Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Giorgio Rosa si v roce 1968 troufl u pobřeží Rimini založit vlastní mikrostát, který splňoval sny a naplňoval ambice jeho generace. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl skvělý námět pro Wese Andersona. S tlupou "jeho" herců, kteří mu kývnou i na drobné roličky, ale hlavně s jeho citem pro podobně absurdní příběhy, by z něj vymačkal o dost zábavnější film. Tím nechci shazovat snahu Sibilia a jeho týmu, ale pravdou je, že bez ohledu na to, že jde o inspiraci skutečnými událostmi...tady to chtělo víc hravosti a využít právě ty filmové prostředky, které Anderson, ale třeba i Tarantino mistrně ovládá. Minimálně v tom audiovizuálu, má Rose Island velké rezervy...mnoho scén šlo prodat zábavněji. Prostě...na můj vkus se držel Sibilia zbytečně při zemi. Nicméně i tak je ten příběh nosný, většinou nenudí a hlavní hrdina i jeho snahy, byly velmi sympatické. Vlastně není až tak moc co vyčítat. Jen ten promarněný potenciál, protože tohle mohla být parádní absurie, nebo indie ujeťárna. Tak, jako popsala Gabriea Rose Island jako: jen diskotéku na moři, tak si já dovolím označit tento film jako: jen další film Netflixu. Ale dobrý, určitě nejsem otrávený; i v této formě to byla příjemná záležitost s několika výbornými momenty. Doporučuji setrvat u titulí, jsou tam záběry na skutečný Rose Island. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zábavné, sympatické, milé, v závěru mrazivé. Bitva Davida s Goliášem, o které jsem nic nevěděla. Pěkný film s výborným soundtrackem, není to typická potřeštěná italská komedie, přesto mě v mnoha momentech výborně pobavila. Osobně mě nejvíc rozesmál trosečník a pochopitelně myšlenka vlastníctví svého "ostrova", kde budou platit má pravidla, se mi velmi pozdává. Tohle musela být v šedesatkách solidní šleha pro páprdy... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

„V podstatě jde o to, že jeden mladík s přáteli v Rimini, 500 metrů od teritoriálních vod, postavil ostrov a vyhlásil nezávislost.“ - „Nechápu. Zopakuj to.“ Příjemně civilní, pohodová komedie / odlehčené drama s romantickou linkou vychází z absurdity výjimečného námětu / nápadu, který se opravdu stal. 70 % ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Talianský inžiniér Giorgio Rosa sa v roku 1968 rozhodol neďaleko Rimini založiť svoj vlastný mikroštát. Na Jadranskom mori postavil plošinu o rozlohe 400 štvorcových metrov, ktorú nazval Rose Island. Účelom bolo stvorenie malého raja, v ktorom mohol byť každý jedinec slobodný a sám sebou. Téma je dostatočne zaujímavá a tak sa ani nečudujem, že sa našiel niekto (Sydney Sibilia), kto mu vdýchol filmovú podobu. Množstvu organizačno-funkčných vecí ohľadne samotného ostrova sa snímka príliš do hĺbky nevenuje, čo by ma osobne dosť zaujímalo. Filmové spracovanie je skôr takou príjemnou atmosferickou záležitosťou na letné dni, s milým idealistickým závanom. Pokiaľ Rose Island pojmete s väčším nadhľadom, dokážete si ho užiť. Pravdepodobne ale aj rýchlo zabudnete. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Od mé páté hvězdy tuto taškařici dělí právě humor a to skrze svoji decentnost. Rozhodně neočekávejte, že se budete za břuch popadat, ale na stranu druhou se jedná o atraktivní příběh pár bláznů, kteří chtěli mít svůj vlastní svět. Takže jde o takový půvabný italský film nabitý správnou retro atmosférou. Mikro zřízení, které se prohlašují za vlastní stát, je po světě povícero a jsem rád, že jsem něco takového mohl shlédnout. Dopomohl i fajnový soundrack s hity nejenom z Itálie. Nadprůměrný NETFLIX můvý...https://www.youtube.com/playlist?list=PLkLimRXN6NKyua-Rf3EmxSeKzGLhcjZDF ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Giorgio Rosa (Elio Germano) zemřel v roce 2017 poté, co souhlasil s natáčením filmu o Rose Island. (PamPero 1)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku a taktiež na ostrove Malta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama