Reklama

Reklama

Nikam zvlášt

(festivalový název)
  • Itálie Nowhere Special (více)

John má 35 rokov, živí sa ako umývač okien a celý svoj súčasný život zasvätil starostlivosti o štvorročného syna Michaela, ktorého matka ho opustila krátko po jeho narodení. Keď sa dozvie, že mu ostáva len niekoľko mesiacov života, snaží sa urobiť všetok pre to, aby mu našiel novú, dokonalú rodinu a zároveň ho čo najviac ochránil pred závažnosťou situácie. (RTVS)

(více)

Recenze (36)

angel74 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek Nikam zvlášť sleduje velmi niterný příběh o silném citovém poutu mezi otcem a synem, přičemž nijak zásadně netlačí na pilu a emočně nevydírá. Tvůrcům se povedlo skvěle vybrat ústřední dvojici. Charismatický James Norton a dosud neznámý dětský herec Daniel Lamont jsou oba ve svých rolích natolik přesvědčiví, že člověk nabývá dojmu, jako by k sobě opravdu patřili. Když jsem si film pustila, vůbec jsem netušila, o čem pojednává, takže jsem až s postupujícím dějem zjišťovala, kam vše směřuje. Celé vyprávění pak bylo pro mě o to působivější. K samotnému rozuzlení bych ráda podotkla, že kdybych se někdy ocitla v nelehké životní situaci jako John, tak bych se rozhodla asi úplně stejně. (85%) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet fajn, hoci nie úplne originálny. Ale celá atmosféra filmu a jeho spracovania ma vôbec neupútala. Na môj vkus to bolo celé riadne ťažkopádne a nezáživné. A hoci bol osud Johna doslova tragický, takmer tomu chýbal akýkoľvek sentiment. A hoci nie som fanúšik zbytočného pátosu, tu bol viac ako vítaný. Ale čo už, možno to niekomu bude pasovať viac. Mne veru vôbec. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tu jedno oko nezostane suché. Je to krásny film, citlivo natočený. Na konci každý pochopí, že zámerom nebolo citovo vyždímať diváka a to sa mi na ňom páčilo. Je to film o chlapíkovi, ktorý sa stará (a vychováva) sám svojho synka a chce preňho len to najlepšie. Záver vynikajúci. Presne, ako som si želal. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE NEJVĚTŠÍ ROZHODNUTÍ MÝHO ŽIVOTA“…   Proč koukat na film, u kterýho předem víte, že skončí špatně…? Možná proto,že John je celkem sympaťák a jeho starostlivost je … prostě stojí za zfilmování. Navíc se to nesekne na nějakým „mrtvým“ bodě, kde by byla nuda nebo z vás ždímali emoce za každou cenu. Prostě jen sledujete tátu, kterej dělá pro svýho syna to nejlepší. Blbě řečeno – ale je to milej příběh, páč tady nikdo nedělá nic špatně. A možná rozjedete tipovací soutěž, kdo že to nakonec vyhraje…      /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zařizuju paměťovou schránku. ///  Thx za titule „saturn_sk“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

(Do)jemný, přitom čirý a čistý film, jednoduchý co do tématu, o to však obtížnější co do zpracování. Nabízí se tu sice určité srovnání se Svěrákovým Koljou, ale dotoho bych se nechtěl pouštět a kazit tím iluze jiné části publika. Sarkastikova recenze (zvláště její druhá polovina) je příhodná k převzetí - a tak jsem z toho vycouval, aniž bych co řekl. Zdá se mi totiž, že zde není mnoho co říct - nothing special. Sigmund Freud řekl (nevím kde a proto parafráze), že v našem nevědomí není idea vlastní smrti obsažena. Proto se k vlastním dětem nechováme jako John. A když už máme na kahánku, tak už je většinou pozdě. Děti jsou už dospělé a na svou ani naši smrt nemyslí, stejně jako my kdysi. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama