Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie obsahuje dvě povídky s Monicou Vittiovou v hlavní roli. V příběhu prvním jde o manželský rozvedený pár, kdy oba bývalí partneři chtějí nadále žít společně kvůli luxusnímu bytu. Druhá epizoda vypráví o ženě bohatého zubaře, která z nudy napíše a vydá knihu o sexu a vyvolá tím skandál ve svých společenských kruzích. (MVanis)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s excelentními dabingovými výkony. Především MIlan Mach byl bůh. Oba příběhy krásně ladí k sobě, Monica je moc sympatická, spojení s Ugem je třeskuté, ve druhém případě pikantní. Některé repliky by měly patřit do zlatého fondu českého dabingu. Své místo mají ve filmu i římské exteriéry a také italská auta Fiat. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ugo Tognazzi jako Carlo Reani a Diego Abatantuono jako Piero, společně s Monicou Vitti jako Renatou Adorni či ve druhé povídce jako Grazií Siriani jsou nádherné italské páry. Peníze a majetek dokáží divy, proč spolu nebýt jen kvůli bytu, nebo se v druhé povídce nudící se manželka nemůže pustit do tématu sexu? Množství typického italského humoru, úsměvné scénky a situace vylíčil Marco Vicario opravdu povedeně. Český dabing je v tomto případě na výborné úrovni. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Ano, klasická komedie z Itálie. Skvělá Monica Vitti, to je gejzír energie a šílenství. Partneři dobře sekundují. Obrazy z města, genius loci místa, fajn to bylo. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Tak v této pozici mám Monicu Vitti nejraději, úsměvná milá italská komedie tvořena ze dvou epizod. První je o chlup lepší, kdy se bývalí manželé handrkují o byt, manžel skvěle zahraný Ugem Tognazzim fackují svoji bývalou ženu nemá chybu. Ve druhé povídce, kdy Vittiovou hraje domácí puťku, která napíše sexuální román a která trpí oční vadou a omylem srazí noviného reportéra, který si jako odškodnění vyžádá hodinu s Vittiovou podle její knihy. Závěr filmu je také úsměvný, když Vittiová zjistí jak proradný je její manžel a jeho rodina, opouští je a chce začít nový s reportérem, který též trpí oční vadou a bez brýlí málem svoji lásku přejede.. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Komedie z doby, kdy český dabing byl králem.....Balzerová, Mach a další si to tady dávají neuvěřitelným způsobem. Typická Itálie se vším všudy, i pár facek padne. Závěr druhé povídky byl ze všeho nejlepší. A Monica Vitti, to je kapitola sama pro sebe. Je vůbec možné, že v době natáčení filmu jí bylo přes 50 let? ()

Reklama

Reklama