Reklama

Reklama

Dávné rituály

  • USA The Old Ways
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka, která přijela do rodného města Veracruz napsat článek o kultuře tamního kmene, se stane obětí únosu. Místní lidé totiž mají za to, že je posedlá ďáblem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už som neveril, že film o exorcizme má bude ešte baviť. Lebo latka je veľmi vysoko a je toľko filmov a seriálov na tuto tematiku, že je nemožne do tohto subžanru dať niečo nové či zaujímavé. A tento sa aspoň o to pokúsil i keď nie je prevratný, vie zaujať viacerými slušnými scénami. Strašne sa mi páčilo, že film na nič nečaká, ale hned ide do tuhého, žiadna 45 minútová nudná zoznamovačka nehrozí. A tak vidíme sympatickú babu, ktorá si bude musieť prejsť peklom. Ale všetci herci boli vynikajúci i sympatický. Ku koncu to bolo aj atmosférické a démon bol parádny. Celkovo masky, triky, vizual i prostredie bolo bravúrne, naozaj som nečakal, že takto neznámy film o exorcizme ma môže až tak zaujať. A to som si na začiatku hovoril, len aby to bolo aspoň na 2* a on si ľahkosťou trúfol aj na tú 4*. Konečne ďalší svieži vetrík , ktorý ma nielen v sebe plno emócii a napätia, ale i niekoľko slušných zvratov i keď prišli skoro v hodine dvanástej, ale prišli. Na moje prekvapenie ten prvý exorcizmus nebol posledný. Ku koncu má tak veľmi bavil, že by som ho v pohode pozeral, ďalšiu  hodinku. Viac takýchto filmov. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem hororů na způsob exorcismu a tento navíc nebyl ani strašidelný a proto mi docela dlouho trvalo, než jsem se do toho dostal. To, že jsem vydžel, však pouze dokazuje kvality tohoto díla a důmyslnost příběhu, který šel v tomto případě bohužel od nuly a tak zpočátku nebyl příliš přesvědčivý. Přecijen jsem však v příběhu našel zalíbení. A to především díky solidní atmosféře a pozvolna se stupňujícímu napětí. Nejlépe určitě zapůsobilo finále, které mne moc mile překvapilo. Čtyři hvězdy byly určitě na stole, ale 66% je adekvátnější pro něco, kde jsem se bavil až v závěru. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Takofá meksická jeskynní témon není žádná olá prdel! Posedává výhradně mexické migranty a Američany, jen co tito strčí rypák do jeho krasu, a dostat jej pak z posednutého na vzduch a následně zpět do Tijuany či nějakého jiného mexického pekla je téměř nemožné. Leda by posednutý amatérský postiženec vyžral na ex kanystr kozího mlíka, načež po hodině přitroublých halušek, kokrhání černého kohouta a bezradného čumění profesionálního vymítacího personálu sám nalistoval v přiloženém prastarém komixovém Rituale Mexicanum náhodnou kapitolu v sekci „Demonios a la mierda” a pokynul přítomné bruje “Vymeť mi ho třeba takhle...”. No a bába pak bez váhání zkušeně přibije k podlaze svazek větví, angažovaně mexikánsky pronese prastarou, tajuplnou vymítací formuli, předávanou po staletí mystického tlemení mykologicky pomalovaných xichtů do blba z bruji na bruju – asi něco jako “Huš, ty démone, táhni do prdele!”, a milý, ještě před chvílí tolik rezistentní a nevymítitelný pekelník je za neefektního kouřového “puffff” venku dřív, než byste stihli říct “k uzoufání nudná, dementní sračka se čtyřmi nesympatickými, prkennými ochotníky”. A přihlížejícímu nezbývá, než se modlit k El Luciferovi, aby se poblíž náhodou neochomejtla prdel nějakého toho Američana nebo migranta, protože by z toho mohla, po nepochybném úspěchu v džunglových biografech pro negramotné Aztéky, být nedejsatan dvojka. Bezvýhradně se tímto opět potvrzuje léty audiovizuálního utrpení nabytá poučka, že pokud nad něčím zdejší “hororoví exprdi” cákají, je daleko příjemnější pustit si místo inseminovaného filmu raději plyn. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se nejedná o šablonovité vymítání s blábolícími kněžími, ale o mexický přístup řádně říznutý místním folkórem. Hodně se mi líbila herečka v hlavní roli, pár atmosférických prvků se našlo a těch několik málo maskérských výtvorů dokázalo zapůsobit efektivně. Jenže problém je, že podobných momentů bylo málo. Zejména první dvě třetiny, ve kterých se vymítači i posedlá snažili identifikovat démona, byly úmorné. Pak se to trošku zvedlo, ale pořád tu nebyl nějaký souvislejší sled událostí, který by mě přikoval k obrazovce. Navíc když došlo na efekty, které vlastně spočívaly jen v umělém kouři, púsobil to celé dost amatérsky. Čekal jsem podstatně víc. 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mexorcismus. Co se týká výpravy tak skromný, že nezbyly dinero ani na otce Merrina, co by v sombreru vysednul z taxíku. Atmosféra v drtivé většině stopáže muerto, signalizované postupy vymítání se pravidelně střídají s herectvím na úrovni telenovely a kdyby se tři porce burritos a flaška tequily při cestě zpět dostaly na stránky scénáře a učinily jej nečitelným, natáčení by to nijak neublížilo. „Jsem zkurvená ježibaba!“ Yo comprendo, señorita a pozor na alergii na kozí mlíko.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama