Reklama

Reklama

The Clearing

Trailer 1

Otec jde se svojí dcerou kempovat, když zjistí, že lidstvo postihla nová choroba. Když se dcera ztratí a sám se ocitne uprostřed hordy infikovaných, musí využít svoji dovednost, vynalézavost a odhodlanost k zachránění své dcery. (Dalfor)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Varování visela od začátku ve vzduchu a to převážně v podobě nízkého hodnocení. Já však byl rozhodnut film vyzkoušet. Říkal jsem si ,,tak to zkus, jsou to zombíci a ty máš rád!", dodával jsem si kuráž. Začátek byl solidní a já už doufal, že se hodnotitelský vzorek skládal z bandy nekompetentních břídilů a výsledek nebude odpovídat. V průběhu sledování jsem však postupně začínal chápat. Hrdina byl sice velice charismatický a hlavně silný. Ve filmu však bylo mnoho neuspokojivých faktorů, které mne postupně vytáčely čím dál tím více. Ani by tak nevadilo, že se to odehrávalo pouze na jednom místě v malém karavanu a okolí, ale vadilo mi ohromné rozpětí síly zombie podle situační potřeby. V jednu chvíli totiž byli rychlí, nebezpeční a velice nakažliví a vzápětí v boji s hlavní postavou ji nedokázali ani škrábnout. Rozbíjeli sice okna u auta, trhali končetiny a hýbali s karavanem, ale když hrdina spal, nikdy se nic nepřihodilo a podobných příkladů bylo mnoho. Dílo mělo několik příležitostí zazářit, jako například když se v půlce objevila nová postava, ale pokaždé se scénaristé opět sami zahnali do kouta a tam byli také rozhodnuti zůstat. Konec u mě rozhodoval a už to vypadalo na část, která by mohla dávat trochu smysl, ale exploze s happy endem mne znechutila natolik, že bych nejraději dal pouze jednu hvězdu. 29% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste vyloženě fanouškem ultra béčkových zombáren, tak si raději ušetřete čas. Otec s dcerou jede kempovat a mezitím vypukne zombie apokalypsa. Dcera uteče bůh ví kam a celé se to pak odehrává v karavanu s velice odvážným (sarkasmus) taťkou. Jediné co mě překvapilo, byla úvodní scéna, kdy jedné zombici vybouchne hrudník, to jsem celkem čuměl, ale další překvapení už nepřišlo. Trošku krvavé to občas je, ale jinak prostě zZZzzzZzzz, těžká nuda. Nedoporučuji. (1. komentář, 4. hodnocení) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Snad jen někdo, komu zombie vyžrali z hlavy mozek, může v rámci postapo/zombie žánru zplodit takovýhle zrůdný středoproudový škvár (nějaký Matalon). Škvár o to horší, že je maskovaný za řežebnou zombiárnu a naláká tak na sebe leckterého důvěřivého hejla, třeba mne. Celou dobu jsem sice mrmlal, jak nemožně pitomě je scénář napsaný a kolik je v něm absurdit, kolik kočičích životů má dédy a jak se ze všech průserů hladce dostává, ale zase jsem byl rád za nový přírůstek do rodiny postapo béček a vyčkával, jak se to celé vyvrbí, protože záhadná nákaza se mi jevila hodně sympaticky a perspektivně. Ale i když rodinné scény a výchovné hovory dédyho s dcerou mě už měly dopředu varovat, na až tak zhovadilé finále (SPOILER) jsem připravený nebyl - výbuch, který záhadně zabije všechny nakažené zuřivce ale ne dédyho a krátce nato šťastné shledání podbarvené "jímavou" hudbou, mi přivodily ukrutný záchvat prudkého bolestivého blití. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci koronavirových zvěstí a rasistických pohnutek se jedná o komplexní a coolinářský počin. Bělošský taťka s barevnou dcerou se vydají obytným vozem na poznávací skautský výlet za přírodními krásami, jenže idylka jim nevydrží moc dlouho a střetnou rozběsněné zmutované masožravce. Vypukla zombie apokalypsa. Boj o holý život může začít. Film si vystačí s jednou přírodní scenérií, respektive středobod tvoří zaparkovaný karavan a jeho blízké okolí. Denní konfrontace s mrtvoláky se nadmíru vydařila a jejich masky i akční likvidace vypadají skvěle, ovšem noční sekvence mají zhoršenou viditelnost, působí však patřičně hororově. V titulní roli se představuje ošlehaný australský floutek Liam McIntyre, dostal za úkol likvidovat zombie, strachovat se a pátrat po zatoulané desetileté dceři a mít půtky s nedůvěryhodně působícím rangerem. A zvládá to hravě. Za zmínku stojí pěkně poskládaná hudba Mela Eliase. Debutující David Matalon si na svoje bedra nabral režii, scénář i střih. A všechny činnosti v rámci nízkorozpočtového díla zvládl v uspokojivé míře. Přejme mu, aby takových mile svěžích akčních apokalyps střetl na své umělecké cestě povícero. 8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spartakus vs. zombíci(?) nakažení vzteklinou. Za arénu slouží karavan a jeho bezprostřední okolí. Začátek ještě docela ušel, ale pak to začalo být jednotvárné, protože akce byla silně nenápaditá. Nějaká ta krev byla a McIntyreovi to docela sedlo, ale v rámci žánru to byla nuda. To platí i o rodinných prostřizích, které byly ryze účelové a působily spíš rušivě a protivně. 30% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama