Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Je to zajímavé, ale protože jsem minul úvodní titulky a ani se nepodíval do programu, vůbec jsem netušil, že tu hraje Redford, kteréžto jméno pro mně není zárukou vůbec ničeho (Freemana a JeyLo jsem pochopitelně poznal okamžitě - ovšem hvězdou tu pro mně zůstává Bart, můj oblíbenec z Medvědů:). Přestože tento film nepřináší snad vůbec nic nového, dívalo se na něj docela dobře. (Ve skutečnosti jde o Bartova stejnojmenného nástupce, ale to nevadí - mám rád medvědy:-) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Herecké legendy Redford a Freeman, poprvé od snímku Brubaker (1980), společně v jednom filmu. Lasse Hallström natočil krásný příběh plný nádherných záběrů z nespoutané americké přírody, o stárnoucím rančerovi Einarovi (Redford), který už žije pouze ze svých vzpomínek, stará se o pár zvířat a dávného přítele - zmrzačeného Mitche (Freeman), který je nucem po útoku medvěda prakticky neopouštět lůžko. V okamžiku, kdy na ranč dorazí Einarova snacha Jean (Jennifer Lopez) se svou dcerou, pronásledovaná vyšinutým násilníkem, obrátí se život starých rančerů naruby. Einar Jean viní ze smrti svého syna a na ranči jí nechce, ovšem jeho malá vnučka, kterou poznává až po jedenácti letech, mu dává nový smysl života a vnáší to pravé osvěžení do jeho stereotypních dnů. Robert Redford v tomto filmu naprosto září. Hraje přesně tak jak má, jako by na tuto roli čekal celý život. Starý, protivný rančer, který má ovšem zlaté srdce - mu skutečně sednul. Morgan Freeman je zde sice trochu upozaděn, ale i on potvrzuje své mistrovské herectví. Ale - ještě jednou, toto je film Roberta Redforda. A nesmím zapomenout zmínit výbornou hudbu. Úžasný film, velice lidský příběh. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jak napsat něco stejného co přede mnou vyřkla Kleopatra??? Ano, Lasse Hallström je veliký filmař. Mohu zodpovědně říci, že jeho filmy si vždy vychutnám (pravda... i Mistr Tesař se někdy..., ale..) JLo opravdu nemusím... ani jako člověka, ani jako herečku ani jako zpěvačku, nicméně budíž ji ke cti... je velmi pracovitá a pilná, je asi i velmi cílevědomá a má vnitřní sílu... (je to hodně nebo málo??? Nic proti ní... nic mně neudělala, subjektivní dojem = můj problém... no a?), ale zde ji to fakt dost "seklo"! (Jo, přesvědčila mě, že v ní něco asi je..).. no nic... laskavý M.Freeman, velmi dobrý RR... strženo potrženo... Dobrý, víc než dobrý film... někdy juknu zas... ona to lze.... že??? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hallströmův silný osobitý rukopis bohužel v tomto případě slouží slabému scénáři. Poslední kovboj Robert Redford, mentor Morgan Freeman a tentokrát opravdu hrající Jennifer Lopez jsou silnými podpěrami i velice chatrným dialogům, ale celek je přeci jen na Hallströma až příliš přímočarý. Linie s medvědem je ovšem vynikající a její vyústění nejsilnějším okamžikem celého filmu. 3 a 1/2*... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallstrom tahle pozvolna plynoucí dramata prostě umí skvěle. Chtěl bych žít ve Wyomingu, chtěl bych být v 70-ti letech stejnej frajer jako Robert Redford, jen toho zuřivého grizzlyho bych si ve své blízkosti klidně odpustil :o) Jennifer Lopez má možná větší ego než svůj zadek, ale tady opět dokazuje, že když se vloží do rukou schopného režiséra, umí dobře zahrát a po boku dvou hereckých legend se neztratí. Ty dva - Freemana a Redforda - bylo požitek sledovat. Pro zajímavost - v podstatné roli medvěda je syn asi neproslulejšího zvířecího "herce" jménem Bart the Bear (kodiak v Annaudových ´Medvědech´, v ´Legendě o vášni´ atd.). Nutno říct, že tatínkovi hereckou ostudu nedělá :o) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)
  • Scénář vznikl podle stejnojmenné knihy Marka Spragga, která v době příprav filmu nebyla ještě publikovaná. (imro)
  • Snímek se první týden promítal v USA ve 753 kinech a tržby dosáhly 2 052 000 dolarů. (HOODY)

Reklama

Reklama