Reklama

Reklama

Na mašině kolem světa: Napříč Amerikami

(seriál)
  • Velká Británie Long Way Up
Trailer

Epizody(11)

Obsahy(1)

Ewan McGregor a Charley Boorman se vydávají na cestu do nádherných krajin v Jižní a Střední Americe na prototypu elektrických motorek Harley-Davidson ve třetí řadě velkolepé dobrodružné ságy. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

montongery 

všechny recenze uživatele

Nádhera..  Díky modernější technologii (jmenovitě drony) neuvěřitelné záběry, zvuk i střih, které nejdou se staršími počiny porovnávat. Díky prototypům elektro Harley-Davidsonů a Rivianů a celého pojetí této cesty, je to snad ještě větší dobrodružství než první dvě cesty a to i přes věk aktérů a přes všechny věci a pohodlí, co si Ewan a Charley mohou dovolit. A díky trojce starých známých sympaťáků, kteří zde mají i pár doopravdy touching momentů, to má pořád super ducha. Ale můj největší obdiv mají Ewan a Charley za to, že si nikdy na nic nehrají, umějí ukázat všechny aspekty cesty, udělat si srandu sami ze sebe, ale hlavně to, že si uvědomují v jaké jsou pozici a co si vše mohou dovolit a na rozdíl od ostatních jim podobným se nesnaží být falešně skromní a nebo se zase extrémně předvádět a tahle vyvážená reflexe je za mě osobně strašně cenná a důležitá. A když se k tomu přidá, že tyto své možnosti vemou a vrhnou do něčeho, co by asi normální smrtelník mohl těžko logisticky a finančně zvládnout a vyzkoušet nebo co by si hvězdy podobného rázu nedělali takhle zbytečně složité, tak doopravdy respekt. Pro mě ideální tečka za dvěma cestami, se kterými jsem jako prcek vyrůstal a které mi doteď dokážou dát inspiraci i při mých mnohem skromnějších cestách. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Začátek je slibný. Je z toho cítit duch první cesty a není problém ani přijmout, že se borci vydali cestou elektromotorek, což je rozhodnutí, že které jsou následně potrestáni. První polovina má vše, co lze chtít, druhá už je bohužel o dost horší a rychloprůjezd Střední Amerikou a především Mexikem to korunuje. Pro mě slabé 4* a to jen proto, že jsem cestovatelský nadšenec ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Long way #3 už tak nějak není ono. Když to porovnáte s o 17 let mladší #1, ta je mnohem živelnější a hravější. Možná to jen odpovídá věku cestovatelů, nebo jen prostě “nové době”... Za vrchol trapnosti jsem považoval ten “elektro-pokus”. Jako dělat propagačku elektromobilitě a přitom si nechat nasázet na každý 160km dobíjecí stanice (nebo se ne jednou nechat zachraňovat náklaďákem s diesel agregátem na korbě), byla trapnost a za mě spíš medvědí služba elekto-pohonu. Kolaps nabíjení v zimě, selhání jedné motorky v polovině cesty, akční rádius 160 km (a pak 6 hodin nabíjet). Jsem si jist, že s benzínem by si cestu užili více. Dost mě také překvapilo to Mexiko a “pimp-my-bus”. Jako čekal jsem víc využití, než jako jeden mobilní nocleh. Celkem paradoxní bylo, že nejzábavnější a nejvíce zapamatovatelné momenty byly mimo silnici (a sedadla motorek). ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Long Way Up je ďalším z mála podarených kúskov, ktoré Apple TV vo svojom úvodnom roku ponúkla. Ewan & Charley spolu so štábom sprostredkúvali vskutku chytľavú cestu naprieč celou Južnou a Strednou Amerikou. Palec hore za snahu o ekologickejší spôsob cestovania s využitím elektro mašiniek a prekonanie všetkým útrap s tým spojených. Obzvlášť v súčasných koronavírových časoch, kedy je cestovanie značke obmedzené pôsobil seriál tak trochu ako náplasť na dušu... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojice dobrodruhů a cestovatelů tady zanechala něco, z čeho se brala v mnoha měřítkách inspirace napříč zeměmi i časy. To, co se před skoro dvaceti lety nenápadně odstartovalo, dnes je v podstatě dlouhotrvající a žijící kult, který ožili přímo oni skoro samotní zakladatelé. Ti se snaží i tu dobu nějak dohnat a připodobnit a tak se snaží jezdit ekologicky a být v něčem nadčasový. Je otázkou, zda by seriál byl tak dlouhý a někdy obsáhlý, kdyby tyto moderní stroje nedělali takové problémy. A to říkám jako ekologický nadšenec. Je asi nutno podotknout, že obecně bych nemohl mluvit, o tom jak mě seriál velkolepě zaujal a bavil od začátku do konce. Ale za zlé to asi nikomu nemám. Ale kupodivu bych se bez tohoto díla asi cítil stejně jako po zhlédnutí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • I přes to vše byl elektrický Harley Davidson takový propadák, že byla zastavena jeho výroba. (Viktor.Ma)

Reklama

Reklama