Reklama

Reklama

Luca

Trailer 1

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (231)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Pixar má ve svém portfoliu řadu snímků, ve kterých ztvárňuje ústřední role „klučičí“ dvojice, ať již se jedná o Woodyho s Buzzem z Toy Story, Mika se Sullym z Příšerek, s.r.o., Bleska McQueena a Buráka z Aut či Iana s Barleyem z Frčíme. Pixar svým nejnovějším počinem neexperimentuje, a právě po vzoru vyjmenovaných předchůdců vsází na ryze chlapecké ústřední duo, Lucu a Alberta – mořské rybo-lidské příšerky, které jakoby vypadly z oka postavám ze seriálu Dinosaurové. Tah na chlapecké přátelství se zejména zásluhou posledních patnácti minut vyplácí a divák dostává pořádnou emocionální nálož. Tu nicméně postrádají první tři čtvrtiny filmu, ve kterých se vše točí okolo product placementu Vespy, jakožto symbolu volnosti. Ona „svoboda“ je pouze jednou ze základních myšlenek snímku. Dalšími prvky, kterým se Luca věnuje, jsou - překonání pocitů strachu, odchod dítěte z domu a osamostatnění se, odpuštění, a v neposlední řadě sebeuvědomění si vlastní sobeckosti. To vše je zabaleno do velmi hezkého a pohodového italského letního prázdninového příběhu, který atmosféricky velmi připomíná snímek Dej mi své jméno. Bohužel tomuto titulu a ani valné většině ostatních pixarovek se Luca nerovná, a tak „vodní říše“ u Pixaru zůstává výsostným postavením Nema s Dory. Solidních 60 %. 🙂 (23.06.2021) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný feel-good animák s úžasnou atmosférou retro letní Itálie, vtáhne a nepustí. A na konci budete blažení a šťastní, protože Luca je krásný animák. Jasně, zápletka je banální a vůbec, ale vůbec ničím nepřekvapí. ale to podání je prostě úžasné. Nescházejí tu povedené vtipy, sympatické postavy (a stvoření) a dostanete od toho přesně to, co čekáte. Nic víc a ani nic míň. A podle mě je to dobře. Jeden z mých nejoblíbenějších animáků, který si užijí ÚPLNĚ všichni od 0 do 100. Je to dobrodružné, zábavné, kouzelné a koneckonců i dojemné (vzpomínka na šťastné dětství). Takže to má všechny ingedience, které od Pixaru očekáváme a opět báječně namíchané. Ovšem rozhodně to není nejlepší Pixar, rozhodně to není ani nejlepší animák, ale je to totálně funkční a nádherná sázka na jistotu, které do těch pěti hvězd ale zas až tak moc nechybí. 80%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude horší. Ve výsledku strávitelná animovaná jednohubka o klučičím přátelství, ale není to úplně to, co bych od animáku očekával-vyhledával. Jednak tu chybí pořádná akce, humoru je zde sakra málo ( moc si nedokážu představit, že se u toho děti budou bavit) a animace je tradičně OK, ale nic převratného. Raya a Drak  a Rodinka na Baterky jsou o 2 levely výše a žánrově i tématicky jsou mi bez debat blíže, ale na zabití nudného večera je Luca dostačující . Příběh 3/5, Akce 2/5 Humor 3/5 Násilí >Ne, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5.  6/10. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Luca je morský človek, ktorý sa zúfalo snaží vymaniť so stereotypov svojho okolia a spoznáva sa s bezprostredným Albertom, ktorý nemá problém porušovať pravidlá a navštevuje svet ľudí. Chlapci majú spoločný sen, získať bájnu Vespu. Môže im v tom pomôcť triatlon v malom prímorskom mestečku. Pocity: Ako to len Disney vie sú pocity v rámci detských noriem vybičované do maxima. Opäť interakcia priateľstva, rodiny a lásky. Prevedenie: Ja nie som veľkým fanúšikom tejto plastelínovej grafiky. Veľmi ťažko som ju prekusol pri ovečke Shaun a tu to bolo ešte problematickejšie ale nakoniec som si nijako zvykol. Dosť ma bavili niektoré detské gagy ktoré ale z dlhodobého hľadiska vyšumia do prázdna.  Pridaná hodnota: Príjemná oddychová rozprávka, ktorá sa deťom páčila a to je podstatné na mojom názore už potom nezáleží. 70% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). 8. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Ten, kdo očekával filozofickou podívanou, jakou byla Duše, tak bude jistě zklamaný. Luna je návrat Pixaru k těm nejmenším. Malebné italské prostředí dodává filmu tu pravou atmosféru. Jednoduchá zápletka, která nás přenese na mořské dno, ale také do ulic italského města. Já osobně jsem od toho žádný větší přesah nečekal, protože Duše nastavila laťku prostě úplně někde jinde. Byl to takový ten standartní Pixar, který neurazí a nezklame. Poprvé mám po hodně dlouhé době však pocit, že Pixar trochu ztrácí dech a ostatní mu šlapou na paty. Jedno se musí ale Pixaru uznat, a to jsou konce, které vás chytnou za srdce. Pixar si v nich libuje jako ryba ve vodě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. června 2021 v budově Janovského akvária. (hrumsrt)
  • Giulia má ve svém pokojíčku plakát, na kterém je Charles Muntz – záporák z filmu Vzhůru do oblak (2009). (Krabroz)
  • Před sjezdem z kopce na vlastnoručně sestavené Vespě se Alberto dívá na černobílou fotografii, kterou má nalepenou na zpětném zrcátku. Na fotografii je vyobrazen italský herec Marcello Mastroianni. (PenelopaW)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama