foto

Tereza Těžká

  • nar. 11.1.1996 (24 let)
    Opava, Česko

Biografie

Terezu už od malička bavilo divadlo a herectví, takže pro nikoho nebylo překvapení, že v roce 2011 nastoupila na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě obor herectví. Na této škole v roce 2015 ukončila studium maturitou a byla přijata na DAMU obor Alternativní a loutkové herectví, kde v roce 2019 školu ukončila.

První kroky před kamerou udělala v létě 2014, kdy začala natáčet německý historický film z období po druhé světové válce, Die Himmelsleiter, kde měla roli pašeračky Selmy. Místo maturity, kterou měla řádně odloženou na září, si zahrála epizodní roli přítelkyně vraha, Lucii Veverkovou. v seriálu Případy 1. oddělení a roli Mathilde Kühn v dalším německém historickém filmu, Die Puppenspieler. Pak přišly další filmy a seriály, jako například Doktor Martin, Specialisté, Freud, Zrádci Kryštof. 

Za svou největší zkušenost ovšem považuje natáčení dokumentárního filmu V síti, kde ztvárnila roli náctileté Michaely Soukupové. Kromě natáčení se věnuje i divadlu. Ve svém volném čase se věnuje hlavně cestování, poezii, aktivismu v oblasti ochrany přírodního prostředí, vypomáhá v Pražských útulcích a sama má doma několik koček. Propaguje Vegan a Zero waste životní styl. Její životní moto je, že se snaží žít tak, aby si mohla říct, že kdyby takhle žil každý, bylo by na světě lépe.

Tereza "Rozaria" Těžká

Herecká filmografie

Filmy

2020 Kryštof
2017 Die Puppenspieler - Aus dem Feuer (TV film)
2016 Teorie tygra
2015 Die Himmelsleiter (TV film)
2014 Modelky s.r.o.
2013 Skoro úplně vymyšlený film

TV seriály

2020 Zrádci (TV seriál)
Vstup do prázdnoty (E01)
2018 Specialisté (TV seriál)
Zaostřeno (S03E11)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Jako kočka (S02E14)
Malá tajemství (S02E11)
Zešílíme spolu! (S02E10)
další epizody (5)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)

Dokumentární

2020 V síti
V síti: Za školou

Hudební videoklipy

2020 Tomáš Klus - Je doma máma? (hudební videoklip) - a.z.