Reklama

Reklama

Cosa Nostra

(TV film)
  • Francie Cosa Nostra (více)
Francie, 2018, 2x57 min

Režie:

Anne Véron

Obsahy(1)

Aristokracie mezi organizovaným zločinem má svá pravidla, kodex cti, omertu, vendettu... Je to zločinecká organizace, která zahrnuje všechny možné superlativy – má v sobě nejvíc mystiky, velmi komplikovanou vnitřní organizaci, používá brutální násilí, patří mezi nejutajenější organizace a to vše společnost nesmírně fascinuje. Podívejme se na mrazivé detaily fungování živoucí legendy podsvětí a seznamme se s jejími členy, kteří se zapsali krvavým písmem do kroniky historie zločinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Podsvětí zejména takového kalibru je nutno neustále připomínat. Je to jedna permanentní rakovina. A to také tento francouzský dokument opravdu dělá. Výborně. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Znal jsem spoustu epizod, ale teprve jejich propojením, které tento dokument přináší, jsem musel uznat, jak tuhá - a svým způsobem dokonalá - organizace je mafie, přitom nemyslím jen Cosa nostra. Dnes to pozvolna vypadá tak, že si postupně rozděluje panování na celé zemi. A dnešek dává tušit, že zítra bude ještě hůř. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Do světa mafie jsem prozatím nahlížela zejména prostřednictvím hraných počinů. I když jsem na toto téma viděla poměrně hodně různých seriálů a filmů, skrze francouzský dokument jsem se dozvěděla spoustu nových informací, které ty střípky již poznané pěkně zasazují do kontextu. Líbilo se mi, že to autoři vzali hezky "od píky", šli až k italským kořenům, a v obou dvou dílech propojovali a srovnávali vývoj v Itálii s tím v Americe. Dobrý nápad, Francouzi dokumenty prostě umí. 85 %. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzský dokument o Cosa nostře, který je silný v popisu příčinách a následcích několika milníků historie organizace - vznik, příchod drog do byznysu, klíčové osobnosti, éra Tota Riiny. Po prvním dílu jsem si říkal, že je to takový inteligentní přehled, ale druhý díl z toho udělal jeden z nejlepších dokumentů na toto téma nejen díky dobovým záběrům, ale i třeba rozhovorem s agentem Pistonem aka Donnie Brasco, kterého si zahrál Johny Depp ve stejnojmenném filmu. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V češtině (stejně jako v italštině) se název mafiánské organizace píše s malým „n“: Cosa nostra. -------- V titulcích (obou dílů) filmu uvedeno: režie Anne Veron, Charly Cancel. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujal samotný vznik této organizace. Je s podivem, že si s mafií dodnes v Itálii neporadili. Díky velkému množství archivních materiálů, dobových poznatků a rozhovorů se k nám dostává ucelený a chronologický přehled toho, jak mafie vznikla a jak se vyvíjela. Velmi dobrý nutno dodat. ()

Reklama

Reklama