Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tentokráte půjdu proti proudu a davu, neboť hodnotím plným počtem hvězdiček, přičemž až na jedinou osobu nikdo v mých oblíbených uživatelích nesdílí se mnou takto vysoké hodnocení. Nevadí. Filmy Lasse Hallströma mám rád a často jim dávám 5*. Tento režísér umí nevtíravě a citlivě natočit lidské osudy, což je případ i tohoto dramatu. Vedle skvělých herců Redforda a Freemana či Damiana Lewise, servíruje kamera na stříbrném podnose pěkné záběry na krásy Wyomingu. Nevadila mi ani Jennifer Lopez, ba naopak. Příběh je sice snadno čitelný a průhledný, avšak o to tu až tak nejde. Síla snímku je v charakterech postav, v hledání ztracených rodinných vazeb, smíření se s osudem a také o odpuštění. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Zvláštne pokľudný, chvíľami až nevzrušivý príbeh, ktorý je predvídateľný asi tak ako fakt, že na Vianoce určite dostanem nejakú filmovú knihu, ktorú už mám (každé Vianoce). Príbeh stojí a padá na tlmenom hereckom prejave ústrednej dvojice, RR a MF, Je Lo je pre mňa opakovane do počtu, muži v jej živote majú charizma akurát z iných svojich fimov, tu sú nepodstatní, Damien Lewis až iritujúco nevyužitý a herecky zanedbaný ( resp. zanedbávaný ). Hallström má na viac ako točiť podobne zívajúce kúsky. Hodnotenie so zatvorenými očami (mojimi i mojich 3rybičiek) * * * ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nějaký hřích , jen se s ním vyrovnat musí každý sám. Kdo to dokáže je šťastný. Stáří postihne každého bez výjimky a koho bozi miluji ten umírá mlád. Plautus : QUEM DI DILIGUNT, ADOLESCENS MORITUR. Skvělý film doporučuji všem mladým i starým děda :-) PS po 2. shlédnutí všechny hvězdy Robert Redford, Morgan Freeman, Jennifer Lopez a /http://www.csfd.cz/tvurce/39309-bart-the-bear/ byli perfektní, ale mne velice zaujala role té malé holky, ta byla skvělá. Po dlouhé době jsem byl mile překvapen její laskavostí, rozhodností prostě skvělá , celá máma nebo táta? :-) PS Po 3. shlédnutí no coment deda :-) 7.6.2o2o ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má navrch v jedné věci - i z neúrodného, nevábně vyhlížejícího kusu zeminy dokáže sklidit tak bohatou úrodu, že na jedno posezení nasytí bez velkých výjimek celou diváckou populaci. Já se sice po sklizni necítil zdaleka přesycen - jednoduše proto, že každý fanda dostal pouze omezený příděl originality a tvůrčí improvizace (těžko hledáme motivy, které bychom už mnohokrát nenašli jinde) - avšak z pohledu jakosti a požitkářských dojmů si nemám na co stěžovat. Příjemný, obsahově nenápadný snímek, naplno těžící z Hallströmova vypravěčského cítění, z hereckého supertalentu dvou legend (hlavně Redford je nesmírně přesvědčivý a utáhnul by celý příběh klidně sám) a z přirozené krásy Jennifer Lopez, jejíž výkon navíc tentokrát není nijak marný. Vše sice probíhá a končí podle přesně stanovených osnov, ale znáte to, formální vytříbenost některých filmů se zkrátka vystihuje obtížně - tohle je přesně ten případ.. 80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemné rodinné drama - ničím sice nepřekvapilo, průběh byl po všech stránkách dokonale předvídatelný (akorát jsem se spletla v odhadu, že Damiana Lewise roztrhá medvěd:-)), ale trefilo se do nálady a potěšilo. Robert Redford i Morgan Freeman měli role na tělo, Jennifer Lopez nedostala mnoho prostoru, což mi v nejmenším nevadí, a mladičká Becca Gardner si po boku hvězd ostudu neuřízla. Hezké exteriéry lesů a hor, nevtíravá hudba, něco smutku, něco smíchu, malinko napětí... a názorná ukázka, jak zacházet s opilci a násilníky:-). 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)
  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)

Reklama

Reklama