Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ron Whitlock (Bruce Willis), hledaný zločinec, vede tým žoldáků na misi pomsty. Je přesvědčen, že vláda jde proti němu, a proto se brutálně zmocní energetické elektrárny a drží všechny uvnitř jako rukojmí. Nedaleké město je na pokraji masivních záplav a zkázy, a tak je na jednom vysloužilém elitním armádním rangerovi Macku Karrovi (Patrick Muldoon), aby zachránil tisíce nevinných životů, než bude pozdě. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

kingik 

všechny recenze uživatele

Už to málem vypadalo, že Bruci Willisovi přistálo na stole pokračování Smrtonosné pasti, ale OUHA! Když Bruce nahmatal později brýle, podle svých zvyků přeskočil dějství, osoby a obsazení a jen se zajímal o rozměr své role, zjistil, že iniciátorem přepadení je tentokráte on. To je nemyslitelné, nemám zájem o Smrtonosnou past naruby, i když by to bylo originálně zhýralé, pomyslel si, a okamžitě pověřil scenáristy, aby jeho postavu přejmenovali na Rona Whitlocka, jeho samotného po většinu filmu usadili do křesla, dali mu termosku s čajem a papuče, které kamera nebude zabírat, a veškerou záchrannou akci rukojmích tentokrát oddře kolega Patrick Muldoon. Jak řekl, tak se stalo. Místem přepadení se stala vodní elektrárna, na místo dorazila exkurze omladiny  i zaměstnanci, v jejichž řadách je nemálo kompliců bandy, a přestřelky a bitky se můžou začít. Jared Cohn není nejhorším režisérem, takže to bude mít i nějaké ty grády a slibné akční pasáže. Definitivně pryč jsou zřejmě časy, kdy Bruce Willis svěže hopsal po place, trousil u toho hlášky a stylově kosil záškodníky. Dneska si přišel v lenochodím tempu (jen pro honorář) zjednat spravedlnost za nespravedlnost, která při policejním zásahu potkala jeho dva nevinné syny, jeden po zásahu zemřel, druhý skončil ve vězení. A dva detektivy z protidrogové jednotky, kteří to mají celé na svědomí, si osobně předvolá na kobereček a vyčiní jim. K tomu samozřejmě musí nutně vstát z křesla, divák nesmí stále pojmout podezření, že má papuče a podvlíkačky, následně vypustí hromy a blesky. Kupodivu je ve své herecké poloze i uvěřitelný. A abych nezapomněl, přilehlé městečko chce vyplavit, jestli nebudou splněny jeho podmínky. Rozkol mezi záporným a kladným vnímáním jeho role není zrovna na pořadu dne, film na psychologickou notu nehraje, ačkoliv pár náznaků se vyskytuje. Vyzáblý kolega Patrick Muldoon se role chrabrého vysloužilce z řad elitních rangerů zhostil se zábavnou vervou, to víte, akčních rolí po padesátce se v áčkových produkcích nedočkal, tak vzal zavděk, že může pobít bandu chlápků v béčkovém balení. Má to slušné i skvělé momenty, závěr to ale kazí. Určitě se na něm dalo zapracovat. Za svěže akčně působícího Muldoona, několik dějových překvapení až téměř zvratů, Avu Palomu a Kelcey Rose a snaživého režiséra jsem se rozhodl vytáhnout opus Bruce Willise z bahna. Stačí, že ze své zahrady nechal odstranit maliníky. 7/10 ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Dobrý začiatok. Ak sa niekomu zdá, že neuveritelný, tak aj v mojom okolí si policajti (a to dokonca viac krát!) pomýlili byt... Potom, po začiatočných titulkoch sa ráno prebúdza hlavná postava - securiťák Mack Karr s tak ukrutnou opicou, že to až mňa zabolelo. SPOiLER ALERT No zakrátko na to (a až do konca filmu) je ako zázrakom v tip top forme a ľavou zadnou zachraňuje celé mesto. To by ešte bolo ok, ale to, že ho nevedia trafiť guľky zabijáckych profíkov niekedy ani z piatich metrov, to až tak ok nebolo. Zato starnúci Bruce Willis (žeby podľa komentárov naozaj až taký záporák?) hrá veľmi uveritelne a hneď aj vidno, kto je tu profík. Zamňa teda Bruceovi palec hore. Slabinou je tu ale stále scenár, hlavne v predohre, keď režisér&scenárista hercom vkladá do úst vety tak, aby bol divák v obraze bez toho aby musel použiť hlavu. Neviem akú má Jared Cohn inteligenciu, no evidentne ani netuší, že divák nie je tak blbý že mu treba všetko vysvetľovať. Sú tu možno aj iné, menšie mínusy, ale tak isto aj plusy. Mne sa páčilo to jadro v príbehu, lebo to malo svoju logiku a aj to, že napriek spomínaným nedostatkom tie postavy neboli čierno-biele a všetky boli relatívne uveritelne motivované. Ak niekto s Deadlockom váha, tak vôbec to nie je až tak zlý film, aby mal mať len 35% (teraz už 36). A rýchlo ubehne, lebo nenudí. