Reklama

Reklama

Host

Trailer 1

Obsahy(1)

Během koronavirové krize se šest kamarádů z nudy rozhodne zkusit přes videohovor vyvolávání duchů. Jedna z kamarádek má známou – médium, kterou do videohovoru přizve a s jejíž pomocí chtějí duchy vyvolat. Zpočátku jde o nevinnou zábavu, když si ale další z kamarádek vymyslí příběh o mrtvém kamarádovi, pozve tím nevědomky do našeho světa démona. Postupně se jednotlivým účastníkům videohovoru začínají dít podivné věci a skupina kamarádů si pomalu uvědomuje, že začíná jít o život. (MaaaR@)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (173)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak doufám, že se točí i dvojka, páč co do reklamy by tomu Covid-19, celým jménem "Co? Jsme v prdeli za -19 měsíců, viď?" pořád slušel a pořád by to táhlo. Naprosto ničím výjimečné MS Teams and (či or?) Google Meets montage video s distanční výukou vyvolávání duchů. Ach jo. Budoucnost filmového hororu, která mě opravdu děsí... ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zdařilý film, který maximálně využívá krátké stopáže. Situace je modelová: amatéři zkoušejí nějakou okultní praktiku a pěkně si naběhnou. Dobré bylo, jak si Číňanka na ochranu proti démonům nasadila roušku. Zjevně netušila, že rouška chrání proti démonům stejně málo jako proti virům. Čínský taoista by věděl, jak se zachovat, ale holka byla evidentně už narozená v GB, čínskou učeností nedotčená a navíc asi i geneticky naředěná, takže to nějak nezvládla. Dobře vybrané psychologické typy postav. Některé oprsklejší, některé bázlivější – démon si je mohl odškrtávat jak položky na jídelním lístku. Z děje se též dozvídáme, že démoni mohou přerušit připojení k internetu. To je pravda. Z vlastní zkušenosti vím, že mohou narušit i chod počítače a psát na obrazovku různé hlášky, jimž nerozumím bez ohledu na to, jestli jsou napsané česky nebo anglicky. Vždycky pak musím zavolat svému poradci přes počítače, aby mi poradil, jak těmto démonickým vlivům čelit. ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nekoukal na žádný nový horor, tak jsem se rozhodl, že si užiju tuhle jednohubku. Sám doma, všude zhasnuto, svítí jenom svíčka. Po 20-ti minutách sledování mám rozsvíceno všechno, co rozsvítit jde a přemýšlím, jestli chci na film opravdu koukat sám. Nečekal jsem, že mě to tak rozhodí, protože jsem zvyklý koukat na horory, ale tohle na mě skutečně fungovalo. Skvěle zpracovaná duchařina, která pracuje s jednoduchou premisou, ale podává jí naprosto perfektně. Found-fotage styl tomu dodává onu pomyslnou třešinku na dortu. Nejsem si jistý, jestli po dokoukání tohoto snímku dnes budu klidně spát. Skvěle odvedená práce. Snad se Rob Savage bude držet těchhle "delších" projektů, protože nám tu možná roste skvělý tvůrce děsu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já jsem z toho fakt už celý zmatený. Sám sebe totiž považuji za skutečně ojedinělého příznivce filmů zpracovaných found footage stylem, a tak zatímco všichni ostatní tento hororový subžánr více než často všemožně kritizují a doslova svými výroky a názory ničí, tak já se u těchto filmů naopak tetelím blahem a v naprosté většině si je perfektně užívám. A pak narazím na Hosta, a zatímco po dlouhé době nerad konstatuji, že se právě takto zpracovaná podívaná bohužel nepovedla a nebavila mě, tak v tu chvíli se tu naopak všichni ti kritici najednou semknou a začnou nad tím plesat, že se konečně dočkali pořádného funkčního found footage filmu. Cože? Jako vážně? Opakuji, nechápu a vážně jsem asi někde jinde, jelikož tohle opravdu není found footage film, který by dosahoval úrovně naprosté většiny ostatních takto zpracovaných hororů. Šest nesympatických postav tu sedí před monitorem na Skypu, za nima se má odehrávat jakože jakési strašení, aby pak v závěru je to cosi neviditelného všechny dost nudným způsobem odrovnalo. Z toho jsou všichni tak nadšení? Vždyť je to přeci to naprosto totožné, co se odehrává i v ostatních FF filmech, jen zde je to zpracováno ještě mnohem více nepřehledněji, laciněji a především nudněji, než co tu ti samí uživatelé tak tvrdě odsuzují v těch ostatních filmech. A nepomohla tomu ani ta zkrácená stopáž, i tak mě ten film totiž nedokázal zaujmout a bavit, jelikož je hlavně zcela bez atmosféry, dále i bez nějaké nápadité myšlenky, bez koulí, a ta jedna funkční lekačka fakt nic nezachránila. Takže prosím v klidu, tato FF podívaná je totiž opravdu spíš podprůměrný žánrový přírůstek a ne vrchol subžánru, jak se tu snaží ostatní protlačit. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli má v tomto smutném, depresivním a apokalyptickém roce 2020 nějaký horor nárok na pochvalu je to právě Host. Už jen z toho důvodu, že doba je tak bleskurychlá, že jsme už na počátku srpna dostali natočený, sestříhaný, celovečerní, karanténní (!) horor, který má atmosféru (!) a hororové scény lepší než v X hororech, které byly točeny ve studiích, považuji ho za adepta do předních příček mé hororové topky za tento rok. Jasně, jsou tam zase otravné chrčící hovory, špatný obraz a roztřepané záběry, ale kdo tohle nezažívá právě teď, nežije v době covidové. Hodně hodně dlouho jsem nebyla u hororu takhle podělaná a líbí se mi, jak se tu tlačilo na pilu a od té doby co se děj rozjede to frčí jako po drátkách. Pět tomu dát nemůžu, protože co byste chtěli za dobrý příběh po skype hovorech. Ale to zpracování! Parádní horor na posrání. Valila jsem oči nad zvládnutými efekty a fakt si tvůrci zasluhují moje uznání. Víc takových found footage, takhle se to dělá. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Keďže natáčanie prebiehalo počas lockdownu, herecký ansámbel sa musel spoľahnúť na seba samých od svetiel, kamery, zvuku, make-upu, či kaskadérskych kúskov. Herci sa taktiež zúčastnili virtuálneho workshopu v ktorom sa učili praktické hororové efekty ako napríklad: dvere, ktoré sa pohybujú samé od seba, alebo ako dosiahnuť, aby veci padali z políc. (drake31)
  • Film bol natočený výhradne cez aplikáciu ZOOM počas lockdownu vo Veľkej Británii. (drake31)
  • Mená postáv vo filme sú taktiež skutočné mená všetkých zúčastnených herečiek a hercov. (drake31)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno