Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dojemný milostný příběh rámcující hluboký náboženský rozkol uvnitř venkovské australské komunity na sklonku druhé světové války. Rodina právníka Edwarda Quaylea (Keith Michell) se coby britští přistěhovalci hrdě hlásí k protestanské víře, zatímco původní část osady je katolického vyznání. Prvorozený Quayleův syn Kit (Christopher Cummins) novinaří zatímco mladší Tom (Tom Jennings) pomáhá otci v kanceláři. Společně se všemi mladými obyvateli městečka prožívají své poslední bezstarostné léto, lze-li neustálé potyčky mezi hochy z obou táborů pramenící z náboženské řevnivosti a nadbíhání děvčatům zařadit do běžných tamních pořádků. Pak ovšem Tom zahoří pro katolickou dívku Peggy McGibbonovou (Catherine McClements) a případ domnělého pojišťovacího podvodu spáchaného Pegginým otcem Lockiem (Gordon Jackson) rozdělí i dospělé. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tohle je za sto! Asi si to každý pamatujete, často běželo po revoluci v televizi, výborné australské drama z meziválečného období, swing, mléčný bar, boxérské špíly, Hitler jako hrozba, krásná příroda (a la Co přináší řeka), žádostivá Peggy a sympaťák Mirek Dušín Tom snažící se spasit své bližní pomocí ateismu a hlubokého životního moudrau. Zlý rváč Fin (Marek Vašut), zvraty, dogmata, a krutý osud. Výborný dabing s excelujícími Cupákem, Vetchým, Adamovskou, Svobodou, Teplým, Adamírou a dalšími. Nechybí soudní drama, napětí v řece, romantika, válka, slzy. Takové filmy se už moc netočí. ()

sator

všechny recenze uživatele

Na pozadí druhé světové války se tato epická miniserie soustředí na nábožensky rozdělené město St. Heleny a na nevinnou romantiku mezi dvojicí mladých (Tom Jennings a Catherine McClements), kterým hrozí, že je události odloučí. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Minisérie vznikla podle stejnojmenné knihy australského spisovatele Jamese Aldridge. Dvoudílný snímek byl natočen v roce 1985 a odvysílán v září 1986 na Channel Ten. (madam.art)

Reklama

Reklama