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Deadlock je vlastně taková Smrtonosná past naruby, Bruce Willis si tentokrát střihne roli hlavního záporáka, což je příjemné oživení a k mému velkému překvapení mu tato role vcelku sedla a místy se pokouší i o nějaké to herecké umění, za což mu patří palec nahoru. Naproti tomu Patrick Muldoon nepředvede víceméně nic zajímavého, jeho postava není vůbec charismatická, přestože se očividně snaží a občas utrousí i nějakou tu hlášku. Film jako takový má jednoduchý příběh, který v mnoha ohledech nedává vůbec žádný smysl, nicméně mohlo to dopadnout mnohem hůř. Vizuál působí velmi laciným dojmem, přestřelky i souboje kazí odporná kamera, koupené povodňové vsuvky jsou neuvěřitelně absurdní, závěr je těžce o ničem. Nebyla to zas až taková hrůza, podruhé to ale už vidět nepotřebuji. 2/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Točil to režisér co natočil Asylumovky a jeden z nejhorších  žraločích hororů co kdy vznikl tak, že kvalita se čekat nedala. Na začátku vidíme policajty jak zaútočí na prodejce pervitinu 3 zastřelí a jednoho zatknou dozví se to otec toho zastřeleného a zatčeného (Willis) odstřelí dva policajty a zaútočí s kumpány na přehradu. Tam unesou rukojmí a zaplavují město. Celé to nedává smysl jelikož pokud by zaplavovaly tak dlouhodobě to město někdo by to už řešil tady je to všem u prdele navíc v tom městě byl i ten jeho syn ve vězení tak, že chtěl zabit i ho ? Pokud se chtěl pomstít těm policajtom proč neunesl jen ty dvě ženské co tam dělaly ? Willis zde něco hraje dá se říct druhou hlavní roli po Muldoonovi tak, že za to jedna hvězda P.s. k tomu černochovi na začátku má kecy , že se neupsal tomu, aby zabíjel bílé což je sice pěkné , ale u těch teroristů byl minimálně jeden černoch tak, že ty jeho protibělošské kecy nemají žádné opodstatnění. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Můj kdysi velice oblíbený herec Pan Willis u mě skončil už před lety, když naprosto nechutně zprznil svým nezájmem pátou past. Od té doby natočil 3 slušné filmy které jsem viděl. Zbytek všech těch zetkových sraček šlo úplně mimo mě a neviděl jsem ani jeden film který má v černém a že jich je solidní raketa. Zatímco Kilmer, Travolta, Gooding Junior a jim podobní točí bezvýznamný béčka, protože jim tak nějak nic jiného nezbývá, Willis degraduje svůj herecký talent a um v naprosto ubohých píčovinách i přesto, že by mohl místo 9 shitů ročně točit jednou za dva roky slušný film, aspoň jako je Looper nebo Skleněný. Za to sem si ho přestal vážit. Na Deadlock jsem se podíval jen proto, abych viděl Willise v úloze Hanse Grubera. Je vidět, že Willis odehrál všechny svoje scény sám, dokázal konečně předvést dobrý herecký výkon a po x letech do svého výkonu i něco vložil. Škoda, že jsou tvůrci tak líní, že ani nepoužili praktické efekty, protože střelba a krev je digitální, z nějakého střihové freewaru. Což dodává filmu ještě větší punc sračkové produkce. Nezachrání to ani hláškující Muldoon, který vypadá víc vyfetovaně a strhaný chlastem než Richard Grieco, ani plejáda céčkových dvd tváří jako Marsden, nebo Johnny Messner. Nechápu, že Messner není uvedený ani na imdb a už vůbec nechápu, proč tenhle slušný akční mlátič který má vetší charisma než Adkins s Lundgrenem dohromady hraje schrbeného dědka, zastřelí dva lidi a umře tak jak byl celý film, v sedě na židli. Jestli má Messner problémy s alkoholem nebo fetem nevím, ale stačilo měsíc cvičit, oholit se, ostříhat a mohl strčit Muldoona do kapsy. Máte plejádu vyhaslých béčkových hvězd, Bývalou Hollywoodskou star v roli hlavního záporáka a stejně se nesnažíte natočit aspoň trochu zábavný vykosovák. Ta lenost mě irituje. Cohn by zasloužil nakopat do prdele. Na jeho místě bych to natočil 5x lépe. 40%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama