovalo, že se necítí být jen obyčejným béčkem o hodně fyzickém procházení temnotou směrem ke světlu.. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody je smutný a dává to dost najevo jeho obočí zvedlé celý film nahoru, vlastně neudělá jinou grimasu než to smutné obočí do tvaru trojuhelníku. Má smutné obočí a je smutný, má kapucu aby tomu dodal ješte ten deep efekt. Je smutný a nudí mě. PS: JAKEJ DOPÍČI FURT JOHN WICK? PROČ FURT VŠECHNO VŠICHNI POROVNAVAJÍ S JOHNEM WICKEM? BAREVNÝ POSTER A TÝPEK S BOUCHAČKOU = JOHN WICK. Já asi začnu všechno porovnávat s Columbem, jakmile bude mít někdo na posteru obočí ve tvaru trojuhelníku, tak je to něco ve stylu Colomba, nehledě na to že Colombo je detektiv, to je jedno, má vobočí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nečakane vydarený film, ktorý prekvapil vo viacerých ohľadoch. Je to podstatne viac dráma ako revenge akčniak. Prvé dve tretiny sú štúdiou chlapíka, ktorý bojuje so svojimi extrémne temnými démonmi z minulosti a snaží sa konať dobro. Brody má síce majestátnu postavu, ale nikdy v minulosti som mu neveril drsniaka. Na to nemal výraz. Tentoraz som mu tú temnotu veril každú sekundu. Jednak tomu pomohla jeho vizáž s hustou  briadkou a jednak tú drsnosť hral cez bolesť. Trpitelia mu vždy išli dokonale. Keby nedošlo k zlomu a film sa neprepol do akčniaku, tak by mi to ani nevadilo. Ale v poslednej tretine sa to prepne do béčkovej vyvražďovačky. A úplne plynulý ten prechod nie je. Na rozdiel od takého Komanda som si neužíval jednotlivé mordy. Bolo to nepríjemné. Ani nie tak technickým prevedením, ale skôr vyznením. Ale aj diváci lační po krvi si finále užijú do sýtosti. Je to riadny brutál. Okrem Brodyho si zmienku zaslúži ešte dokonale slizký a zásadový parchant Glenn Fleshler. Ostatní tvoria už len dobre naaranžované krovie. Celkovo som spokojný a kvôli tým prvým dvom tretinám si tu určite ešte niekedy pozriem. 7/10. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody to tu dosť roztočil, už to dlhšie nie je ten krehký pianista. („Dobrá dávka sa ťažko zháňa. Ulice boli zaplavené drogami, takže... Vzrušenie z násilia je lepšie než fet. Lepšie než koks. Lepšie než herák. Perník. Crack. Keď máte šťastie, je vašou drogou násilie.") Teraz hrá prstíkmi skôr po kohútikoch na brokovniciach. ;) (V niečom film trošku môže pripomínať Nikdys nebyl a podobné alebo možno vzdialene Death Sentence.) Možný SPOILER, opäť tvrďas chrániaci a pomáhajúci maloletej dievčinke. Len škoda, mohlo tu byť imho trochu viac emócií, viac o vzťahu Cleana s malým dievčaťom (koniec potenc. SPOILERU) a akcia, mohla byť dlhšia. Vhodná minutáž (94min.), spokojnosť. Za tri hasáky, ehm, tri silnejšie hviezdy. ;) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama