Reklama

Reklama

Americká vražda: Rodina od vedle

  • USA American Murder: The Family Next Door
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Autentické a bezprostřední záběry dokumentují zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí, a taky hrozivé události, které následovaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Jako dokument je to hezky natočené, nenudil jsem se ani na chvíli, jenomže nepřišlo mi to zase tak zajímavé. Celou první hodinu ta rodinka jenom ukazuje, jaký mají báječný život a ošklivé děti. Naprosto se mi hnusí tyhle mamynky, které musí cpát každou fotku svých harantů na sociální sítě za každou cenu (jako že obrazně řečeno, neprodávají tam děcka :D). Divím se, že neměli párový profil. Jediné, co je na tomhle snímku fakt super, tak (menší spoiler) je poslední půl hodina, kde už se reálně ze záznamu popisuje, co se vše událo, to bylo vážně skvělé. Jinak musím pochválit diváky na čsfd, protože (větší spoiler) když jsem se díval, co si lidi myslí o dokumentu na FB, tak tam byli všichni na straně té ženské, ale tady se naštěstí velká většina přiklání na stranu toho týpka. 40/100 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení udělit nemůžu, protože snad desítka protože. Jednak nerozumím tomu, proč dokument vznikl, respektive ho vnímám jako hrubozrnný bulvární počin, jehož seriozní význam mi v této formě zpracování uniká. Pochopitelně je celý případ naprosto otřesný, šokující, zvrhlý a oběti zasluhují úctu, které se jí ode mne dostává, však nechápu tuto formu dokumentární práce. Pakliže film dokoukáme, je nám jasné, že řada důležitých informací byla v dokumentu úmyslně předložena až na konci, ačkoli je vyšetřovatelé museli mít k dispozici ihned po startu, čili je snímek už od počátku uměle tlačen do toho "wau šokujícího", přestože je skutečně šokující už sám o sobě a takovéto přitlačování nepotřebuje. A tohle já nemusím. Na co je to dobré? Nechápu. Jestliže se oprostím od samotného činu a mám hodnotit práci tvůrců, vychází mi bleskovská mizérie, hyenistická touha tvůrců zejména znuděného diváka akorát vytrhnout z letargie pod záminkou, že toto ještě neviděl, přičemž se ale zároveň výrazně posouvá hranice etická a morální, jelikož vraha postavili do role jakési celebrity, což naprosto odsuzuji. Zvrácenost non plus ultra! Svět jde do hajzlu a tohle je mi dalším důkazem. Zastávám názor, že obzvláště takovýto vrah by neměl být pro mediální účely ani focen, natož aby byl snímán kamerami, či hrál v osmdesáti minutovém netflixáckém doku určeném pro celý svět. Naprosto souhlasím se stanoviskem norských úřadů, že kupříkladu takový Breivik nebude dostávat žádný mediální prostor, který by si určitě tak moc přál, zkrátka tihle lidé, ať je k jejich zrůdným činům vedly odlišné motivy, mají hnít v kobce s tím, že se o nich jasně řekne, co udělali, jaký trest za to dostali a nemá po nich štěknout pes už jen z důvodů vyrojení se patologických uctívačů, kteří se vždycky někde vygenerují. Maximálně bych tyhle zrůdy řešila v klasickém dokumentu o případu, či v hraném filmu, ale dát jim takovýto prostor, to se mi ekluje z podstaty. Co se týče maminy, o mrtvých jen dobře, ovšem neodpustím si názor, že je neuvěřitelné, na jaké slepice, direktivní, nesoudné, pozérské, nezodpovědné, sebestředné krávy můžeme narazit. Více to rozvádět nebudu. Snad jen, vy co máte chuť na pohodových pár dnů a nocí, ani si to nepouštějte. Fakt to za to nestojí. Velké špatné celé. Kdo chce vědět, co se tam stalo a rád si vyšetří deci adrenalinu na jiné momenty, může mi napsat zprávu. Ochotně ho jedním souvětím obeznámím s činem a slibuji, bude to stačit i bez dívání na solidní depresivní emoci, po které se každý rád pustí třeba do hodinového dívání se z okna, což bude zdravějším přínosem. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj neuveriteľný dokument. Niečo takéto sa dej nie len v Amerike denne, ale i tak musím uznať, že tento dokument si pozriete niekoľko krát znova. A to z dôvodu že počas sledovania nebudete mať ani poňatia, kto je za zmiznutím celkom sexi mladej maminy a jej dvoch dcér. O tomto dokumente som sa dozvedel cez jedno duchárske video na youtube, pretože je tento dom vraj plný duchov o čom sme sa mohli presvedčiť na vlastné oči niekoľko krát, avšak vo filme nič podobné neuvidíte. Záver je šokujúci, beštialita na maxime, šokujúce rozuzlenie čo sa v osudný deň 13.augusta 2018 stalo vás nenechá chladnými. Skvelé spracovanie. Dokument som si v jeden mesiac pozrel 3x znova. (25.7.2022) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ďalší podarený a v závere celkom mrazivý dokument od Netflixu, ktorý zobrazuje prípad vraždy jednej bežnej ženy a jej detí a následné vyšetrovanie udalostí. Spracovanie a forma absolútne v pohode a koho podobné dokumenty podľa skutočnej udalosti zaujímajú a dokáže ich stráviť, ten si príde na svoje. Záver ma síce neprekvapil, ale emocionálne nepríjemná nálož to bola aj napriek tomu že som vedel čo príde. 70% ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

American Murder: The Family Next Door NEVEDOMO poukazuje na niekoľko závažných problémov postmodernej doby. Je evidentné, že (nie len) americké domácnosti sú zasiahnuté záznamovaním a následným zverejňovaním svojho najintimnejšieho súkromia až do miery, že sa z daného materiálu dá natočiť celovečerný dokument. Problematiku ochrany osobných údajov a súkromia je potreba rozoberať furt a dookola, pretože sú to elementy najzákladnejších pilierov ľuďskej slobody - naschval nepíšem aj demokracie, pretože to je téma sama o sebe. Fakt, že existujú rodiny s takýmto záznamovým arzenálom mi príde viac, než hrôzostrašné, čo sa otázok reálneho života týka, nehovoriac o nemožnosti detí vzhľadom k ich nízkemu veku rozhodovať o svojom vlastnom súkromí a slobode. Ďalej je pre mňa na hranici pochopiteľnosti schopnosť príbuzních danej rodiny právne i morálne súhlasiť so spracovaním a zverejnením týchto všetkých záznamov a informácií, a to nie len silne intimných a súkromých, ale hlboko morálne závažných. A nakoniec bezhraničný hienizmus akejkoľvek produkčnej skupiny na svete, ktorá je schopná spenažiť niečo tak závažné, ako je toto. Krútim hlavou a nemám slov. --- Paradox je, že Netflix vydal dokument Social Dilemma, kde moralizuje používanie sociálnych platforiem a zdielanie skrze nich, a potom vydá American Murder, ktorý je celý vytvorený z ovocia danej problematiky, a všetci náramne slintajú, aké šokujúce a nevídané to je. Hlavne že na oboch dokumentoch láme rekordy sledovanosti... --- V malých náznakoch je pozorovateľné, že ľudia začínajú mať sociálnych platforiem plné zuby: za tie roky už rázna časť populácie začína vnímať hlboké vedlajšie účinky psychicko-sociálneho rázu, čo môže byť znamením k začiatku zmien vo forme uvedomenia si, ako dôležité je si chrániť tak dôležité ľuďské hodnoty, akými sú súkromie a sloboda. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama