Reklama

Reklama

V síti 18+

  • Slovensko V sieti 18+ (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Necenzurovaná verze V síti 18+ divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu. Zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Šokující jsou pro mě především dvě věci. Zaprvé to ohromné množství predátorů a jejich reakční schopnost a zadruhé ta bezelstnost s jakou zcela bez okolků k dívkám přistupují. Je to vlastně takové letem světem internetem bez výraznějšího rozebírání jakéhokoliv aspektu a dokázal bych si představit, jak by na to mohlo navazovat několik dalších dokumentů jako odboček, které by se věnovaly jednotlivým tématům. Toto mi přijde jako takový nesmírně záslužný úvod k látce, ktera se ihned stala obrovským celospolečenským tématem. Hodnotu tohohle dokumentu tak vidím především v jeho přínosu kdy otevírá jakousi pandořinu skříňku. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem si předem přečíst co je v určitých verzí a co ne. Jinak bych se na tuhle verzi nikdy nepodíval. Upřímně jsem čekal, že v 18+ budou navíc další scény a ne jen to, že se od cenzurují scény, kdy si ty úchyláci honí péro. V dokumentu mě úplně rozsekala zvrácenost některých úchyláků, kdy jim absolutně nedělalo žádný problém, nejdřív ukázat svůj vlastní obličej a pak si před těma holka klidně vyhonit brko. Dost mě i dostalo kolik lidí bylo schopných si domluvit s těma dívkama i schůzku v kavárně. Určitě bych dokument povinně pouštěl ve školách, protože jediný, kdo na tom můžou něco změnit, jsou přece jenom ty dívky. ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Po 9 měsících od mé návštěvy kina původní veze (15+), jsem si pustil i tuto verzi a pořád musím uznat, že tento dokument je velmi zdařilý. Tato verze je shodná s tou původní jen zde nejsou zakryty intimní partie predátorů. Takže za mě platí co jsem napsal v komentáři zde a dávám i stejné hodnocení. Hodnocení: 92/100. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

To isté ako normálna verzia v síti, ktorá nastavila ladku poriadne vysoko. Uchylaci niesu iba v Česku, ale po celom svete ich je plno. Prvýkrát to malo úplne iný efekt. Druhýkrát sa mi to už moc pozerať nechcelo. Chcelo by to ale určite pokračovanie. Lebo ide o ambiciózny projekt a dobrý dokument. 3* ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Klusák s Chalupovou tak trochu objevili Ameriku, ale spíš naplno obnažili jedno velké společenské tabu. Že je internet plný socáků, paniců, honičů, úchylů a zoufalců, to není nic nového, přesto ale dokument svou explicitností dokáže šokovat a vyvolat na tvářích méně otrlých diváků znechucené pohledy (viděna verze 18+). Velkou část zachycených predátorů považuji spíše za zoufalce a ubožáky, kteří si tímto způsobem snaží dopřát alespoň nějakou formu uspokojení. Reálně nebezpečných deviantů, kteří se uchylují k podlému vydírání, vyhrožování a byli by schopni reálně někomu fyzicky či psychicky ublížit, je v dokumentu zachyceno méně, než by možná někdo čekal. Klusák se v závěru se štábem vydává osobně konfrontovat jednoho jediného devianta z Ústí, který se vlastně z prezentované sorty pedofilů profiloval jako jeden z těch "slušnějších" a méně nebezpečných, který nikoho nevydíral ani do ničeho vyloženě netlačil. Ten kupodivu štábu dokáže poměrně věcně argumentovat a poukázat na chyby rodičů a určitou "dobrovolnost" dívek. Na to Klusákovi dojdou argumenty a místo využití příležitosti k prohloubení tématu a větší míře edukace směrem k rodičům dětí se zmůže jen na lacinou otázku: "Proč těm dívkám ubližujete?" Tuto otázku pokládá paradoxně pouze jedinému člověku, který vlastně dohromady dívkám ublížil relativně nejméně, zatímco ti nejhorší a nejnebezpečnější devianti, kteří kromě vydírání a vyhrožování dokonce neváhali své výhrůžky splnit (zveřejnění dívčiných intimních fotografií na internetu), tak ti vůbec konfrontováni štábem nebyli. V tomto mě určitá nedotaženost dokumentu trochu zklamala a ani jsme se nedozvěděli, jestli nakonec některý z predátorů skončil reálně v poutech. V každém případě se jedná o velmi odvážný počin, který má potenciál mnohé změnit k lepšímu zejména po stránce osvěty, ale také zcela určitě v mnohých pedofilech vyvolá obavy a budou si teď dávat větší pozor, protože si nebudou moci být jistí, jestli také nakonec neskončí "v síti" dokumentaristů nebo rovnou policie... 80% ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama