Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Spragg, Virginia Korus Spragg .. Tak krásný film a z mé strany velice příjemná lahůdka. Ano, je to dosti limitováno scénářem, který nedovolil jít v celkové kvalitě na nejvyšší stupínek, neboť neobsahuje něco vyloženě nového a objevného, ale i tak jsem si to plně užíval. Lasse Hallström má velice osobitý styl, jeho filmy jsou hezké, lidské a mám je rád. Proti obsazení Jennifer Lopez tentokrát nemám nejmenších výhrad, svoji roli bité matky s dítětem na útěku zvládla z přehledem. Mimo ní je ovšem největším lákadlem a tahounem celého snímku dvojice postarších kovbojů, žijících společné na farmě. Vzhledem k jejich věku se už ale nestzarají o stádo krav, ale jeden o druhého. Na oba herce je radost pohledět a zejména společné scény jsou špičkové. Robert Redford svého postaršího tvrďáka, trpícího ztrátou syna zvládl výtečně, zato Morgan Freeman sice na menším prostoru a to hlavně díky upoutání na lůžko vinou zranění medvědem předvádí nadstandardní výkon. Celkovému příjemnému vyznění pomáhá skvělá kamera, velmi líbivý hudební doprovod a přesná atmosféra amerického maloměstského venkova. Jako celek je to možná klišé, ale funguje to bezvadně. Rozhodně na mne ano. 85%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o asi nejslabší film Lasseho Hallströma co jsem viděl, stále se je na co koukat a myslím že mnozí režiséři by na takto vysoce položenou laťku nikdy nedosáhli. Robert Redford zde ztvárňuje pro sebe opravdu netypickou roli, což ovšem není nikdy na škodu. Morgan Freeman se trošku přicamral i sem, takže už by možná nebylo na škodu zkusit objevit jiného černošského herce. Jennifer Lopez zde nemá co hrát a Josh Lucas na tuto hereckou extraligu asi nikdy nedoroste, takže se celý film hlavně točí kolem krásné přírody, celé to podbarvuje příjemná hudba a já jsem spokojen. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film na nesčetněkrát viděné téma. Navíc Freeman si tady pouze protáhl svoji roli z Million Dollar Baby, J.Lo. podobnou roli hrála už ve filmu Dost a Redforda už jsme v kovbojském oblečku a s unaveným výrazem taky párkrát viděli. Žít po svém není špatný film a vlastně se mu nedá nic moc vyčítat, kromě jediného, že je až příliš skromný. A tak si z něho nakonec zapamatujete nanejvýš působivé scény s méďou ,,grizzlym" béďou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Chapem, ze tento film je pre mnohych fanusikov filmov Lasseho Hallströma pohladenim, ale keby tu nehrali Stars Redford / Freeman / Lopez, mohol by tento film spokojne bezat aj na Hallmarku. Bol by tento film chvaleny rovnako ako teraz? Urcite nie. Cakal som aspon na konci filmu nejaku silnu scenu, ale namiesto toho zacala kamera z vtacej perspektivy ukazovat nadhernu prirodu, cim som pochopil, ze je koniec a film vo mne zachoval pocit......ale to uz by som sa opät vratil k filmom z kanalu Hallmark. Nechcem film iba kritizovat, aby to tak neposobilo, ze vsetky filmy zo spominaneho kanalu su zle. Pribeh bol celkom zaujimavy, sceny s medvedom boli obcas napinave, hudba bola prijemna a herci boli podla mna tiez dobri. Takze taka priemerna spokojnost.......20.05.2008 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström umí suprově zachytit obyčejný příběh z lidského života. Všichni 3 hlavní hrdinové zahráli dobře a krásná hudba pouze dodávala tomuto filmu sílu. Sice nedávám plné hodnocení, jako např. filmu Pravidla moštárny nebo Co žere Gilberta Grapea, ale i tak to bylo příjemně strávených 100 minut. Jen tak dál, Hallströme. 75% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)
  • Robert Redford a Morgan Freeman se znovu potkali před kamerou po pětadvaceti letech od natočení filmu Brubaker. (HOODY)
  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)

Reklama

Reklama