Reklama

Reklama

Sex, lži a video

  • USA Sex, Lies, and Videotape (více)

Obsahy(1)

Komorní psychologické drama o svérázných vztazích mladé čtveřice a jedné kameře. Právníka, který má poměr se svou švagrovou, navštíví dávno ztracený přítel ze studií, jenž má kuriózního koníčka - natáčí ženy debatující o své sexualitě. V erotické komedii se nezvyklý vztah tří hlavních postav odhaluje s doutnající smyslností a kousavým humorem skrze sex, lži a video. James Spader si odnesl Cenu pro nejlepšího herce z Filmového festivalu v Cannes za svůj geniálně nenápadný a svůdný výkon v roli Grahama, dlouho ztraceného přítele ze studií, který se vrací zpátky do města a zásadně ovlivní životy sebestředného sukničkáře Johna, jeho andělské ženy Ann a její vyzývavé sestry Cynthie. Jeden po druhém jsou zataženi do Grahamova velmi "osobního projektu", který všechny vztahy navždy promění. (Cinemax)

(více)

Recenze (130)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt točil Soderbergh? Protože něco tak povedeného mi k němu moc nesedí a nečekal bych to od něj, většina toho, co jsem od něj viděl, jsou dost průměrné a chladné filmy. Ale tohle mě skutečně mile překvapilo. Velmi dobře to pracuje se svými postavami, žádná z nich není černobílá a jejich charakter se v situaci, ve které jsou, celou dobu zajímavě a uvěřitelně vyvíjí. Věnuje se to skoro jenom 4 postavám a odehrává se to jen na podobném počtu lokací, ale přesto to má dost podmanivou atmosféru a dokáže to svým dějem napínat, ačkoli v tom "o moc nejde". A do toho všeho ještě skvělý soundtrack a hlavně ten naprosto skvěle napsaný scénář... Tohle mi fakt hodně sedlo, až jsem dokonce uvažoval nad plným počtem, jak si mě to po všech stránkách získalo, ale nakonec zůstanu "jenom" u silných čtyř, protože na plný počet bych očekával přeci jenom karapítek silnější dojem. A to ne že by to nemělo silné scény, to rozhodně ne, i ten závěr se mi dost líbil. Ale ten film k tomu nemá daleko, takže až se na něj někdy podívám znova, možná tu pátou hvězdičku pak přidám... Silné 4* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Předem si myslím, že námětem to hodně zestárlo - dnes už nějaké to nahrávání řečí o sexu na video působí jako nevinná dětská hříčka oproti tomu, co vše se považuje za normální. Jinak vcelku zajímavý filmeček a přiznávám se, že ty rozhovory o sexu se poslouchaly velice dobře a všechny čtyři postavy byly fajn. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Ukecaná cocotina s hrozným Gallagherom (ako sa doprdele mohol stať hercom?!) a na druhej strane nadpozemským čudákom Jamesom Spaderom, ktorý ma baví stále viac a viac. Nebavilo ma to, neoslnilo ma to, na druhej strane som nebol úplne unudený a nevrieskal som, nech to už skončí. Čo je koniec-koncov škoda, lebo mám radšej výborné a hrozné filmy, ako šedivý priemer. Viac nie. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jedná se o komorní drama, ale hlavně se připravte na intenzívní konverzačku hlavních čtyř postav. Ústředním tématem je sex, ze kterého vyúsťují další problémy ve vztazích. Scénář je dobrý, jen mi docela dlouho trvalo než mě to začalo bavit. Myslím, že za to můžou herci, kteří mi nebyli moc sympatičtí a vůbec mi nepřipadli přirození. To stejné platí i o vyumělkovaném prostředí. Téma je však natolik zajímavé, že jsem to přečkal. Není to nic světoborného, ale na 3* to má. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nicholsův Closer je silný, kvalitní snímek o vzájemných vztazích čtyřech lidí s vynikajícími hereckými výkony. Ode mě dostal poctivé čtyři hvězdy. Ve srovnání s elegancí, jednoduchou krásou a věrohodností s jakou v jistém smyslu podobný příběh vypráví Soderbergh se mi však zpětně jeví jako toporný a zbytečně předramatizovaný. Sex, lži a video totiž mají kromě magnetických hereckých výkonů (James Spader! Andie MacDowell!!!, ale i Laura San Giacomo a Peter Gallagher) a řady rozkošně "živelných" (ano, tak bych to řekl sám, ano, tak by to asi řekla) dialogů taky jistý morální a výpovědní přesah (či oblouk, chcete-li), který jej v dnešní stále více odosobnělé době, kdy lžeme už i sami sobě činí čím dál silnější. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama