Reklama

Reklama

Luca

Trailer 2

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (231)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Silencio Bruno! Od Nového roku jsem se začala učit italsky a o to víc mě potěšilo, že jsem většině italských slovíček použitých ve filmu rozumněla. Je to milá pohádka, která ničím neurazí. Krásně se na ní koukalo, místy pobavila nebo dojala. Zajímavý nápad o mořských příšerkách, co dokáží žít i na zemi a příběh hezky vystihuje, jak důležité je přátelství a dětská dobrodružství. Pohádka mě moc bavila, přišla mi o kousek lepší než Encanto, protože měla pro mě zajímavější a propracovanější příběh. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $49,010,641▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Poriadne "nápadité" animáky prichádzajú už len výnimočne. Tu sa Pixar aspoň ako to odviazal a pustil na nás túto dobrodružnú bžundu. Fajn animácia, pobavilo. Úvod ale moc nebral, tam som mal dosť obavy aby z toho nebol ďalší Nemo, čo lepšie Dory flák. /75%/ ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Tady Pixar hodně ubral z plynu. Lehce se zasnil a vzal diváky někam do malého italského pobřežního města, kde sledujeme příbeh dvou chlapců/mořských potvor, které bojují s klasickými tématy a snaží se najít své místo na slunci. Bezstarostný vibe tu je, ale mě to zas tolik nestačí. Hlavní postavy mě tolik nebaví a něco mi tam celou dobu tak trošku chybí. V pixarovském portfoliu mi to přijde jako jeden z těch slabších článků, který je hlavně pro děti a dospělé publikum nutně musí místy nudit. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl animovaný film, který by mě tak okouzlil. Ze začátku jsem měl pochyby, ale postupem času jsem se čím dál více vžíval do děje a postav. Pixar sice jede na jistotu a naservíroval nám jednoduchý, dobrodružný příběh o kamarádství, ale já jsem jim to sežral i s navijákem (hehe). A všechno navíc doplňuje krásná hudba. Třeba u scény v oblacích jsem měl husí kůži. Ideální letní film pro celou rodinu. Nemám co dodat. 9/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Luca se dá charakterizovat jako ta menší a méně ambiciózní pixarovka a dle toho také začátek vypadal. Vlastně mi to přišlo celé jako obyčejný příběh se zajímavými hrdiny, nicméně nic extra nového, co bychom neviděli v desítkách jiných animáků. V druhé polovině se ale projevil onen slavný Pixar efekt, magicky mi film rozproudil emoce a dokonce dojal způsobem, který mohl zapříčiněn momentální životní situací, i tak se mi to ale zas tak moc často nestává. Luca je tradičně nádherně vypadající animák, který je třeba na rozdíl od loňské Duše přece jen přístupnější pro rodiny s menšími dětmi, i tak je to stále o několik levelů výše než průměrné animáče od konkurence, spoléhající zejména na humor toho nejjednoduššího zrna. Jistě, patrně se dalo čekat více, ale já měl naopak očekávání snížená a nakonec jsem byl velmi příjemně překvapen. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Vlak, kterým Luca odjíždí na konci filmu, táhne lokomotiva s označením „94608“. Jde o ZIP code (poštovní směrovací číslo) Emeryville, kde sídlí společnost Pixar. (vojacekr)
  • Pixar ball, který se tradičně nachází v Pixar snímcích, nalezneme na střeše domu během cyklistického závodu. (Krabroz)
  • Před sjezdem z kopce na vlastnoručně sestavené Vespě se Alberto dívá na černobílou fotografii, kterou má nalepenou na zpětném zrcátku. Na fotografii je vyobrazen italský herec Marcello Mastroianni. (PenelopaW)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama