Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oheň a led je animovaným filmem z dílny Ralpha Bakshiho (animovaný Pán prstenů) a jak už je u tohoto autora zvykem, zavede nás do krajin fantasy, které však tentokrát mají víc společného s legendárním barbarem Conanem než s roztomilými Hobity. Tento kultovní snímek se svým pojetím vymyká z řady animovaných filmů a stal se jednoznačně nejlepším dílem svého druhu. Za dobu své existence si přitáhl nespočet obdivovatelů a do dnes je velmi uznávaným dílem. (Filmhouse)

(více)

Recenze (86)

Ukko 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že film je blbej jak pučtok a mě to vůbec nevadí. No, asi to bude tím, že mám rád fantasy (přiznávám). Takže to shrňme. Za prvé: hlavní výsadou filmu je jednoznačně animace, která je opravdu vydařená. Za druhé: scénář je prostě sword and sorcery, takže nečekejte žádné filozofování ale patos plný kýče, krve a svalnatých hrdinů. Za třetí: "zadek" princezny, ten mě hypnotizoval celou dobu sledování filmu. Sečteno a podtrženo, hezký tři hvězdy... I když za ten zadaek možná čtyři. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pěkná klasická kresba, dobrý svižný Tarzan/Conan příběh bez zbytečných proslovů, velmi dobrá podívaná pro milovníky fantasy, včetně poloopičáckých padouchů, pohádkových příšer, spoře oděné sexy princezny, charismatických čarodějů, udatných hrdinů a velkého boje dobra se zlem. A navíc tajemný Deux ex machina ve stylu Charlese Bronsona. Chybičky se najdou, v dalších komentářích je jich popsáno dost, s některými souhlasím (scénář), i tak ale celkový dojem vysoce nadprůměrný - 70%. ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jednou jako malý a byl jsem z toho u vytržení. Dnes jsem se na to podíval a stále jsem se dobře bavil. Je pravda že příběh je strohý a o charakterech nevíme skoro nic, ale dobrodružství má spád a nenudí. Film má navíc přiměřenou délku a krásnou hlavní hrdinku (opravdu méně už toho na sobě mít nemohla :-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasická neoriginální, roztříštěná fantasy historka (takového "conanovsko-tarzanovského" typu) bohužel kromě realistické ruční animace zaujme už jen máločím dalším (nestačí ani "krev a mlíko" princezna, od začátku do konce se producírující jen v titěrných bikinkách – i na ledovci). Holt obdivování plynulosti lidských pohybů (zjevně obkreslených podle živých figurantů) a Frazettových maleb pozadí má své meze, když režie, příběh ani postavy "nezaseknou". ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se tomuto heroickému animáku podlehnout, ale málo platný, ty nadšenecké pocity, které jsem prožíval při pročítání marvelovských komiksů (Conan, Rahan) dovezených z bývalé Jugoslávie za minulého režimu, se nedostavily. Asi za to může chaotický příběh a nulová identifikace s hrdiny, nicméně postava neustále spoře oděné princezny a jistá živočišnost akce dokazují, že Bakshi, coby velmi osobitý tvůrce, měl něco do sebe :o) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Na kresbě postav a světa se podílel slavný Frank Frazetta. (ČSFD)

Související novinky

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

Robert Rodriguez plánuje hrdinskou fantasy

31.07.2011

Kdysi dávno byl kandidátem na režii nového Conana. Nic z toho nebylo. Pak chtěl natočit novou verzi Rudé Sonji. Z toho taky sešlo. Robert Rodriguez ale pořád touží po pořádné heroic fantasy se… (více)

Reklama

Reklama