Reklama

Reklama

V síti 18+

  • Slovensko V sieti 18+ (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Necenzurovaná verze V síti 18+ divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu. Zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Takže vy ty děti vlastně trestáte za to, jaké výchovy se jim dostává od jejich rodičů..?" Vyrůstání ve věků technologií (ještě že teď třeba nejsme všichni zavřený doma, což těmhle predátorům asi dost pomáhá) bude pro naše ratolesti asi pěknej oříšek... Nezávidim jim to, ale snad dokážu pomoct, až na to přijde. Sem Klusákovi vděčnej, že do toho šel. [HBO GO] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ač občas nevím, co si o Vítovi Klusákovi myslet, tak musím říct, že tohle je vzorový dokument se vším všudy. Otevírá téma, o kterém vůbec nic nevím, snaží se ho řešit, konfrontuje účastníky, občas jde i do akce a má absolutní vypovídající hodnotu. Navíc mám pocit, že po tomto projektu by mohl být svět opět trošku lepší. ()

Reklama

Zek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem si předem přečíst co je v určitých verzí a co ne. Jinak bych se na tuhle verzi nikdy nepodíval. Upřímně jsem čekal, že v 18+ budou navíc další scény a ne jen to, že se od cenzurují scény, kdy si ty úchyláci honí péro. V dokumentu mě úplně rozsekala zvrácenost některých úchyláků, kdy jim absolutně nedělalo žádný problém, nejdřív ukázat svůj vlastní obličej a pak si před těma holka klidně vyhonit brko. Dost mě i dostalo kolik lidí bylo schopných si domluvit s těma dívkama i schůzku v kavárně. Určitě bych dokument povinně pouštěl ve školách, protože jediný, kdo na tom můžou něco změnit, jsou přece jenom ty dívky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja popravde nevim, nejsem dokumentovej typ, ale zase me nijak nevysira se na nejakej povedenej kouknout. Bohuzel to, ze mate silny tema, jeste dobrej dokument nedela. Mit dceru okolo 12 let, mozna bych mluvil jinak, ale proste me to neprislo jako zadna velka pecka. Mame tu tri "herecky", ktery vzhledove skutecne na 12 let vypadaj, bohuzel chovanim mi prisly jak retardovany 8 lety holcicky. Nevim, jak se dneska chovaj dvanactky, ale pochybuju, ze takhle. Navic Klusak si evidentne oblibil Tezkou, takze ostatni dve tu jsou jen tak do poctu. Po uvodnim zajimavym pripravovani prostredi film spadne do neustalyho a stereotypniho kolotoce dopisovani si pres lide.cz a volani pres Skype, kde holcicky dokola opakujou "stydim se", "nevim", "je mi 12" a podobne a rozmazany uchylove na druhy strane jim pisou cim dal tim oplzlejsi veci a sem tam padne i hlaska, ktera cloveka spis rozesmeje, typu "Jenom tu neco lestim". Bohuzel tady se projevi problem verze 18+, ja idiot jsem se domnival, ze se jedna o nejakou prodlouzenou verzi, bohuzel jedinej rozdil asi je v prehlidce povadlejch kokotu, u vecere si to fakt nepoustejte. No a na zaver tu je kratka konfrontace pri kaficku a zakusku s par uchylakama a odchyceni jednoho na rozhovor, trosku to pusobi, ze to je jen tak do poctu a ze se Klusak pri vymejsleni nedostal dal nez k tem chatum. Celkove tak pomerne slusne natocenej dokument se silnym tematem, kterej by se ale klidne dal sestrihat do desetiminutovyho klipu z ranku "Nepozornost pri rizeni zabiji" a podobne. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Podle synopsí jsem se chystal projekt kritizovat, protože to vypadalo, že děcka podceňuje. Jak jejich zvědavost a sexuální vyzrávání, tak i jejich orientaci na internetu a schopnost predátory ignorovat. Něco jiného by byl dokument, jak sedají na lep fejkům, případně jak se prostituují třeba jen prodáváním svých fotek. Jenže když má nějaká dívčina opravdu málo zkušeností a otevře pokecový, nikoli erotický chat, byť s nějakým starším mužem, má právo předpokládat, že nebude hned čumět, jak "leští trubku nějakou". To je opravdu nejen sexuální obtěžování, ale přímo "znásilnění jiným způsobem než souloží". A takhle je dokument schopnej diváka převálcovat. I proto si myslím, že plakát k téhle verzi je mnohem vhodnější než ten lolitovský k verzi 15+. (Na tu se ale koukat nebudu, předpokládám, že ve verzi 18+ vidíme maximum toho, co můžeme a co i ty starší holky ztraumatizovalo. Navíc taková verze by na Západ od nás byla nemyslitelná, tedy zdaleka ne tak působivá.) 89% ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama