Reklama

Reklama

Jentl

Trailer

Obsahy(1)

V nádherně vykresleném příběhu o mladé a nezávislé ženě, která je donucena se vydávat za chlapce, aby ukojila svoji žízeň po vědění, ztvárnila hlavní roli Barbra Streisand. Režisérský debut Barbry Streisand Jentl představuje hudební adaptaci příběhu židovského spisovatele Isaaca Bashevise Singera. Jentl (Barbra Streisand) je mladá žena, která touží jen po tom moci studovat Písmo. Protože je však žena, je jí tato možnost odepřena. Rozhodne se tedy vydávat za mladíka jménem Anshel a začíná vysněná studia. Brzy se sblíží se svým spolužákem Avigdorem (Mandy Patinkin) a nakonec se do něj zamiluje. Svou pravou identitu však ukázat nemůže, neboť to by znamenalo konec studií. Avigdor miluje Hadass (Amy Irving), ale náboženská pravidla mu zakazují si ji vzít. Pokouší se tedy dát ji dohromady s Anshelem, následkem čehož se Hadass do Anshela zamiluje. Snímek získal čtyři nominace na Oscara, včetně dvou za nejlepší píseň, a podle mnohých se pro Barbru Streisand jedná o životní roli. Český příspěvek se ve filmu projevuje především známými exteriéry, které podporují tento půvabný a citlivý příběh polské židovské dívky, která, přestože jí to tvrdá pravidla víry zakazují, touží po vzdělání. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Han22 

všechny recenze uživatele

Příšerně přeslazená limonáda, navíc s feministickou a pro mě uhozenou zápletkou (nikdo si nesplete 40letou babu s mladým klukem). Navíc se tu furt zpívá a rovněž šíleně sladce... to už není ani pop, to je jeden šílený cajdák vedle druhýho. Streisandová nezná míru bohužel ani v herectví, ani v režii, šíleně tlačí na pilu. Objektivně to kvalitní film je, ale mě to prostě nijak až na pár detailů nechytilo a chvílemi jsem umíral nudou. ()

Evora 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z filmů, které si nejlépe vychutnám, když na ně koukám sama. Nedoporučuji sledovat film nešťastně zamilovaným, je to jako otáčet nožem v ráně. Nejpůsobivější jsou zpívané monology. Nejsou to hudební vsuvky jako v jiných muzikálech, o kterých přemýšlíte, kdy už skončí, jsou to spíš nosné scény, které posunují děj dál. Kamera je velmi sugestivní. Když Avigdor vyleze z vody nahý, oslněný zezadu sluncem, zamilovávám se společně s Yentl. ()

Reklama

Damielka 

všechny recenze uživatele

Barbra je moje favoritka a Yentl na mě zapůsobil hlavně svou překrásnou hudbou, kterou Streisandová opět dokazuje, že je nejen dobrá herečka, režisérka a producentka, ale taky že má v hrdélku zlato. Příběh o židovské dívce, která si jde i přes konvence a tradice za svým, se mi moc líbil a strašně jsem držela palce okouzlujícímu Mandymu Patikinovi, aby se konečně do Barbry, toužící po vědění a převlečené za studenta, zamiloval. Což se také, díkybohu a budiž to scénáři odpuštěno, stalo. Go, Barbra, go! ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, než jsem si muzikál s Barbrou pustila, ale jelikož mě kdysi naprosto nadchlo Hello Dolly, překonala jsem svůj zbytečný strach a zpestřila si sobotní dopoledne, v době, kdy jsem se ozdravovala z návštěvy fitu :-).Nádhera, a tím nemám na mysli jen jedinečný Barbřin hlas, ale celé jímavé zpracování příběhu, ze kterého jde vidět, že ho točila žena. Tím nechci říct, že muži neumí točit romantické filmy, ale stejně jako v Piánu děj plyne jaksi pomalu, a přesto nemáte pocit nudy a plytkosti, které pomalému toku hrozí. Každá scéna je nabitá emocemi stejně jako jednotlivé postavy. Pozornost je věnována každému detailu a doteku, mající svůj význam. Nejsem si jistá, jestli se film zavděčí všem, spíše ne, ale musím říct: kéž by více muzikálů bylo takových a aspoň částečně nahradily ty roztančené hezouny. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

troška o tom, ako to v takej ješive chodí, troška o talmude, ale celé je to o úžasnej Barbare a jej krásnych piesňach. Ano a troška to bolo aj o výbornom Patinkinovi, ktoré som poznal len z o desať rokov neskôr natočeného Chicago Hope. Myslím, že milovníci muzikálov si pri tomto filme prídu na svoje - 4b. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Barbra Streisand si nechala vozit jídlo na natáčení do Prahy z Mnichova a z Vídně, během natáčení bydlela v hotelu Intercontinentál v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama