Reklama

Reklama

Do Do Sol Sol La La Sol

(seriál)
  • Jižní Korea Dodosolsollalasol (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšné pianistce zbyl kromě očí pro pláč už jenom hezký úsměv. Pustí se ale za svojí šťastnou hvězdou a dostane se do městečka, kde najde naději, domov a lásku. (Netflix)

Recenze (9)

splaty 

všechny recenze uživatele

Že má každý seriál tzv. "výplň" víme všichni. Někdy je dobrá, někdy je horší a někdy je stejně skvělá jako hlavní děj. Ale aby byl hlavní děj stejně nudný jako výplň, se mi u doramy stalo poprvé. A ještě nesmím zapomenout zmínit iritující záběry natáčené proti slunci, nebo jakoby v mlze kdy máte pocit, že si musíte jít vyčistit brýle, abyste pořádně viděli. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Priemerná kórejská romantika, ktorá sa v druhej polovici rozbehne .. takže trpezlivosť. Hlavná hrdinka má asi o koliečko naviac a je neustále otrasne oblečená. Naopak hlavný hrdina je fantastický vo všetkom .. rola mu výborne sedela, bavil ma. Všetka tá hra na klavír je príjemným bonusom. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Seriál měl takové klidnější tempo, ale vlastně mi to vůbec nevadilo. Ústřední dvojice se mi spolu líbila a jak se to na začátku zdálo celkem jednoduché a přímočaré, tak zhruba v půlce to člověka překvapí a dodá to seriálu druhý dech. Jen konec mi přišel takovej možná trochu zbytečně dramatizovanej :-) ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Trošku překombinováno... stačilo by možná těch 12 dílů s hlavním příběhem, bez zbytečností kolem. Vadilo mi, že se tam doslova narvalo vše. Láska, stalker, vrah, nemoc, atd.. mohlo to v poklidu zůstat jen u narážek, poslední díly byly zbytečně komplikované. ()

Jkczech 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, mělo to pěkný rozjezd, ale ke konci mě to tak nebavilo, když se tam přidali věci, které tam nemuseli být. Říkal jsem si, že by mi nevadilo, kdyby to mělo jen cca 12 dílu... Nejvíce mě na tom zaujalo, když někteří hráli na piano a člověk se příjemně zaposlouchal nebo když na scéně byla Mimi a u ní různé komentáře co si myslí :D , naopak mě štvali ty 4 ženské co neustále klábosili a říkali si "ženský co chtějí rozvod" . Více než hlavní postavy se mi líbili Jin Ha Young a Lee Seung Gi jako vedlejší postavy kdy se jejich vztah příjemně rozvíjel a na konci dostal pomyslnou třešničku na dortu :D Dal bych tomu klidně 4 hvězdy, kdyby to mělo konec na jaký to vypadalo, ale nakonec byl jiný, který mi tam prostě nesedl podle toho co se dělo v posledních dílech :C ()

Dragoon 

všechny recenze uživatele

Seriál byl velmi originální a jeho název mně naprosto nadchl. Hlavní hrdinka byla přirozená a role jí opravdu sedla. Hlavní hrdina (Lee Jae-wook), kterého jsem v tomto seriálu viděla poprvé, byl pro mě naprostá výhra. Role mu padla jako ulitá. Často se potkávám s kritikou, že mu role neseděla, protože se hodí spíše na frajírka. Podle mého názoru ho spousta lidí zná především z Extraordinary You, kde si zahrál hlavní (dá se říct zápornou) roli, takže si ho hodně lidí už jako záporáka zaškatulkovalo. Seriál byl velmi vtipný i dojemný. Konec je pro mě naprostou záhadou. Zvrat, který se odehrál v poslední epizodě a v jejích posledních minutách je nereálný, krutý ale i tak velmi utěšující. ()

mark.benford 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný seriál so sympatickou ústrednou dvojicou. Go Ara je tu veľmi zlatá a Lee Jae Wook ma ako hlavný mužský protagonista pozitívne prekvapil. Vedlajšie postavy hlavnému páru skvelo kontrujú a dopĺňajú atmosféru, ktorá je po väčšinu času úsmevná.  Hoci v druhej polovici seriál naberie trochu dramatickejší nádych, nie je to na škodu, avšak scenáristi všetko, čo mali skvelo rozbehnuté, zabili posledným dielom. Škoda. Ale odhliadnuc od tohto prešlapu to bol pekný seriál. ()

DiDu 

všechny recenze uživatele

Předně, seriál je pro evropana jako opravdu z jiného světa. Jednoduše korejci jsou jiní. Děj je vtipně založen na řadě nedorozumění a scénář počítá s tím, že divák si mylně zápletku vyloží na základě omezených informací. Také střídá žánry, což je trochu matoucí, ale jinak se drží svého výchozího záměru až do konce. Diskutabilní konec by si asi zasloužil lepší vysvětlení, které bude pro Evropana a určitě i Američana akceptovatelnější a ne tak krutý a hloupý. Pozor SPOILER Korejský systém hierarchie dle věku dal patrně vzniknout závěrečnému řešení. Protože věkový rozdíl milenců by byl jen těžko v korejské společnosti přijat, obzvláště pokud jde o nedospělého (a já jsem s ním měla také problém), nechali tvůrci hlavní hrdiny zestárnout o pět let, než mohli být opět spolu. Nedorozumění krutě způsobila sobecká matka, Jun se vrací na scénu, aniž by pravděpodobně věděl, že byl přáteli považován za mrtvého. ()

Reklama

Reklama