Reklama

Reklama

Obrácená věž

  • Česko Těžká volba (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdiny tohoto znepokojivého thrilleru jsou děti, které tráví léto na ospalém venkově. Celé dny se bezcílně poflakují a lezou do opuštěné továrny. Desetiletý Kristjan a jeho kamarádi Ariel, Loore, Mia-Margot a Siim vzdorují všem nebezpečím a pravidlům, aby udrželi své tajné hřiště v bezpečí. Jednoho dne má místní hlídač nehodu a děti ho ve vlastním zájmu drží jako rukojmí. Toto rozhodnutí však navždy změní jejich životy a přátelé čelí chmurnému dilematu... Musí si odpovědět na otázku, co je správné a co ne? (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Skupina rozmazlených fracků (jeden z nich je asi teplý) se nudí tak chodí do opuštěné továrny si hrát. Tu továrnu hlídá hlídač (nevím proč a pokud už proč to nehlídá někdo mladší) co si na ně pořád stěžuje jednou jich honí a spadne do díry a oni ho tam chtějí nechat, aby to na ně nepráskl. Jeden kluk mu chce potom pomoct, ale ostatní mu to zakazují a to je celý film .  Bohužel jsou zde nesympatické děcka na , které máte chuť zavolat Barnevernet  a které rodiče nezvládají (spíše na ně serou) a tak to taky dopadá jelikož jsou úplně v klidu s tím, že díky nim může umřít člověk. Film je i nudný a dokoukával jsem ho po částech ve 2 dnech a nic významného se zde neděje jen děcka na toho hlídače pořád něco křičí nebo po něm něco hážou. P.s. pointa filmu je co teda kluk říká už si nenechám poroučet a přesto je v klidu s tím, že tam mohl umřít člověk a ostatní se ho pokusily zabít navíc celý panelák o něm bude vykládat že je hajzl a nikdo se s ním nebude bavit jo ty jsi jim to nandal chlapče.    40 procent za téma a i to je moc kdysi jsem viděl něco podobného, ale tam byly 2 děcka co utěkaly po krádeži honil je hlídač a spadl do díry jeden z nich ho tam chtěl nechat a druhý ne a to bylo zajímavější. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne vedený a vykonštruovaný príbeh, kde najväčším morálny úpadok neprezentujú dospelý ľudia, ale malé deti. Je až neskutočné, že ako sebavedome tí mladí herci (a herečky) hrajú – jednoducho tej hereckej hry je možné veriť. (Nielen kvôli tomu) sa niektoré momenty filmu sledovali obzvlášť ťažko. Záverečné vyvrcholenie z určitého pohľadu nemá dostatočnú silu, no aspoň posledné snímky (pohľad z autobusu) budia dojem toho, že jeden z vinných si nakoniec nájde tú správnu cestu v živote. Osobné hodnotenie: 82% (****)  ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Film ma prijemnou syrovost a temna temata. O detskych bolestech, zmatcich a moralnich volbach. Nevyhyba se tematum pedofilie, nasili a traumatu. Ustredni zapletka se taze, jestli je v detech vrozena krutost ci jsou jen zanedbani lhostejnymi dospelymi. Vzpominam si na prednasku vynikajiciho Vladimira Komarka, kde rikal Dejte detem samopaly a budete koukat. Film je neprijemny ke sledovani, ale kinematografii ma krasnou. Vypraveni ma neocekavane, ale presto smysluplne posuny. Vystavene napeti je perfektni. Obe detske postavy jsou pekne rozvinuty. S jasnou delici carou mezi racionalnimi a emocionalnimi skutky, strachy a pochybnostmi. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"To musel urobiť Kristian, naša Margot by to nemohla, ona je také citlivé dievča!" Veľmi zaujímavý film, osobitne pre diváka z východnej a strednej Európy, kde je podobná výchova typická. Rodičia aj napriek tomu, že svoje deti vlastne majú radi nadovšetko, im nevenujú toľko pozornosti, koľko by mali, a tak sa deti vychovávajú takpovediac samé a hrajú sa celé dni na ulici a ktovie kde inde absolútne bez dozoru. Pre niekoho nepochopiteľné, no sám nemám až tak ďaleko od detstva a pamätám si, že minimálne na dedine, keď som šiel na prázdniny k bratrancom to takto nejako fungovalo. Ale späť k filmu. Mladí herci sú autentickí, príbeh konfrontácie spočiatku detskej nevinnej hry a vážnej udalosti, za ktorú je treba prevziať zodpovednosť, pútavý a v závere i napínavý. Plus tiež sa pekne ukazuje, že deti sú niekedy horšie ako dospelí, keďže si vekom ešte neuvedomujú závažnosť svojho správania. Alebo že rodičia majú o svojich deťoch vždy tú najlepšiu mienku aj napriek tomu, že realita je iná. Skrátka film zabŕda do množstva zaujímavých oblastí, ktoré mi boli povedomé a pri ktorých som si povedal, že scenárista má recht a presne takto to vyzerá aj v realite. Obrátená veža celkovo nie je dychberúci triler u ktorého by ste si obhrýzali nechty, ale za videnie podľa mňa stojí. Čo by som možno filmu jemne vyčítal je záver, kde som sa nedozvedel o osudoch jednotlivých postáv a vyšetrovaní polície toľko, koľko by som si predstavoval... PS: nenechajte sa odradiť Estónskom, natočené je to kompetentne... 70% ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Pointa zajímavá ale z větší části jsem se nudil. Jediný co jsem si od půlky filmu přál bylo aby ty malý sráčové jeden do posledního chcípli tou nejhorší smrtí. Bohužel se tak nestalo a pro někoho to končí skvěle a pro někoho dobře. Smrt nenastala žádná a to mě teda sralo fakt moc... Protože za to co ty "děti" předváděli ... No nic. Obsazení? neznámé. Herecký výkony? úctyhodný ale zároveň mně logika některých fascinovala. Zřejmě scénář a s tím herci nic neudělají. Příběh? Už poměrně ochranný z jiných filmů jen zase trochu jiné místo a jiná linie ale neurazilo to. Bylo to OK. Jen tomu chyběla šťáva pořádná. 45-50% ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo především v estonských obcích Laitse a Hellenurme. Opuštěný průmyslový komplex zobrazen ve filmu je bývalá rozhlasová stanice Laitse též v Estonsku. (Homerking)

Reklama

Reklama