Reklama

Reklama

Caveat

Trailer
Velká Británie, 2020, 88 min

Obsahy(1)

Osamelý tulák Isaac (Jonathan French), ktorý trpí výpadkami pamäti, prijme prácu od svojho bývalého domáceho Barretta (Ben Caplan), aby sa mu postaral o neter Olgu (Leila Sykes). Olga je psychicky utrápená žena, ktorá žije v opustenom dome na izolovanom ostrove. Keď Barrett presvedčí Isaaca, aby tu prácu zobral, upozorní ho, že svoj pohyb má obmedziť len na dom. Tam sa však začne hra na mačku a myš a Isaacovi sa začínajú vybavovať veci z minulosti... (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy si zaslúži pozornosť najmäza krátkometrážny hit He died in the end ale aj vo filme Caveat už naznačil že možno ho čaká veľká budúcnosť. Úprimne toto by pod taktovkou Larsa von Triera ašpirovalo na jeden z najlepších kontroverzných filmov, chcelo by to však lepšie diálogy, vynechať scénu s obrazom, trochu viac sa pohrať s minulosťou. Za dierky na ľavej ponožke Barretta som chcel pridať jednu hviezdičku navyše, no na ňu si nádejný režisér ešte bude musieť počkať. Dúfajme že príde skôr ako čaká on sám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný minimalistický horor s výbornou strašidelnou atmosférou. Pokud jsem se u nejnovějšího kousku V zajetí démonů nebál ani trochu, tak u tohohle snímku jsem měl po většinu doby nepříjemný pocit. Ne strach, ale takové to plíživé mravenčení. Issaca přesvědčí jeho kamarád Barret, o němž ale Issac není přesvědčen, že je jeho skutečným kamarádem, aby za peníze pohlídal jeho psychicky labilní neteř Olgu. „200 na den za hlídání? V tom musí být něco víc..." A taky že ano. Nejen že si Issac musí vzít obojek s řetězem, ale navíc v domě na opuštěném ostrově, kde žije jen Olga, liščí rodina a pes, který je symbolicky rovněž přivázaný, začne odhalovat děsivá tajemství a zločin, do něhož je zapleten. A aby toho nebylo málo, tak ve sklepení cosi číhá a zajíc bubnuje, když se temné síly zvednou. Vzpomínky se jako střípky skládají pomalu dohromady a divák s Issacem začínají chápat, o jakou hru se jedná. Vše je završeno skvělým koncem. Velkým plus je temná hudba. Pro okrajové publikum, mainstreamový divák tenhle kousek nejspíš nepobere. „ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já se teda taky jako malej bál chodit pro okurky do sklepa, ale zase takový trauma mi to nezpůsobilo. Upřímně řečeno moc jsem nechápal, o co tady jde. Ze začátku to vypadalo celkem jasně. Maník má hlídat na opuštěném ostrově zmagořenou holku. Nicméně jakmile si chůvák nasadil postroj s řetězem, totálně jsem se v tom ztratil. A bylo mi to jedno. Z herců bych cctěl vyzdvihout plyšového králíka s bubínkem a psa, který v minimálním prostoru předvedl hned několik dramatických rovin. 10% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bizarní až fantaskní psychárna, za jejímž nízkým hodnocením stojí myslím její komornost, pomalost, vizuální skoupost, divácká nepodbízivost, tedy pro většinu diváků její neatraktivnost. Možná, že za to může moje někdejší letitá průprava artovými a nekomerčními nízkorozpočťáky, ale mně tedy Caveat naprosto perfektně sedl.  Líbilo se mi jeho pomalé tempo, místy takřka lynchovské psychedelické prvky, zneklidňující klaustrofobická atmosféra, bavili mě zajímaví neznámí herci, postupný vývoj jejich postav, zkrátka podobné nenápadné a působivé filmové "popelky" miluju. Přesně ten druh filmu, jaký bych rád natočil já, kdybych někdy nějaký film točil. A další příklad toho, že k dobrému filmu stačí dobrý námět, scénář a slušní herci, velké prachy fakt nejsou potřeba. A navíc to byla, jak vidím, rejžova celovečerní prvotina. Vytknul bych asi jen jednu drobnost, a to tu, že onen kožený postroj šel zjevně jednoduše sundat rozepnutím dvou přezek vzadu po stranách, ale kdo by se podobnými prkotinami u takovýchhle filmů zabýval, podstatný je účinek na diváka. S chutí zaokrouhluju nahoru, zvlášť v porovnání s předešlým mnou zhlédnutým kouskem, a to vyčpělou, sterilní a bezkrevnou duchařinou Conjuring 3 s áčkovou výpravou, tučným rozpočtem a známými hereckými veličinami. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Komornosť je skvelá, atmosféra nadpriemerná, ale čakal som buď ešte viac psycha, ale možno aj viac strašenia, potenciál tu bol a veľký. V podstate vyšla len jedna ľakačka, aj to polovičatá. V tomto nerozumiem režisérovi, prečo to tmavé tajomné prostredie nevyužil viac. Mohol z toho byť v celku slušný horor za malé peniaze. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama