Reklama

Reklama

Mé srdce bije na tvůj povel

(festivalový název)
  • USA My Heart Can't Beat Unless You Tell It To (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva záhadní sourozenci se ocitnou ve sporu ohledně péče o svého křehkého a nemocného mladšího bratra. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, spíš drama s light hororovými elementy, které potěší fanoušky Indie festivalových levných filmů. Rozhodně nic, z čeho bych jásal a je to přesně ten typ filmu, kde vím koho bude bavit a koho ne. Tři sourozenci, kde jeden z nich potřebuje velký přísun krve a tak se o něj musí starší postarat. Gore tu moc není a vraždy nejsou příliš zajímavé, formát 4:3 mi trochu lezl na nervy a herci hrají relativně snaživě, ale v paměti mi nejspíš neutkví ani jeden. Film plyne pomalu, je to hodně komorní, zvrat se zde žádný neobjeví a tedy ani příběhová stránka se nedá považovat za silnou. Docela to kolem mě prošumělo a nic mi to nedalo, ale snaha tam cítit je, s větším rozpočtem by tvůrci mohli vykouzlit něco solidnějšího. • Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor>Ne, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5, Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 1/5,Herci 3/5. 4/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fascinující debut. Temně laděné (a lehce hororem řízlé) sourozenecké drama o tíži rodinných povinností. Vypraví o třech sourozencích, jejichž soužití velmi negativně ovlivňuje nemoc jednoho z nich, který potřebuje k přežití stálý přísun krve. V podstatě je upír, byť to nikdy explicitně nezazní. Film evidentně nestál moc peněz, stačí mu výborné civilní herecké výkony a nezpochybnitelný talent tvůrce. Skoro až nechápu, jak film, který byl očividně velmi levný, může vypadat vizuálně tak krásně. A to ne co do výpravy, efektů nebo nějakých kamerových srandiček, ale zejména svou barevnou paletou a způsobem, jak aranžuje (povětšinou statické) scény. Některé záběry bych si klidně vytisknul, zarámoval a pověsil v obýváku. Jsem naprosto přesvědčenej o tom, že jestli tenhle člověk nepřestane točit, bude jednou hodně známej (za pár let se sem doufám vrátím a budu rád, že se předpověď potvrdila, heh). Ve svý budgetový kategorii tohle pro mě bezpečně bude jeden z filmů roku. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upíři klasického střihu už asi s konečnou platností vymřeli. V tomto případě krvesaje s nadlidskou silou a ostrými tesáky vystřídala mátoha cumlající krev z misky. Z misky!!! A aby toho nebylo málo, tohle upírské poleno si ani nedokáže obstarat potravu samo, takže čeká, co mu kde uloví jeho lidští sourozenci. Pokud by to bylo vyladěné do komedie, mohla to být docela sranda, ale tohle je čistokrevný indie blábol s unavenými herci a ještě unavenější režií. Na festivalech se o tom jistě povedou hlubokomyslné debaty, ale obyčejný žánrový fanda si popláče nad ztraceným časem. 10% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že v plebejské Americe chovají k aristokratickým upírům antipatii (a naopak mají náklonnost pro páchnoucí lykanská zvířata), je všeobecně známo. V lepším případě jsou zobrazováni jako nesympatičtí elitářští snobové (Underworld), v horším jako animálně primitivní krvelačná monstra (Priest, From Dusk Till Dawn aj.). A zde je dokonce nosferatu zkarikován do podoby mentálně retardovaného chcípáčka, trpícího nedostatkem sociálního kontaktu, a hlavně neschopného samostatného života, tedy ulovit si sám něco k snědku. Kde jsou jeho upírské superschopnosti? Tvůrci mu všechny pověstné přednosti odebrali, ale slabosti naopak ponechali (sluneční svit). Ale lhal bych, že jsem se na tuhle alternativní upírskou "festivalovku" díval s nezájmem, naopak, moc mě bavila, i když určitě ne tolik, jako vzdáleně příbuzný Låt den rätte komma in. A nepříliš působivou a necharismatickou postavu staršího bráchy plně vynahradila schizoidní sestra, hubená nordická bestie, pro kterou podříznout chlápka a vykrvit ho do kbelíku je zhruba takový "problém", jako skočit se síťovkou pro mlíko a rohlíky přes ulici do sámošky. Rád bych tuhle dámu ještě někdy viděl v podobně deviantní roli. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Svojský indie horor, ktorý mi naháňal zimomriavky už len pri pohľade na šialené výrazy Owena Campbella a Ingrid Sophie Schram. Námet zháňania obetí na krvavé desiaty pre chorého brata/upíra sa mi pozdával, ale vo filme mi chýbalo pozadie trojice súrodencov. Ako sa postava Thomasa nakazila? A kedy sa dvojica rozhodla, že sa z nich kvôli prežitiu brata stanú sérioví vrahovia? ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama