foto

Tereza Těžká

  • nar. 11.1.1996 (21 let)
    Opava, Česká republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tereza Těžká se narodila v roce 1996 v Opavě, kde chodila na základní školu Englišova. V roce 2011 začala studovat na Janáčkově konzervatoři a gymnáziu v Ostravě obor herectví (HDU). Na této škole v roce 2015 ukončila studium maturitou, protože byla přijata na DAMU obor Alternativní a loutkové herectví.

První krůčky před kamerou udělala ve studentském filmu SKORO ÚPLNĚ VYMYŠLENÝ FILM a ve filmu MODELKY S.R.O.; v obou měla jenom malé role, kterým se tak hezky česky říká štěky. 

V létě 2014 začala natáčet německý historický film z období po druhé světové válce, DIE HIMMELSLEITER, kde měla roli pašeračky Selmy, na jaře 2015 si zahrála epizodní roli přítelkyně vraha, Lucii Veverkovou seriálu PŘÍPADY 1. ODDĚLENÍ a začala natáčet další německý historický film, tentokrát kostýmní, z období renesance DER PUPPENSPIELER,  ve kterém byla obsazena do role Mathilde Kühn,

Ve svém volném čase se věnuje divadlu, četbě a psaní poezie. Miluje cestování a sní o tom, že se podívá do nejrůznějších koutů světa.

Tereza "Rozaria" Těžká

Herecká filmografie

Filmy

2017 Der Puppenspieler (TV film)
2016 Teorie tygra
2015 Die Himmelsleiter (TV film)
2014 Modelky s.r.o.
2013 Skoro úplně vymyšlený film

TV seriály

2016 Doktor Martin (TV seriál)
Jako kočka (S02E14)
Malá tajemství (S02E11)
Zešílíme spolu! (S02E10)
další epizody (5)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace