Reklama

Reklama

The City Under the Sea

  • USA War-Gods of the Deep (více)
Trailer

Obsahy(1)

Říká se, že existují světy, dosud lidstvu neznámé. Hluboko pod hladinou moře stojí prastaré město, střežené podivnými bytostmi a ovládané několika nesmrtelnými.
Náš příběh začíná na pláži, kam moře vyplavilo mrtvé tělo právníka Penrose. Dobrodruh Ben Harris se ihned vydává informovat o této nešťastné události Američanku Jill, která si právníka najala. Něco se mu však v domě stojícím na útesu nad mořem nezdá. Vypadá to, že hlubiny nejen dávají, ale také berou, když je půvabná Jill v noci unesena mořskou nestvůrou. Ben se společně s roztržitým umělcem Haroldem okamžitě pouští po jejich stopách. Tajná chodba spojující dům s podzemím zavádí oba muže až do království Kapitána, nestárnoucího vládce podmořské říše. (dopitak)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Báseň "Mesto v mori" (1845) od Edgara Allana Poea, ktorá sa stala námetom pre tento film, odznie na konci filmu. (beso74)
  • Scenárista Louis M. Heyward dostal za úlohu prepísať scenár a pridať tam humornú vložku. Vďaka tomu sa do filmu dostala postava Harolda Tufnell-Jonesa, ktorého si zahral David Tomlinson. (beso74)
  • Podmorské miesto z filmu bolo umiestnené pri pobreží anglického Cornwellu, (beso74)
  • Pri stvárnení deštrukcie podvodného mesta boli použité zábery z filmu Kaitei gunkan (1963). (beso74)

Reklama

Reklama