Reklama

Reklama

Violet Evergarden: film

  • Japonsko Gekidžóban Violet Evergarden (více)
Trailer 3

VOD (1)

Svět se po válce vrací do normálu a Violetin život mění nové technologie. Ona ale pořád doufá, že se znova setká se svým ztraceným velitelem. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (15)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Bohužel, pro mě osobně trochu nečekaně horší počin než minulý film. Víceméně se tím potvrdily dojmy, u kterých jsem se přistihl minule sám a nastiňuje tu i Jeoffrey: Violet je mnohem zábavnější a dojemnější, když skrz její práci zažíváme různorodé, šťastné nebo smutné příbehy postav vedlejších než sledování jejího vlastního příběhu. V režii chyba není, ale scénář jistý zdaleka není a předloha nejspíš nedovolila moc volnou machinaci nebo jiné silnější úpravy. Už v seriálu jsem myšlenkama a všemi přání doufal, že jistá důležitá postava Violetiny minulosti se znovu neobjeví na scéně, protože jak vhodně sloužila k vybudování Violetiny budoucnosti, tak ač to zní krutě, její návrat do doby přítomné by pro mě nevedl k žádnému radostnému, šťastnému přivítání, i kdyby to pro postavu Violet bylo zasloužené uzavření její linky a naplnění jejího celoživotního hledání. Pokud příběh je v něčem víc než úspěšný, tak je to schopné užívání tématu písemné komunikace k probuzení emocí, které by mluvené slovo pravděpodobně v podobném stylu a záměru nezvládlo, a všechny ony vedlejší příběhy obsahují minimálně představitelné a vhodné situace, abychom takový přístup ztvárnily. Tohle se ale nedá říct o hlavní lince Violet a majora, kam se psaní šroubuje násilně, stejně tak i šíleně přetažené emoce (povídání skrz dveře bylo akorát citlivé, ale finále naopak výrazně přiškvařené) s přespříliš vztahovačným chováním snad všech zúčastněných postav mělo na mé přijetí spíš negativní dopad. Chápu snahu z vcelku obyčejného romantického příběhu udělat něco epičtějšího, ale tohle není cesta. A tím se zase vracím k tomu, že jsem si mnohem víc užil reference příběhů minulých. Celkově mám nejraději onu poštovní skupinku lidí, i např. Benedicta v těch šílených kozačkách :-D Podobně je to i u poetického vykreslení světa Violet Evergarden, které Kyoťáci si nikdy nedovolí odbít; scenérie jsou snové, drtivě uklidňující a vždycky mám ze sledování těchto příběhů v rámci estetiky blažený vnitřní pocit. Stejným dílem opět děkuji Evanu Callovi za kouzelný hudební doprovod. Nemůžu říct, že by film byl špatný, ale není emočně úderný tam, kde by si to nejvíce přál. A když víte, že o to ve Violet hlavě jde, tak je výsledek relativně rozporuplný. Nepřesvědčivé 4* ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Nový a poslední film Violet Evergarden byl jeden z těch filmů, kde jsem znal své hodnocení ještě před zhlédnutím. A nemýlil jsem se. Ono by tu asi stačilo napsat, že se jedná o pokračování skvělé Violet od skvělého KyoAni a mohl bych to tu ukončit. Stále jsem měl ale nějaké menší obavy, a to hlavně o hlavní dějovou linku. Měl jsem strach, že mě samotný příběh Gilberta a Violet neudrží u filmu celou délku filmu. To se naštěstí nestalo. Vše se tu totiž nevěnuje jen té "hlavní" dějové lince, ale máme zde také příběh mladého chlapce Yuritha. Příběh byl takový, jaký bych si od filmu ze světa Violet Evergatden přál a dokázal se skvěle nakombinovat s tím hlavním (a jako už zde psal Jeoffrey, musím říct, že mě nakonec právě ten vedlejší příběh bavil více a probudil ve mně více emocí, než ten hlavní). Nechci ale nijak shazovat hlavní dějovou linku. Ta mi přišla stále velmi kvalitní a nemůžu říct, že bych konec mírně neprobrečel. Jen by se to dalo dotáhnout ještě dál. Vše je doprovázeno přenádhernou animací. Animaci už u původní série považuji za to nejlepší, co jsem kdy nejen v anime, ale v celé animované tvorbě kdy viděl. Tady tomu samozřejmě není jinak a jakýkoliv náhodný moment, kdybyste film zastavili, by vám vytvořil nádherný obraz vhodný pověšení na zeď. Do toho všeho hraje velice pěkný soundtrack, který krásně podtrhne samotnou atmosféru (moment, kdy začalo hrát Michishirube mě zničil). Jen by stačilo ještě více vyždímat hlavní dějovou linku a neměl bych si na co stěžovat. Po třetím filmu Made in Abyss nejlepší anime film roku 2020. 8,5/10. ()

Reklama

loki5 

všechny recenze uživatele

Začnu asi pozitivy. A to je naprosto nezaměnitelná atmosféra starých časů z přelomu století a také té poválečné doby a to včetně camea Mikasy (japonský pre-dreadnought). I když je to trochu alternativní verze. Animace je rovněž naprostá špička. Celé mi to přišlo jak love letter pro poštu a staré časy. Plnému hodnocení tu brání jen některé přeslazené a často dost zdlouhavé scény v druhé půli filmu. Jinak je to moc povedené zakončení série. A je to rozhodně lepší než předchozí film. 75% ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Prvnímu filmu se mě nepodařilo dojmout ani trošičku tolik, jako tomuto poslednímu filmu, který celý příběh uzavřel. Troufl bych si říct, že příběh Violet Evergardenové byl už možná celkem perfektně uzavřen v seriálu, ale i tímto veselejším koncem nejde pohrdat. Vizuálnímu kabátku tohoto snímku se těžko hledá konkurence, poněvadž ten je zde prostě nádherný a v kině by opravdu silně vynikl. Hudebně je také Violet Evergarden opět naprosto pěkná. Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších počinů, co jsem kdy viděl. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se lekl, že jsem zase zabrousil na další filmové opáčko předchozích událostí, ale naštěstí to byly jen vkusně zařazené flashbacky. Tentokrát jsem se dočkali plnohodnotného pokračování, kdy jako obvykle Violet pracuje jako písařka pošty a dostává opravdu nelehké požadavky plné emocí. Jenže to není vše, kdy v tomhle filmu se dočkáme velice důstojného zakončení této série, i když si myslím, že to bylo trochu klišovité. Přesto to neubralo tomuto filmu, aby nám dodal zase velkou várku dramatu a emocí, které jsou navíc zabaleny v nádherné animaci a hudbě. Violet Evergarden se nejen zapíše do historie daného světa jako neskutečně talentovaná písařka, ale také do současné kinematografie jako něco nezapomenutelného. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama