Reklama

Reklama

Sex, lži a video

  • USA Sex, Lies, and Videotape (více)

Obsahy(1)

Komorní psychologické drama o svérázných vztazích mladé čtveřice a jedné kameře. Právníka, který má poměr se svou švagrovou, navštíví dávno ztracený přítel ze studií, jenž má kuriózního koníčka - natáčí ženy debatující o své sexualitě. V erotické komedii se nezvyklý vztah tří hlavních postav odhaluje s doutnající smyslností a kousavým humorem skrze sex, lži a video. James Spader si odnesl Cenu pro nejlepšího herce z Filmového festivalu v Cannes za svůj geniálně nenápadný a svůdný výkon v roli Grahama, dlouho ztraceného přítele ze studií, který se vrací zpátky do města a zásadně ovlivní životy sebestředného sukničkáře Johna, jeho andělské ženy Ann a její vyzývavé sestry Cynthie. Jeden po druhém jsou zataženi do Grahamova velmi "osobního projektu", který všechny vztahy navždy promění. (Cinemax)

(více)

Recenze (132)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je to prosté. Stejně tak, jako odmítám tvrzení, že takhle přece dopadne skoro každé manželství, nebaví mě sledovat osudy lidí, kteří si nabíhají tak dlouho, až tu facku nakonec vážně dostanou. Jestli jsem naivní fantasta nebo jestli jsem dneska udělal další krok k pořádnému lepáku vám povím, až mi bude tolik, co těm čtyřem ve filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Již u svého prvního celovečerního filmu Steven Soderbergh ukázal, že je velmi schopným autorským tvůrcem, který se dokáže hodně hluboko podívat do lidské duše a vůbec mu nevadí, že se bude probírat tématy, která nejsou pro někoho příjemná, nebo o nich nechce mluvit otevřeně. V tomhle případě je to sexualita, která závratně ožívá díky hereckým výkonům, a to v podstatě bez nutnosti nasnímat explicitně samotný akt. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Slušný a poctivý scenár ktorý by ešte lepšie fungoval ako divadelná hra. štyri postavy zamotané do svojich intríg a klamstiev zohrávajú medzi sebou vyhrotené dialógy. Najdôležitejšou postavou je tichý, introvertný ale svojim spôsobom úchylný Graham ktorý si svoju impotentnosť kompenzuje tým, že nahráva ženy na kameru akoby boli u psychológa či sexuológa a rozprávajú o svojich sexuálnych skúsenostiach a snoch. Snímka ma po celý čas takú nepríjemnú zvrhlú atmosféru ale mal som pocit, že mi tam niečo chýbalo.. Tá úchylka hlavnej postavy sa mohla viac rozvinúť. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pamatuju si, že jsem někde četl, že muži se učí milovat osobu, která je přitahuje, a ženy čím dál víc přitahuje osoba, kterou milují.“ Aneb jak rozklíčit jeden pořádně zamotaný milostný čtyřúhelník…Navzdory tomu, že se toho ve filmu příliš neděje, jde o až překvapivě zábavný filmový zážitek. Sex, lži a video je snímek založený vyloženě na dialozích, hereckých výkonech a chemii mezi postavami. A přesto to filmu stačí. Až se mi ani nechce věřit, že jde o Soderberghův celovečerní debut, jak působí jistě. Nejvíc mě pochopitelně bavila interakce mezi Ann, procházející si proměnou, a Grahamem, hledajícím sám sebe a něco víc (trochu podivná intimita mezi postavami MacDowell a Spadera je nějakým prazvláštním způsobem snadno uvěřitelná). Úplný konec mi přišel možná až příliš banální, nikoliv však to, co mu předcházelo. Dávám solidní 4*. „Grahame, platíš daně?“ - „Jo, platím daně. Platím. Co tím myslíš? Když neplatíš daně, jsi lhář. Nejsem lhář. Lháři jsou druhou nejnižší formou lidského života.“ - „Co je tou první?“ - „Právníci.“ ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Mám prostě ráda netradiční filmy o divnejch lidech, možná se mi líbí představa, že v každý frigidní ženský se skrývá něco ohnivýho, co čeká na objevení a v každým na první pohled zakřiknutým mladíkovi se schovává divoký tajemství a kouzlo dychtící po probuzení (tichý typy mě berou :-) ). Možná se mi líbí fakt, že každičkej jsme nějak zvláštní a jinej, že všichni máme svojí specifickou úchylku, že nic není na první pohled tak, jak to vypadá. Takže i když se to jmenuje "Sex, lži a video", je to vlastně o lásce a pravdě (což je a není totéž). A vztah dvou sester je pro mě jako Bermudskej trojúhelník - něco, čemu nerozumím (protože mám bratra) a díky bohu za to (oproti sourozencům jinýho pohlaví je tady i třebas nechtěná rivalita, srovnávání, která/ý je lepší ženou/chlapem - ve všech aspektech). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama