Reklama

Reklama

Dávné rituály

  • USA The Old Ways
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka, která přijela do rodného města Veracruz napsat článek o kultuře tamního kmene, se stane obětí únosu. Místní lidé totiž mají za to, že je posedlá ďáblem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Exorcism done by the Old Way ! I´m Motherfucking Bruja!Hlavní hrdinka je sympatická novinářka Mexického původu, která se vratí do své domoviny udělat reportáž o čarodějnictví, avšak je unesena místními lidmi, kteří tvrdí, že je ztělesněním ďábla a líbilo se mi, že takhle film okamžitě začíná bez zbytečné 30 minutové omáčky.Exotický a refrešující přístup k dost vyčpělému subžánru Exorcismu, který díky atraktivnímu prostředí Mexické Jungle a kulturním rozdílům působí sympaticky a nemálokrát mě dokázal překvapit.Film má styl, sympatické herce, parádní masky ( finální vzhled démona cool), došlo i na pár lekaček, skvělé jsou halucinogenní výjevy a půl hodinové vymítání je správně mystické. Při sledování jsem zavzpomínal i na Korejský the Wailling a takové šťourání rukou v břiše bylo docela nepříjemné.Old Ways sice není žádná revoluční a velká pecka, ale je natolik sympatická, zábavná a snaživá, že ji rád 4 hvězdu přihodím. I s přihlédnutím k tomu, jak nezajímavě k látce Exorcismu přistupují jiní tvůrci posledních pár let.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5.7/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se nejedná o šablonovité vymítání s blábolícími kněžími, ale o mexický přístup řádně říznutý místním folkórem. Hodně se mi líbila herečka v hlavní roli, pár atmosférických prvků se našlo a těch několik málo maskérských výtvorů dokázalo zapůsobit efektivně. Jenže problém je, že podobných momentů bylo málo. Zejména první dvě třetiny, ve kterých se vymítači i posedlá snažili identifikovat démona, byly úmorné. Pak se to trošku zvedlo, ale pořád tu nebyl nějaký souvislejší sled událostí, který by mě přikoval k obrazovce. Navíc když došlo na efekty, které vlastně spočívaly jen v umělém kouři, púsobil to celé dost amatérsky. Čekal jsem podstatně víc. 40% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už som neveril, že film o exorcizme má bude ešte baviť. Lebo latka je veľmi vysoko a je toľko filmov a seriálov na tuto tematiku, že je nemožne do tohto subžanru dať niečo nové či zaujímavé. A tento sa aspoň o to pokúsil i keď nie je prevratný, vie zaujať viacerými slušnými scénami. Strašne sa mi páčilo, že film na nič nečaká, ale hned ide do tuhého, žiadna 45 minútová nudná zoznamovačka nehrozí. A tak vidíme sympatickú babu, ktorá si bude musieť prejsť peklom. Ale všetci herci boli vynikajúci i sympatický. Ku koncu to bolo aj atmosférické a démon bol parádny. Celkovo masky, triky, vizual i prostredie bolo bravúrne, naozaj som nečakal, že takto neznámy film o exorcizme ma môže až tak zaujať. A to som si na začiatku hovoril, len aby to bolo aspoň na 2* a on si ľahkosťou trúfol aj na tú 4*. Konečne ďalší svieži vetrík , ktorý ma nielen v sebe plno emócii a napätia, ale i niekoľko slušných zvratov i keď prišli skoro v hodine dvanástej, ale prišli. Na moje prekvapenie ten prvý exorcizmus nebol posledný. Ku koncu má tak veľmi bavil, že by som ho v pohode pozeral, ďalšiu  hodinku. Viac takýchto filmov. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem hororů na způsob exorcismu a tento navíc nebyl ani strašidelný a proto mi docela dlouho trvalo, než jsem se do toho dostal. To, že jsem vydžel, však pouze dokazuje kvality tohoto díla a důmyslnost příběhu, který šel v tomto případě bohužel od nuly a tak zpočátku nebyl příliš přesvědčivý. Přecijen jsem však v příběhu našel zalíbení. A to především díky solidní atmosféře a pozvolna se stupňujícímu napětí. Nejlépe určitě zapůsobilo finále, které mne moc mile překvapilo. Čtyři hvězdy byly určitě na stole, ale 66% je adekvátnější pro něco, kde jsem se bavil až v závěru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době solidní, i když nijak bombastický, šokující či děsuplný, horor na téma exorcismu. Mladá novinářka v podání sympatické Canalesové se vrací do rodné vsi, odkud odešla jako děvče, když vymítali její matku. Dvacet let se sem nevydala ani nikoho z příbuzných nekontaktovala až nyní svoji sestřenici Mirandu. Jejím cílem bylo zapovězené místo v džungli, kde se v rozsáhlém jeskynním systému ukrývají démoni a temné síly. Přes Mirandino varování se tam vydá a co čert chtěl, přinese si odtud démona. Nu a zbytek filmu, což je většina, se nese v duchu vymítacích rituálů s malou změnou v závěru. Vizuálně příjemné, škoda, že film nebyl drsnější. OK, vyndávání čehosi z břicha bylo efektní, ale tuhle praktiku si člověk mohl prostudovat v časopisech už před mnoha lety. I přes pomalejší tempo film utekl a závěr se mi líbil. Jen ten démon byl....nic moc... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama