Reklama

Reklama

Rande na oko

  • Česko Jak jsem chodil s Amber (festivalový název) (více)
Trailer 4

VOD (1)

Letní komedie o přátelství, rebelii a přijetí sebe sama vypráví příběh zakřiknutého Eddyho a nezávislé Amber. Dvojice kamarádů se rozhodne předstírat romantický vztah, aby umlčeli spekulace o své sexualitě – na irském maloměstě v polovině devadesátých let totiž není pro jakoukoliv odlišnost místo. Spiklenecký pakt má trvat do maturity. Poté se Amber plánuje přesunout do liberálního Londýna, kde bude moci svobodně žít a rozvíjet svou vášeň pro hudbu. Eddy si ale svou orientaci odmítá naplno přiznat a hodlá svou budoucnost zasvětit službě v armádě stejně jako jeho otec. Pomůže mu Amber odpoutat se od předsudků okolí? (Queer Kino)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (22)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri typickej kráse írskych dievčat, ktorú sme tu mali možnosť vidieť, niet divu, že na im tam na ostrovných školách rastie homosexualita. Ako zarytý heterák môžem povedať, že tí chlapci sú na míle atraktívnejší než nežnejšie pohlavie, to platí vlastne pre celé anglosaské ostrovy a Germánov. Pozitívom filmu je kurz írskej angličtiny, ktorá sa tak nežne derie do ucha až jej takmer nerozumiete. Za plusové považujem tiež herectvo Loly Petticrew, ktoré takmer identicky kopíruje Jessicu Bardem, aj vystupovaním aj vizážou. Film je v celku pozerateľný a plne chápem a rešpektujem, že v minulosti muselo byť ťažké priznať sa k svojej orientácii, no dnes to už nie je podľa mňa témou. Našťastie sa filmu podarí udržať mieru nechutností na uzde a to má pre mňa rozhodujúci vyplyv na hodnotenie. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Herci hlavních rolí velice tvrdí soutěží o archetyp nejméně sympatické postavy na plátně. Díky solidní angličtině jsem to nakonec dokoukal, ale v rámci queer žánru film dle mého nic extra nového nepřináší, snad jen závěr trochu mile překvapí. *** Tracey, chceš francouzáka? *** Hodinový karavan. *** Hezká studentka s brýlemi. ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že (vnitřní) coming out může bejt kvůli tlaku okolí dost na hlavu. Trochu mě to minulo - příběhem, filmařsky, herecky. (A snad první film, kde se mi vyloženě nelíbila kamera. Ty přehnaný hloubky ostrosti byly prostě otravný. Konec hlášení :) PS: Pokud má někdo oblíbenýho Fionna O'Sheaho v coming outu, ať si dá Handsome Devil (2016). ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

miluju soundtrack, reference na blur (“𝘺𝘰𝘶 𝘭𝘰𝘰𝘬 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘢 𝘴𝘩𝘪𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘪𝘰𝘯 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘨𝘶𝘺 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘣𝘭𝘶𝘳”), pribeh (komedie x drama)...dala bych tomu 5 hvezdicek, ale ten eddie me tak sral! ale amber byla uzasna - ta scena se sarah na plazi byla strasne krasna a moc jsem jim to prala. konec me rozbrecel. “𝘪𝘮 𝘨𝘢𝘺” - “𝘯𝘰 𝘴𝘩𝘪𝘵!” ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Na irskom vidieku v roku 1995 Eddie vie, že je trochu "iny" ako jeho rovesnici a už ho unavuje že ho spolužiaci otravuju a nazyvaju buzerantom.Tak suhlasi ,že podobne šikanujucou spolužiačkou Amber uzavru dohodu a do konca školskeho roka budu predstierat,že su par aby mali od spolužiakov pokoj.Napriek im rozdielnym osobnostiam vznikne priatelstvo,ked spoločne zaživaju dobrodružstva ,zatial čo zistuju kym musia byt a kde vlastne zapadaju.Eddiemu to však trva ovela dlhšie ako Amber."Nie som gay" protestuje Eddie od začiatku."Ano si" hovori Amber "a ja tiež".Eddie,ktori sa snaži akceptovat svoju sexualitu prichadza do armady aby preukazal svoju mužnost svojmu otcovi vojakovi.Medzitym Amber požičiava svoj karavan nadržanym tinedžerom na sex a zhana peniaze aby mohla otvorit anarchisticke knihkupestvo v LondyneObaja hlavny protagonisti su vyborni a hraju tieto dve divne dospevajuce deti s detailami,vdaka ktorym su dôveryhodni a nesmierne sympaticky.Je vzrušujuce sledovat ako Edie a Amber objavuju spôsobi,ako môžu byt sami sebou a citit sa spravne a slobodni.A pripomina nam,že iba my môžeme sami seba definovat.Nikto iny nema na to pravo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Dublinu v Irsku. (SONY_)

Reklama

Reklama